MINE FAVORIT APPS : AUPING BETTER DAYS

HOV! HVOR BLEV SANKT HANS TRADITIONERNE AF?

image

Det var Sankt Hans aften igår aftes. Højtider som denne får min tanker afsted imod dengang jeg selv var dreng (ja det var en dengang far var dreng sætning HAH!). Sankt hans aften for mig var starten på sommeren, grillen blev tændt hos min farmor og farfar i Kerteminde og vi gik ned på sydstranden og så bål. I mine teenage år var det samlepunktet for kammeraterne og måske havde vi sommerferie dengang allerede.

Jeg føler at vi derhjemme gør for lidt generelt ud af højtider som påske og nu også Sankt hans. Ja jeg ved godt at pigerne skulle i skole og børne/vugger – men det er som om at det hele blir for logistisk og uden flexibilitet. Nu hjælper det så heller ikke at der ikke var bål nede ved hallen (ja jeg bor på landet) som jeg havde forestillet mig. Det hjælper heller ikke at to ud af fire børn sov oveni (jep oveni) aftensmaden. Vi havde lavet en bål aftale med mormor og morfar og de kom og hyggede istedet for.

Men hvad er det der gør at højtider var mere magiske da jeg var mindre? Bliver den mere magisk næste år når den ligger på en fredag (nuvel mere praktisk bevares men gør vi så mere ud af det?). Fornemmer i også at højtider bliver overhalet i praktiske tanker og usexet logistik?

Min hustru havde lavet en pavlova til aftenhygge som vi nød med et glas søde sommer bobler. En del af jer har spurgt på opskriften så here goes:

LYSERØD PAVLOVA 💗
(kilde mad tillæg bolig liv 2015)

MARENGSMASSE:

(giver til 2 bunde så man kan lave den som en lagkage (mega mums) vi delte den op så der var kager til to dage…)

8 æggehvider

1 knsp. salt

500 g hvid sukker

1 sprk majsmel

2 tsk. eddike

rød frugtfarve

 

CREME:

1/2 liter piskefløde

korn fra 1 hel stang vanilje

2 spsk. flormelis

500 g friske bær (vi brugte hindbær, Jordbær og blåbær)

  1. forvarm ovnen til 180grader. Pisk æggehviderne og salt stive, og tilsæt sukkeret 1 spsk, ad gangen, mens der piskes.
  2. Når massen er blank, tilsættes majsmel og eddike.
  3. dryp et par dråber frugtfarve i massen, og vend forsigtigt rundt, så massen bliver marmoreret.
  4. Kom marengsmassen på bagepapir og fordel massen på bageplader i cirkler på 22cm med en spiseske. Sæt pladerne i ovnen og skru ned til 120grader. Bag i 45-50 minutter (vi bagte lidt længere tid…)
  5. Åbn ovnen, og lad marengsen køle helt af. Den skal være helt tørre at banke i bunden.
  6. Pisk fløden til skum med vaniljekorn og flormelis. Rør bærrene i. Fordel cremen imellem marengsbundeneog pynt med bær.

OGSÅ KØRER PAVLOVA BUSSEN!

image

Tilsidst et lille stemningsbillede fra en sankt hans da vi kun havde Ava & Smilla og ikke skulle op og i skole…

HAVDE I EN DEJLIG SANKT HANS AFTEN?

A

TAK FORDI DU LÆSER MED 🙂

FØLG EVT OGSÅ MED PÅ FACEBOOK INSTAGRAM

   

2 kommentarer

  • Hvor er de fine!
    Og altså, helt ærligt – der er bare noget med kager, med bær; selv de kedeligste sandkagemuffins med hvid glasur emmer af sommer, hvis de får et jordbær på toppen!
    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Far til Fire piger

      du har så evigt ret! Jordbær er for mig så meget sommer!!! GOD weekend 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE FAVORIT APPS : AUPING BETTER DAYS