• ···
Farvel og på gensyn Februar:)

Om at have hustruen tilbage på job..

image

Jeg ville lyve hvis jeg skrev at jeg ikke arbejdede meget. Jeg er vild med mit arbejde – og er glad for rejseri, og det at komme ud og blive inspireret. Jeg har haft privilegiet i at have en hustru som har været på barsel og meget lidt arbejde imellem mini holdet (Noomi og Merle ps). Nu er hun tilbage på arbejde. Og det er pisse hårdt for os allesammen (læs mig især)

Nej det her er ikke en tudesnak om hvor hårdt det er at være sammen med sine børn alene. Men nærmere en tanke om hvor hårdt det er at hun ikke er en del af det. Hun arbejder hver anden weekend, og tager vagter der typisk er nat og aften for at skåne familien (nok også lidt mig høhø), og det er dejligt at hun kan arbejde på den måde. Det er bare hårdt at hun ikke er en del af hver anden weekend mere. Luksussen i at have en hustru der var hjemmegående ville være TOP. Det vil vi begge 2 gerne:) imens børnene er små. Men det økonomiske aspekt gør at det ikke kan lade sig gøre lige nu desværre…

Vilkåret (som min hustru hader at jeg bruger) er jo nu engang sådan at hun skal arbejde. Og så småt får vi dagene til at virke – rutinen bliver bedre og mit rejseri passet ind imellem også. Det virker. Men det er et andet liv. Logistik er kode ordet som jo er mega usexet – men en realitet.

Hvordan får i jeres hverdag til at fungerer? Giv mig guldkorn – kom frisk!

A

 

   

30 kommentarer

 • Mrsmaagaard

  Her arbejder manden også meget, dog kun i danmark, men til gengæld over det hele. Jeg lider i en alder af 25 en hel del af gigt og måtte derfor finde et andet erhverv jeg kunne holde til(drømme jobbet var ellers slagter). Men det betød at jeg skal have en HF i bagagen og det har vi så valgt at jeg gør via fjernstudie, for på den måde er jeg “hjemme-gående” 🙂 Så hænger hverdagen sammen med 3 børn under 6 år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hvor er du sej! HF og børn derhjemme. Skide godt gået. Tak fordi du læser med:) og god aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hørt! Okay, okay.. Vi har kun 2 børn. Men hold nu op et puslespil det nogle gange kan være. Min mand er politibetjent, så han har virkelig dumme arbejdstider. Jeg selv er pædagog- så det er jo heller ikke et 8-16 job. Men jeg er simpelthen gået ned i tid, ellers kan vi bare ikke få det til at hænge sammen! Gud, hvor ville jeg ønske at jeg kunne gå hjemme med mine små spilopper (1 år og 3 år), men med vores offentlige løn, så kan vi da vidst godt skyde en hvid pil efter det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ja engang imellem tænker man da athvis man downsizede sit liv og alle sov i et rum – ville man så være mere lykkelig – en der gik hjemme og en der tjente penge? Tak fordi du læser med:) god aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  haha, som taget ud af vores families sammensætning, tanker og hverdag…. Er din hustru, som jeg, jordemoder? Det lyder i hvert fald til, st være samme omstændigheder, som i vores familie, 4 børn og to arbejdsliv med skiftende vagter, hver anden weekend-arb, og en hverdag der skal hænge sammen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ja min kone er Jordemoder! Og en sej en! Men det har faktisk været en hjælp med skiftende arbejdstider – men når man nu helst ville have hende hjemme så er der lidt fra den tanke og til vores hverdag 🙂 hav en dejlig aften! Vi kan klarer det os stor familier!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Der er helt sikkert fordele ved skiftende arbejdstider, men sommetider føles det bare som ‘når far går, kommer mor’ og omvendt. Samvittigheden overfor børnene, at man ikke altid kan deltage til alle deres arrangementer og aktiviteter, kan være svær at acceptere. Man ønsker jo at være der til alle de store øjeblikke i deres liv. Men du har ret, hvis man står sammen som (stor)familie så lykkes det. Og det tror jeg bestemt også er med til at lette den travle dage, at børnene også lærer at tage ansvar og deltage i hverdagens små opgaver. Det både styrker dem og udvikler dem

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Tine alt det du skriver er SÅ rigtigt! bliv på den vej! Det gør vi også 🙂 god aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det er bare hårdt når barslen slutter! Vi har to små piger, meget tæt i alder, så jeg var nærmest på barsel i tre år i træk. Det var så vild en luksus at have så meget tid til pigerne, familielivet og at min mand samtidig kunne fokusere på sit job. Men nu er jeg tilbage på arbejde og virkeligheden kalder med vuggestue, børnesygdomme og det faktum at vi nærmest er forældre på skift. Jeg tager morgen tjansen og møder sent. Min mand står tidligt (!!!!) op og henter pigerne tidligt. Vi har dog heldigvis de fleste weekender sammen ♡♡♡♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Det lyder bekendt! Og weekenderne ig tiden man har sammen skal man bare så meget nyde ik?!! God aften og tak fordi du læser med:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvis nu I fik barn nr. 5 kunne fruen jo komme på barsel igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej. Bare nysgerrig – hvorfor tænker i at det økonomisk ikke kan lade sig gøre? Kh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Nysgerrige Rikke:) jamen økonomisk har vi nogle udgifter som gør at vi har brug for to indkomster (for at kunne betale månedlige udgifter) tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi husker hinanden på, at de jobs vi har er en del af os 🙂 Det lyder måske tosset, men lige præcis dét gør, at det ikke er noget problem. Jeg er jordemoder og arbejder altid på mærkelige tidspunkter af døgnet. Kæresten kører 6-ugers rul også med skiftende arbejdstider. Men vi dyrker hinanden ubetinget når vi har fri. Af lyst, ikke af nød. Så det er aldrig et problem her. Hvad arbejder hun med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHA min hustru arbejder også som jordemoder! man er nød til at være realistiske med sine jobs og være ærlige om det virker. Det virker lige nu. Men hvem ved hvad fremtiden bringer? God aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Først kompliment til din blog 🙂 Her i huset har vi to piger på 3 og 6 år og far med både dag- og vagtarbejde inkl. hver anden weekend, så know the drill

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Vi har tre børn. Vi skiftes til at møde fra 7-15, eller 9-17, den ene har bilen og kører 6.30, den anden uden bilen kører 6.00. Er det “sen vagten” kører vi 8.30 eller 8.00 efter at have afleveret børn 2 forskellige steder. Det er latterligt. Man er næsten altid ene forældre. Det var meget bedre under barsel, hvor alle trives med meget korte dage og begge forældre hjemme enten morgen eller aften.
  Åh Lotto må være redningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Haha ja lotto må være redningen! Haha! Tak fordi du læser med:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  VI har kun et barn. Og burde derfor ikke tude 😉 MEN vi arbejder så begge en time (i hver sin retning) fra hvor vi bor! Og min mand arbejder også sindssygt meget med møder i hele landet. Jeg er gymnasielærer og har derfor nogenlunde fleksible arbejdestider. Men der er da uger, hvor jeg har lyd til at sige F this shit og så blive hjemmegående. Men arbejdet giver mig (og min mand) energi, og jeg ved bare, jeg ville blive en bitterfisse, hvis jeg skulle vinke farvel til ham hver morgen for selv at blive hjemme… Så sådan klarer vi den 😀 Vi er enige om, at det er sgu da dumt at arbejde så langt væk, men får det til at fungere, fordi vi vil (og skal)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Alt du skriver lyder så voksent og velovervejet – logistik er kode ordet:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

   Voksent… Jeg er aldrig helt sikker på, jeg kan lide at blive kaldt det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   vi blir de seje voksne haha! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er studerende, og min mand arbejder. Det er mega fedt for fleksibiliteten, men ret røv for økonomien. Gruer for den dag (der nærmer sig med hastige skridt) hvor jeg skal ud på arbejdsmarkedet. Håber at deltid er en mulighed til den tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   krydser fingre for deltid også! Tak fordi du læser med 🙂 godnat!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel og på gensyn Februar:)