• ···
HJÆLP!

Om at have den BEDSTE dag som forælder..

image

Jeg er ikke altid hjemme særligt meget. Og derved har mine børn også en bedre rutine nok med min hustru, end med mig. Når det så er sagt så nyder jeg faktisk at være alene hjemme med døtrene også. Vi skal lige finde hinanden i måden at vi gør tingene på, og jeg skal uden tvivl også rette ind i min hustrus struktur. (Hun kører hjemmet skide godt og jeg vil ikke ødelægge noget som virker).

Igår var en konge dag med pigerne. Og ikke fordi jeg forventer et skulderklap “ej du er så dygtig en far” for det er sgu mit “job” også – nej jeg har bare optur når tingene kører som forælder. Som mand føler jeg også engang imellem at barren af en eller anden årsag sættes lavere hos os mænd, hos os fædre. “Wow henter du dine børn” “wow er du alene med dem” Øehm JA og JA sgu da! Det er mine børn.

Tilbage til igår som var en dejlig dag (uden råbe abe far syndrom og time outs der fløg rundt i lokalet som en tsunami af koncekvenser) (okay der var en time out til de store… ) jeg kom hjem liiidt senere end jeg havde lovet hvilket resulterede i en hustru som stod klar til at springe i bilen med det samme – Hej og Farvel, afsted på arbejde med hende. Vi havde restemad så der var ikke stress med maden, og tøserne legede ude i haven (er det ikke pisse dejligt at haven er “åben” for ungerne sådan rigtig igen?) og jeg begyndte på madpakker imens jeg lige blev opdateret på verden af en god pige ven på telefonen. Alt forløb simpelthen som det skulle og jeg havde optur!

image

Det blev putte tid til de små, efter aftensmad og aftenbad, og de store blev sendt nedenunder til hygge med tv og tæppe inden de skulle i seng (vi er begyndt at putte dem lidt senere end de små så de føler en forskel i at være de store). Alt gik bare skide godt og uden problemer. Tøj blev lagt frem til dagen efter. Og de store piger blev også puttet efter vi havde læst højt.

Og pludselig var jeg alene oppe. Et stille hus som egenligt var meget hyggeligt. Pludselig havde jeg tid til det jeg ville (efter jeg havde strøget skjorte ps). Det var top hyggeligt. Egenligt kan alene tiden jo bruges til bare at slappe af og komme ned i gear. Ikke at jeg ikke kan det med min hustru ved siden af, jeg kan bare sove hvis jeg vil det. Ingen forventninger – Det er top hyggeligt!

Og dagen har især været hyggelig også fordi jeg kunne tænke tilbage på en dag med succes som far, som forælder. Idag var en god dag.

Kender i de dage hvor alt bare kører? Husker vi at give os selv en High five for dem? Og hvorfor er set at barren sættes lavere for os mænd? Hvad tænker i?

image

Tak fordi i læser med 🙂
A

   

8 kommentarer

 • Jeg tror desværre det skyldes at mange fædre, min egen mand deriblandt (førhen), forventede et wow og skulderklap, når de har hentet eller været alene med DERES børn. Og sådan er flere af hans kammerater også – øj som de kan klage når de skal være alene med deres børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   du har sgu nok ret. det ville være typisk hvis vi selv har skabt den fokus. MEN når det så er sagt så beder jeg ikke om et high five fordi jeg har “passet” mine børn alene (hader virkeligt det udtryk haha). Måske det blir bedre jo mere vi fædre er involveret – mere end dengang for mange år siden hvor moderen stod for det hele? TAK fordi du læser med!! A 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • My husband always gets a dirty look when he says that he is “babysitting” our boys 😉 I think that you deserve the alone time with your girls. The dynamics are very different when there are both parents around so it is nice to develop your own relationship with them. I really enjoy spending time with my boys alone and I know that my husband feels the same.. when he is NOT babysitting 😉
  Glad that you had a good day with your girls. I am sure that it is special for them too 🙂
  Næste indlæg, jeg lover, at jeg vil forsøge at skrive på dansk. Jeg kan godt lide at læse danske blogs, så jeg kan følge med sproget 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Celena, du har uden tvivl ret i at vi mænd selv er med til at give os selv det ry. Jeg tror at det tit kommer fra en ussikerhed fra os om vi nu gør det godt nok 🙂 og SÅDAN way to go – det danske sprog er mega svært at tale – ISÆR fordi vi ikke udtaler ordene som vi skriver dem 🙂 TAK fordi du læser med og god aften! A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja… De dage hvor man tænker “Shit mand, jeg klarede det sgu godt i dag”.
  For ja, det ER en gave at være forældre. Men reet også en OPGAVE. Hårdt arbejde til tider..
  Så alenetiden kan jeg ikke undvære. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   hehe den rette balance er vigtig! så man har sig selv med! Min alene tid er når jeg rejser. Min hustru behøver det også – det er næste skridt. Finde en løsning til hende hvor hun får alene tid som ikke er lig med praktisk tid 🙂 Tak for din kommentar! A 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Rigtig godt skrevet og jeg tror det er relevant i langt de fleste familier også herhjemme hos os 🙂 min mand har ofte lange dage på jobbet og derfor er det oftest mig der har været alene med vores to piger om aftenen. De aftener hvor jeg så ikke har været hjemme, vil jeg gerne indrømme, at jeg har tænkt, mon dog det går, når de er så morsyge, men det går fantastisk, oftest bedre end når jeg er alene med dem, de finder deres egen rytme og moren er holdt op med at give instruktioner, som om det er første gang, at manden skal være alene med børn 😂🙈 og vigtigst af alt, de hygger sig (selvfølgelig er der også de dage, hvor intet går godt), men det er lige for os begge og heldigvis for det 😃 Så måske barren skal gemmes lidt væk, jeg tror på, at begge parter kan sørge lige godt for børnene om vi gør det ens eller forskelligt 😊 Vi har ihvertfald to piger, der nu glæder sig til, at de bliver hentet af far i børnehave/vuggestue og nyder tiden med far, når de er alene og faren nyder det bestemt også ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Kamilla du skriver så meget rigtigt! Jeg tror det er vigtigt at man gemmer barren lidt væk engang imellem og arbejder som et team -selvom den ene skal være alene (hvis det giver mening?) 🙂
   Jeg er virkeligt glad for at du tager dig tid til at skrive dine tanker ned her! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJÆLP!