NÅR HJEMMET FÅR EN UPGRADE!

HAR MÆND LYST TIL BARSEL?

Allan3 3

JEG SAD IGÅR OG LÆSTE OM BARSEL…

Nærmere bestemt fædre på barsel. Jeg forstår ikke helt hvad der sker i den her dialog om fædre på barsel. Jeg synes den er meget sort hvid. Måske har vi, herhjemmefra , haft en klar mening om hvordan barsel skulle være i vores familie. Jeg har alle 3 gange gjort følgende. 2 måneder har jeg været væk fra arbejde. Måneder fordelt på ferie og barsel. Ærligt har det været nok for mig. Ærligt føler jeg at barsel er en ting imellem mor og baby. Jeg elsker mine døtre til månen og tilbage og har elsket den alene tid med en lille baby på maven om aftenen. Men jeg har ikke haft et behov for at “tage” noget af min hustrus barsel.

GØR DET MIG TIL EN DÅRLIG FAR?

At jeg ikke har haft lysten til at gå hjemme med mine døtre da de var helt mini små og dejlige dengang også? Jeg synes nej. Jeg synes man i dialogen omkring barsel og fædre på barsel skal spørge om faderen har lysten til at gå på barsel? Jeg er helt med på at der knyttes bånd som også er mega vigtige. Jeg er helt med på at min hustru ammede alle gangene og dermed følte jeg især hun var lidt vigtig derhjemme – men det kan man også arbejde omkring. Er jeg en gammeldags mand som gerne vil “være ham der kommer hjem med pengene” – JA helt sikkert. Havde det været anderledes hvis hustruen tjente flere penge – muligvis.

HVAD ER SÅ PROBLEMET?

JA ser i. Det jeg sad og læste om, var at man ville øremærke barsel KUN for faderen. Man ville samtiddig fjerne muligheden for at moderen kunne holde den barsel. Udelukkende fordi “mændene også skal træde til og holde mere barsel” og der skal være mere ligestilling. Jeg tænker bare hvem spørger mændene? Hvem spørger om de rent faktisk har lyst? Jeg tror ikke at jeg er den eneste mand der måske ikke har lyst til at gå hjemme? Og skal man dermed “tvinge” os ud i det, med øremærket barsel, for at man ikke mister “tiden” for den lille inden de skal i institution?

JEG BLIVER BANGE…

Bange for at det udelukkende er en sag som “smager” godt hos politikerne. Jeg er sikker på at en masse mænd som har lysten (og muligheden) til at gå på barsel, gør det. Jeg er sikker på at jeg ikke sidder alene med min følelse som mand, af ikke at have lyst til barsel.

JEG HAR STOR RESPEKT…

For fædre på barsel. Jeg synes det er pisse sejt at nogle vælger det til. Men JEG vil ikke tvinges til noget. Jeg synes man indbyrdes skal finde den løsning der passer bedst for familien. Ikke den løsning der passer bedst på Christiansborg… Jeg er sikker på at man i de små hjem kan finde den perfekte løsning – ligesom vi fandt den perfekte løsning for os.

HVORDAN HAR I HOLDT BARSEL

HJEMME HOS JER?

JEG GLÆDER MIG TIL AT LÆSE HVER OG EN AF JERES KOMMENTARER OM DET HER EMNE! DET ER ET VIGTIGT EMNE JO 🙂

   

54 kommentarer

 • Mia

  Jeg har alle 3 gange haft hele barslen (er i gang med den 3.) og jeg elsker det!
  Min mand var studerende de første 2 gange, så der fungeret det bare ikke rigtig med at han skulle tage orlov for det – og jeg tror faktisk heller ikke rigtig at han havde lyst til at gå hjemme, hvis vi skal være ærlige – ikke fordi han elsker børnene mindre, tværtimod, så er han her 100% når han så er hjemme!
  Han får en masse energi når han er på arbejde, og laver noget som han elsker, det gør mig glad når han er glad!
  Her 3. gang overvejede han faktisk om han skulle have nogle måneder hjemme, men samtidig ville han heller ikke tage noget af min barsel, så vi blev enige om, at det der fungere bedst hos os, er at far tjener pengene og mor laver alt det andet 🙂
  Det gør os begge glade, og det gør at vores familie bare kører! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   MIA tusind tak for din kommentar! Det er så vigtigt at finde ud af – og TALE om – hvad der er bedst i hjemmet! Respekt til jer for at i fandt en løsning! Husk at den der går hjemme har et ligeså vigtigt job som den der går på arbejde 🙂 GOD WEEKEND!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Jeg er fuldstændig enig med dig! Jeg er måske også lidt “gammeldags”, men jeg kan egentlig godt lide (nogle af) de traditionelle kønsmønstre. Nu er det ganske vist en del år siden, vi holdt barsel, men..; Da vi fik vores datter, var det ved en meget kompliceret fødsel. Hun var svært syg, og vi var indlagt en måned med hende. Min mands daværende arbejdsplads var heldigvis helt fantastiske, og de meddelte med det samme, at de slet ikke ville se ham på arbejde! Lægerne vurderede, at vi begge skulle være til stede på afdelingen, fordi der var så meget pres på og så mange informationer. Så sygehusets socialrådgiver sørgede sidenhen for at fikse økonomisk kompensation til min mands arbejdsplads. Da vi kom hjem, holdte han to ugers barsel – og sommerferie.
  Ligeledes holdte han to ugers barsel, da vi fik vores søn. Og begge gange vist også et par uger omkring børnenes 6 mdr’s “fødselsdag”. (Da vores datter var et halvt år faldt han ned ad vores trappe med hende i armene – hvilket gav ham 5 brud på rygsøjlen og tre måneders sygemelding, men det er så en anden snak. Og bestemt ikke at regne som barsel, idet han ikke måtte løfte vores datter)
  Det har fungeret for os. Jeg har ikke haft behov for at “afgive” noget barsel, og min mand har haft det fint med den barsel, han har holdt. Han har jo stadig været mega involveret! Hos os koksede amningen fx begge gange, og han var ligeså ofte (hvis ikke oftere) oppe om natten og give flaske, som jeg var.
  Jeg synes, folk skal holde den barsel, de har lyst til! Det er fint, at barslen kan deles fleksibelt – men er man voksen nok til at få et barn, tænker jeg, man nok også er voksen nok til at fordele barslen, så begge forældre tilgodeses efter lyst og behov.
  Min mand har haft en fantastisk tilknytning til begge vores børn, selvom han ikke har gået hjemme med dem i halve eller hele år.
  Så igen: Jeg er enig med dig! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   SIGNE tak for dine tanker! Jeg tror at mange mænd kommer “hurtigere” på banen ved flaskebørn. Og det var jeg også. Jeg havde intet problem med at lægge mig ned og sove efter at baby skulle skiftes om natten eller have mad hos hustruen, så jeg havde typisk nattevagten 🙂 Som jeg skrev tidligere i et andet svar – FEJR BARSLEN ikke som en far eller mor ting men som en familie ting hvor man får – som du skriver – det bedste ud af den tid man har 🙂 TAK fordi du læser med! MVH Allan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viola

  Ved vores første datter tog min mand 4 måneder i alt – fordelt på ferie og nogle af “mine uger” – og ved vores anden datter tager han en del mindre… 6-7 uger, tror jeg det sniger sig op på. Han var rigtig glad for tiden hjemme med Alma, men det blev sgu også ensomt og kedeligt. I Skanderborg, hvor vi bor, er det lige præcis 0 tilbud til mænd på barsel, så han var lidt overladt til sig selv eller en masse mødre. Ikke at der er noget galt med det sidste, men han savnede altså nogle gutter! Jeg ville omvendt godt have brugt 6 uger til med alle de der mødre… 😉
  Jeg tror det der irriterer mig ved debatten er, at man taler om mænd (og derigennem også lidt kvinder) som en stor homogen gruppe…som nogle der enten bliver snydt for barsel eller skal tvinges til at holde den! Hvor er det frie valg i den enkelte familie og hos den enkelte far og mor?
  Min mand har et super tæt forhold til vores datter, men det tror jeg altså handler om daglig tilstedeværelse og nærvær – ikke længden på hans barsel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Viola jeg er så enig! Min overskrift er nu egenligt også mest ment som et opråb – ikke en generalisering! Og det er netop det der er problemet! Hvorfor skal vi snakke mande grupper og kvinde grupper. Hvorfor skal det der virker for os virke for jer? OG hvorfor skal mænd på barsel fremstilles som en ting og mænd der ikke vælger barsel som noget andet? FEJR BARSLEN ligegyldig hvem der holder den! TAK fordi du læser med og deler dine tanker Viola! TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I M

  Vi venter vores første barn, så mange erfaringer kan vi desværre ikke tale om 😀

  Men vores umiddelbare idé er, at min mand slår ferie og barsel sammen, og vi holder barsel sammen hen over sommeren. Det er som om at holde fri juni og juli er lyder som det fedeste for ham, haha! Jeg ender på dagpenge sidst i min barsel – vi er så privilegeret at økonomien ikke er et issue. Det er mere hvad der vil fungere for os som familie.

  En anden mulighed er, at han tager på arbejde 3 uger, holder 2 uger fri, etc etc hen over sommeren.

  2. mulighed er der, fordi, jeg er mest glad når min mand arbejder. Det er hårdt sagt, men han får SÅ meget energi, overskud og glæde ved at være på arbejde – så hvorfor ikke dyrke det?

  Men nu må vi se, mange gange har man så mange idér/ønsker og når alt kommer til alt, så kan det være, at han SLET ikke kan overskue at være hjemme 2 hele måneder, haha 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TUSIND tak for din kommentar – og tillykke med jeres første barn! Det bliver det vildeste! glæd jer 🙂 Jeg tror absolut som du skriver at man skal gøre hvad der passer ind. Jeg tror også min hustru fik lidt spat over mig til sidst i min barsel 🙂 glæd jer til sommer! det bliver den bedste sommer for jer! Tillykke igen 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla F

  Jeg kan virkelig godt se hvad du mener Allan, jeg må bare som mor, der også gerne ville gøre karriere sige at du mangler lidt den der med om moren har lyst. Som mor ville jeg rigtig gerne have at mine børn fik så meget tid væk fra børneonstitutioner som muligt, så vi tog al næsten al den barsel vi kunne komme til (ca 11 måneder med begge børn), Men fordi min mand tjener væsentligt flere penge end jeg, ville det jo være “dumt” hvis han gik på barsel. Så han holdt de første 2 uger med hver og jeg holdt resten. Men helt ærligt så havde jeg heller ikke lyst til at gå hjemme på barsel så længe. Jeg ville mega gerne have haft muligheden for at tage på arbejde med god samvittighed fordi jeg vidste at mine guldklumper var i de allerbedste hænder hos deres far. Istedet for at min opstart oå job efter barsel blev tumult, skyldfølelse, barns sygedage osv.
  Jeg er klart fortaler for at der kommer mere pres på at fædrene ikke bare kan vælge barslen fra, mest fordi jeg ikke synes at samfundet pt er indrettet således at mødrene reelt kan vælge det fra. Jeg elsker mine børn og jeg ville ikke bytte de første 6 mdr hjemme med dem for noget, meeeen samtidig var mit valg dagtilbud eller at jeg selv blev hjemme derefter. Og da valgte jeg alligevel ansvaret for mine børn over mit eget behov for at komme tilbage på arbejde.
  Jeg tror faktisk, at mange kvinder har det ligesom dig, at hvis vi havde et reelt valg om at lade manden blive hjemme nogle måneder, så valgte vi det.
  Og jeg kan da derudover også mærke at løngabet mellem min mand og jeg er blevet væsentligt større på de to år jeg sammenlagt har gået hjemme… Børnene er da klart prisen værd, men synes at mødre betaler en utrolig høj pris i forhold til fædrene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Camilla, TAK for din kommentar. Du har helt ret den vinkel mangler jeg. Men den mangler jeg i den grad fordi jeg har en hustru der gerne ville vælge hele barslen. Omvendt ser jeg din kommentar som lidt penge kynisk og ikke som den gave som jeg så barsel var for min hustru og vores små pus.Men omvendt handler det meste i barsel jo netop om økonomi også! 🙂 Ville din mand gerne gå 6 måneder på barsel? Og hvad ville der ske hvis han blev tvunget på barsel? Og er det netop det du mener kvinderne bliver? Tvunget på barsel? Jeg synes man absolut skal se på arbejdsmarkedet som helhed med den ubalance der er. Jeg tror ikke at jeg ville være en glad mand hvis jeg blev “tvunget” på barsel, desværre. Jeg tror dog at min hustru ville blive presset hvis hun blev tvunget tilbage på jobbet efter 6 måneder også. Jeg synes det absolut må være op til familierne hvad der passer ind. Jeg har oprigtigt optur over din kommentar og synes det er en MEGA vigtig samtale at vi har! TUSIND TAK for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla F

   Du har fuldstændigt ret, min kommentar er fuldstændigt pengekynisk. Men det er også fordi at vores valg herhjemme blev truffet på grund af økonomi. Min mand ville gerne have gået på barsel i 12 uger, men hans arbejdsplads havde ingen barselsordning for mænd og da han tjener det dobbelte af hvad jeg gjorde blev det desværre økonomien, der blev rammesættende for hvordan vores barsel blev.
   Jeg ved ikke helt om jeg synes mænd skal tvinges på barsel, men jeg tror uden tvivl på at der bør være bedre muligheder for mænds barsel – og for den sags skyld bedre muligheder for at kvinder ikke står med “hovedansvaret” for barslen. Jeg har tidligere arbejdet som pædagog og har netop oplevet en tendens til at børn kommer tidligere og tidligere i vuggestuer, hvilket jeg tror hænger sammen med kvinders frygt for at komme for langt bagud i forhold til deres karriere. Og efter min erfaring er der bare ikke rigtig plads til 6 måneders babyer i vuggestuer i dag. Jeg får så ondt af de små bitte børn. Men samtidig forstår jeg godt de mødre der føler sig nødsaget til at skabe deres karriere også. Det er der jeg mener, at der ligger en stor opgave og et ansvar, som fædrene bør tage – om de har lyst eller ej…
   Som mor vil jeg naturligvis sige at tiden med mine børn er uvurderlig, men fx barslen med min datter som maks sov 20 min ad gangen var ganske stressende. jeg savnede faglige udfordringer og følelsen af at udrette noget betydningsfuldt.
   Jeg er virkelig mor med stort M og hvis du kendte mig ville du sikkert tro at jeg er sådan én, der elskede at være på barsel. Men nej, jeg ville meget hellere være den der tjente pengene og kom hjem til mand og børn hver dag.
   For mig handler det meget om retten til at vælge og at have et reelt valg for både mor og far. Ikke kun for far. Men som barsler er for mænd i dag og deres manglende rettigheder med fx løn under barsel, mener jeg at mænd stilles ringere som fædre og kvinder stilles ringere i forhold til deres reelle valg i forhold til karriere vs børn. Jeg tænker det er de færreste mødre der rent faktisk ønsker at deres barn starter i dagtilbud som 6 måneder gammel… men hvis far ikke tager “tjansen” (evt fordi der ikke er råd til det) så må mor jo træffe beslutningen…
   Synes det er et enormt interessant emne.
   God lørdag aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Camilla, TAK for dit svar. Vores beslutning blev også taget ud fra økonomi til dels. Det er sådan vores verden hænger sammen – helt enig. Dog er forskellen at jeg ikke ønskede barsel – hvilket din mand gjorde. Og i det tilfælde er vi TOP ENIGE om at det gør det svært uden support. Og det er jo så ligestilling også. Så den pointe handler mere om arbejdsmarkedet, hvor øremærket barsel ville hjælpe på rettighederne – det har du ret i! Det er ærgerligt at din mand sidder med en følelse af missed oportunity. TUSIND tak fordi du går ind i dialogen! GOD lørdag aften! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi har bege været studerende under barslen. Mænd kan tage 6 mdr barsel pr barn med su, hvis han ønsker det. Det har min mand gjort begge gange og vi har alle nydt det helt vildt. Jeg tog 8 mdr første gang og 12 anden gang.

  Jeg synes helt sikkert at barsel skal bruges på den måde som familien selv finder bedst.

  På den anden side så oplever jeg efter at være kommet på arbejdsmarkedet, hvor svært det kan være som kvinde (i den fødedygtige alder) at blive ansat – jeg kender endda een som er blevet rådet til at skrive i hendes CV at hun ikke kan få børn af sin rådgiver.

  Ligestilling for mig handler derfor også om lige muligheder for at komme ud på arbejdsmarkedet. Om ikke at komme bag i køen fordi der måske venter 1, 2, 3 eller flere barsler af potentielt set flere års varighed. Jeg ved ikke om mere “tvungen” barsel til manden er vejen frem, men jeg tror faktisk ikke at mænd vil fortryde, at de tog den såkaldte tvungen barsel;-)

  Og så synes jeg forresten, at det er en ærgelig retorik om at barslen er kvindens og hun skal “opgive” noget af sin. Det er vel forældrenes barsel:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Julie, Tak for dine tanker som jeg totalt forstår. Jeg ville personligt ikke gavne af at være tvunget på barsel – fordi jeg ikke ønsker det. Det er det jeg mener:) Jeg er en arbejdshest af natur og har svært ved at sidde stille i for lang tid. Jeg har haft en fantastisk tid med mine børn som babyer og har en hustru som gerne vil være hjemme med babyerne. Ikke fordi hun ikke er ambitiøs, men fordi børnene i baby stadie er vigtige for hende også 🙂 Jeg synes at barsel er skabt til kvinden og det bånd hun bygger med baby under den tid. Den tid er i min bog ikke til mig. MEN og det er et kæmpe MEN jeg har optur over at i fandt en løsning som virkede for jer. Og derudover har jeg optur over at i, som jeg forstår det, har kunne holde baby tid sideløbende. Altså ikke hvor din barsel blev formindsket? Vi tog en måned til Thailand hele familien og det elskede jeg. Det var familie tid. Og der kunne jeg slappe af også 😉 Jeg tror ikke tvungen barsel er vejen frem for nogen – og arbejdsmarkedet skal absolut kigges på. Det tænker jeg kunne være mere på sin plads end barsel? TAK fordi du læser med! MVH A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Vi kunne helt selv bestemme, hvor meget eller lidt barsel vi holdte sammen – og ja vi holdte en stor del sammen, det er nemlig virkelig fedt med så meget familietid:) Det kunne være fantastisk, hvis der også på arbejdsmarkedet var 12 mdr til kvinden og 6 mdr til manden som man kan bruge sammen eller i forlængelse – ingen skulle “opgive” noget til den anden. Vælger manden eller kvinden ikke at holde det hele så mister man den del – på samme måde som det er når man er på su.

   Lidt drømmerier herfra:)

   Jeg skal måske også sige, at da jeg skulle på barsel første gang så “frygtede” jeg det lidt. Jeg troede jeg ville mangle mine normale opgaver m.m. Jeg har faktisk et par veninder som havde det på samme måde. Men selvfølgelig tog jeg barsel. Det gør man jo (ihvertfald som kvinde). Jeg elskede det. Men jeg elskede også at komme tilbage igen. Min pointe er, at jeg tror det samme vil ske for (mange) mænd. Altså, hvis de tog barslen så ville de ikke fortryde det – og de ville måske endda være glade for det. Heller ikke selvom de måske ikke havde lyst til at begynde med.

   En lille note er, at vi oplevede at det bånd der bygges med baby ligeså godt kan være med manden som kvinden. Det handler om tid med baby. Ingen af vores børn foretrak ihvertfald den ene frem for den anden når der skulle trøstes, puttes osv. – eneste undtagelse var når sulten meldte sig;)

   Tak for en god blog og for de mange refleksioner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sammen kunne måske virke, dog er 6 måneder lang tid for mig. Jeg er rastløs efter 14 dages ferie hehe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  min mand tog 2 mdr barsel med vores datter, hvilket han også synes var fint, og jeg synes det var dejligt og lige så stille kunne komme tilbage arbejdeog vide vores datter havde der godt hjemme hos sin far.
  nu er jeg gravid igen, men denne gang ønsket han ikke barsel, for han har det lige som dig, det er bare ikke helt ham og det respektere jeg fuldt ud.
  jeg er sygeplejerske og ved min man kommer til at få masser at alene tid med vores børn når jeg er afsted på weekend og aften arbejde som også giver dem noget særligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Tine, det er sjovt at du skriver som du gør. Jeg værtsætter faktisk denne tid jeg har nu hvor hustruen er på job og jeg har alene tid med døtrene. Eller den gang jeg var med Merle alene i Disneyland – der kommer jeg mere på banen! Er det ok med dig at han har det sådan? Eller føler du at du går glip af noget på arbejdsmarkedet? TAK fordi du læser med og deler dine tanker Tine! 🙂 A og tillykke med baby lige som snart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej 🙂 vi er HELT enige. Min mand og jeg har to døtre på snart 5år og lillesøster på 15 mdr. Min mand har valgt at holde 14 dages barsel og ellers har jeg taget resten. Han er slet ikke typen til at gå hjemme og “passe” børn. Og igen som du selv siger… amning osv. Det er altså bare i mine øjne en kvindeting at gå på barsel ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Johanne i er seje! I har fundet jeres egen måde at gøre tingene på. OG DET Er netop det vigtigste! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Vi har 3 børn. Alle gange ordnede vi barsel på samme måde. Min mand tog de 14 dage fra fødslen og frem. Ud over min egen barsel havde vi 6+6+6 uger med hhv 6 til mor, 6 til far og 6 vi kunne dele som vi ville- ingen tvivl dem tog jeg!!
  Så i alt havde jeg 14 uger+6 øremærket mig + 6 fælles som blev mine. De 6 uger som min mand fik- ja, dem udskød han til jeg skulle starte job igen- og fik en aftale med arbejdet om at bruge dem på at gå på halv tid således at han i 12 uger gik halv tid. Det var en kæmpe hjælp her i huset!
  Det skal også siges at vi planlagde lidt frem, så han havde sat lidt ferie ud et par uger der hvor vi havde regnet os frem til at hans 14 dage ville være slut.
  Jeg synes det er fint man kan give noget mere barsel- men det skal sku være frivilligt om man har lyst eller ej!
  Og forholdet mellem min mand og vores børn- ja, det fungere helt fint på trods af at han ikke var mere hjemme på barsel 😉
  Hvis de, altså politikerne, vil gøre noget mere for børn. Så synes jeg personligt at de skal kigge lidt på de manglende hænder i institutionerne- og måske også kigge lidt på retten til barn syg reglerne. Det er sku sjældent at en god omgang skoldkopper er overstået på 2 dage- og med bedsteforældre enten stadig på arbejdsmarkedet, eller bosat i den anden ende af landet….. Så kan det blive svært at få enderne til at hænge sammen. Hmm, et lille sidespor og et kort svar som endte med at blive meeeeeget længere end jeg havde tænkt😉😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Michelle, jeg har optur over hvordan i stadig sammen har fundet en løsning! Barn syg reglerne kunne absolut godt gøres bedre for forældrene! Og ja hvad sker der for de bedsteforældre der arbejder? TAK for det lange svar! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Alle 4 gang ehar jeg taget hele barslen , fordi sådan passer det bedst ind her hos os. Farmand har tager 14 dages barselsorlov og 14 dages ferie og så tog han på arbejde igen. Det passede også mig bedst sådan, fordi jeg trængte til en rytme der passede bedst til baby og jeg( og amning osv )

  Det bliver farligt , når de kloge hoveder på Christiansborg begynder at blande sig. Det skal så absolut være op til den enkeltes families behov, hvorda Carlsen skal fordeles.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   haha Heidi, du har ret vi skal så meget passe på de kloge hoveder på Christiansborg hahaha 🙂 TAK fordi du læser med og deler dine erfaringer! TAK! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg kan ikke være mere enig! Barsel er, i min verden, for kvinder. Min kæreste ville ikke trives med at gå hjemme og nusse. Jeg ville omvendt ikke trives med at blive sendt ud, når min baby, som jeg har været knyttet tæt til siden, jeg fandt ud af, jeg var gravid, stadig er derhjemme. Jeg vil savne og ikke kunne yde det bedste. Jeg føler lidt, vi er på vej over i så meget ligestilling at alt bliver kønsløst. Hvorfor ikke bare acceptere, vi er mænd og kvinder, og vi er forskellige. Vores instinkter er forskellige. Selvfølgelig kommer der en dag, hvor vi skal ud og arbejde, men det er samfundet der forventer dette, det er ikke sådan vi er “skabt”. Meget groft beskrevet, men sådan har jeg det omkring barsel. Min kæreste har taget 14 dage begge gange, og han glædede sig allerede til at komme ud og være andet end far efter knap en uge. Men respekt til de fædre – OG mødre, der kan dele barselen mellem sig. Jeg er dog slet ikke interesseret, min kæreste er heller ikke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sara du skriver det så rigtigt! RESPEKT til de forældre som ønsker at gøre noget andet end man selv gør. I sidste ende er det præcist det det handler om – at finde den løsning der virker for forældrene 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana Kaa

  Men Allan… hvad hvis kvinden heller ikke synes, det er mega fedt at være hjemme på barsel?! Skal det så ikke være et delt ansvar, eller skal man bare sende en mini baby i institution fordi hverken mor eller far brænder for en lang barsel? Det synes jeg nemlig ikke, men jeg synes heller ikke at ansvaret så kun bør hvile på mig, bare fordi jeg er kvinden… eller hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Nana 🙂 Jeg føler oprigtigt at man som forældre i det tilfælde sammen burde kunne finde en løsning. Uden at blive presset til noget fra regeringen eller lovgivning. Øremærket barsel er nedern begge veje i det tilfælde. Ansvar er jo jeres sammen, et scenarie med mistet barsel (grundet øremærket barsel som kun må bruges af den ene) går jo i sidste ende ud over barnet. Det er jo loose loose 🙂 Jeg kommer (som du ved) jo med en lidt anden indgangsvinkel fordi vi var ret enige 🙂 Tænker du at løsningen er tvang til den ene eller anden fra regeringens side? TAK fordi du læser med og deler dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Helt enig med dig 😃 Jeg har søde tvillinger herhjemme, og min mand og jeg var heldigvis enige om barsel. Helt ærligt – så havde jeg de hårdeste 5 måneder (+ graviditeten før det) lige da de var født. Noget nær ingen søvn, amning og en helt ny verden. Da de så var ca et halvt år, og ikke blev ammet mere, og det forøvrigt var blevet forår – så synes jeg faktisk ikke det ville være fair, at faderen kom og fik resten af barslen? Så kunne han trille rundt med barnevognen i solskin 😏 Det kan aldrig blive en lige og retfærdig deling af tiden alligevel, heldigvis er der forskel på køn og på mennesker, så lad os nu selv finde ud af det i vores små familier 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ditte vi er så enige! Man har et fælles ansvar som forælder til at finde en løsning sammen. Jeg er så enig! HAHA jeg griner så meget over din så kan han komme trillende med en barnevogn i solskinnet. Det er noget min hustru ville have sagt også hahahahaha!!! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Vi har 2 børn, og begge gange har min mand haft de 14 dage lige efter fødslen, og er derefter vendt tilbage på arbejde. Begge gange har vi været enige om at jeg skulle tage det hele. 🙂 vi har så også været så heldige at jeg har fået mulighed for at gå hjemme med den store til hun skal begynde i børnehave her om en måneds tid. Jeg skal i stil videre gøre det samme med den lille.. min mand har så også et rigtig gode arbejdsforhold, så han har fri hver 2. fredag. Jeg har nydt at gå hjemme med den store og ved også jeg kommer til at nyde det med Lucy. Denne gang har jeg valgt at halvere udbetalingen de sidste 7 måneder af min barsel, så jeg kan “arbejde” mens hun sover. Jeg forsøger at starte en lille instashop op, med hjemmestrik og liberty-accessories til små børn. 🙂 det har været på pause det sidste års tid pga graviditet, fødsel og “tvungen” barslen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Liv hvor er du sej – sikke en buisness! Det vil jeg tjekke ud! Lyder til at i har en dejlig løsning som virker hos jer! OPTUR! Held og Lykke med det hele! og TAK fordi du læser med og deler dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Første barn gik al barsel til mig. Men da vores lille dreng blev født havde min kæreste lyst til at holde barsel. Hugo havde 2 skønne mdr. Med sin far. De mdr. Så jeg et bånd blive knyttet, som først var kommet meget senere med vores datter.
  At barsel til mænd (af økonomiske årsager) ikke altid kan lade sig gøre er en skam. Jeg ville ønske at min kæreste igen kunne holde barsel med den lille der kommer til juni.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hvor lyder det som en hyggelig tid for far og søn. Fordi det også var det han ønskede 🙂 Håber i finder en løsning for barsel denne gang også! TAK fordi du læser med! MVH A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor er du god til at svare alle, og oven k købet sagligt, på trods af der ikke altid deles holdninger ☺ God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Katrine, tak! Jeg tror det vigtigste for mig er at have en dialog. Jeg er jo ikke altid enig og folk modsat med mig. MEN hvis vi ikke kan have en god dialog omkring vores tanker så er vi jo ikke nået så langt som voksne tænker jeg? 🙂 GOD SØNDAG! og TAK fordi du læser med – 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Herhjemne har min mand holdt de første 2 uger og de sidste 12 uger, på begge vores børn. Og han ville gøre det igen. Under begge mine barsler har jeg studeret og under den sidste skrev- og afsluttede jeg min master. Jeg kan ikke finde ud af “kun” at være på barsel. Jeg har brug for andet input end bleer og mælkende bryster for, at jeg kan være den bedste mor for mine børn. Jeg har med glæde “afgivet” 12 ugers barsel til min super seje mand. Han får aldrig et par bryster, to gode brede hofter hvor der kan sidde et barn på hver og de otte arme jeg har, men han gør det stadig med det største hjerte og sved på panden. Hurra for mine børns fuldstændig fantastiske far! (Og btw… ja, folk bestemmer da selv hvad der passer bedst ind hos dem)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Signe jeg smiler. Du har ret! Det i har gjort har passet jer perfekt! Og det er netop min pointe. Hver familie, hver sin måde at holde barsel på 🙂 TAK fordi du deler dine tanker! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er helt enig. Vi har 3 børn og alle 3 gange har jeg taget al barsel – undtagen de 14 dage lige efter fødslen, hvor vi begge var hjemme. Min mand havde ikke lyst til mere barsel (ok måske et par uger mere sammen med mig, men ikke flere måneder alene) og det respekterer jeg fuldt ud. Synes regeringen vil umyndiggøre mændene – som om de ingen fri vilje har? På nogle arbejdspladser er der nok ikke tradition for at mændene går på barsel, men så kunne man jo køre nogle kampagner omkring det.
  Synes helt klart det må være helt op til den enkelte familie.
  Rigtig god søndag fartilfirepiger – og tak for en god og inspirerende blog:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Maria tak hvor er du sej! FEDT at i kunne få det til at fungerer på jeres måde. Tror du har ret med kampagne på arbejdspladserne. Jeg tror bestemt at der er nogle mænd som måske gerne ville være mere på barsel. Jeg er bare ikke en af dem 🙂 TAK fordi du læser med og deler dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  For mig handler diskussion om tvungen barsel ikke om lyst men om samfundsstruktur. På min mands arbejde er det ikke velset at mænd tager orlov. De har en rigtig god betalt barsel til kvinder men kun 14 dage til mænd. Desuden er det velset at man som mand tager orlov for at renovere sit hus men mænd tager da ikke barselsorlov!!!! Derfor er jeg for tvungen orlov til mænd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Maria, det er simpelthen vildt det du skriver. Det kan jeg godt forstå din pointe udfra. Jeg tror bare ikke at en tvungen orlov gør at tingene bliver bedre fordi de er tvungne… TAK fordi du læser med Maria – og deler dine tanker! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Jeg ved heller ikke om tvungen orlov løser problemet men jeg har svært ved at komme på andre bud. Som andre skriver så har det gjort en forskel i Sverige. Generelt får vi jo ikke et nyt resultat ved at gøre som vi hidtil har gjort😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Jeg kan godt se din pointe… 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ella

  Babyjoggeren blev opfundet da mænd begyndte på barsel. Det er sundt at mænd også opfordes til barsel og øremærkes til netop dem- synes jeg. Man kan jo bare vælge at lade være at bruge dem. I Norge er det blevet et hit og blevet mere accepteret at mænd tager barsel. Der var også skepsis i starten.
  Fornyelig er der gået et forskningsprojekt igang om kvinder om synes de mistrives i at være væk fra arbejdsmarkedet så længe. Derfor synes jeg også det er positivt at man forsøger at ændre normerne for mænds barsel.
  Min egen mand blev i den grad mødt med skepsis over at skulle barsel. På mit arbejde er det også blevet mere accepteret at mændene holder barsel, men det har været en proces.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ella tak for din kommentar, jeg ser dog problemet med øremærket som at man jo som familie måske ikke ønsker sin lille baby væk fra hjemmet så hurtigt. Det “tvinger” jo så (i min bog) manden på barsel. Og det ville ikke være en god idé hos mig personligt… Babyjogger haha det er sjovt! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej. Jeg er så enig med det du skriver <3 Min mand og jeg fik vores første datter i August sidste år. Min mand tog 14 dages barsel og det var det. Han er slet ikke typen på at gå her hjemme. Så jeg nyder virkelig min barsel, og har barsel ind til den 7. august 😀 Hvis det var min mand der skulle tag barsel, så var han blevet restløs. Han har det bedst når han arbejder. Men nu har han også et job + han er selvstændig. Så han har nok at se til;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Helene fedt at i har en enighed for hvordan i har gjort det! GOD søndag her fra! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hos os er min mand så heldig stillet (hvis man selvfølgelig ser det på den måde), at hans arbejdsgiver tilbyder 8 ugers barsel med fuld løn – og han havde en stor lyst til at gøre brug af dem. Så vi tog 4 uger sammen da baby blev født (hvilket var virkelig godt prioriteret for os med en baby som skulle have lidt hjælp til at finde en rytme) og så tog han også de sidste 6 uger af vores samlede barsel. Her valgte vi så at jeg holdt ferie – så det var virkelig skønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   WOW den løsning lyder da også optur! FEDT at det kunne lade sig gøre – Jeg ville elske at rejse rundt med familien! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg fødte vores datter i august sidste år. Min kæreste holdt sine to ugers barsel + en uges ferie efter fødslen. Det var tre dejlige uger for os alle tre. Jeg havde synes to uger var for lidt inden jeg skulle være alene med lillemusen.
  Min kæreste gav udtryk for at han gerne ville holde mere barsel, og det eneste tidspunkt det kunne lade sig gøre for hans arbejde, er nu her i februar. Så han er på barsel med vores datter nu i en måned. Mit arbejde er fleksibelt, så jeg kunne godt komme tilbage en måned og så tage barsel igen marts-april inden vi har vuggestueopstart i maj.
  Det er så god en løsning for os alle tre. Min kæreste og datter hygger sig helt vildt, og jeg nyder at savne lidt.
  Jeg er glad for jeg var hjemme med vores datter de første 6 mdr. Ville ikke have været klar til at “slippe” hende før nu. Men hun er jo sammen med sin far, og han er præcis lige så god som mig. Jeg ammede de første to mdr. og siden da har hun fået flaske. Ammede jeg stadig havde situationen selvfølgelig været en anden.
  Skulle nr.2 melde sin ankomst en dag håber og tror jeg vi ville finde på en lignende løsning. Jeg under virkelig min kæreste denne særlige tid med vores datter – fordi han har lyst 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anette hvor er det en perfekt løsning! Fedt at i er enige og at det virker!! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  jeg bliver lidt provokeret af din overskrift “har mænd lyst til barsel” jeg synes sku ikke det var det fedeste i verden at gå hjemme på barsel, men det er lige som en del af det at få børn. Og i min verden er man to om at få børn, så er man også to om at passe dem. Så kan det være at far tjener mest og man taber for meget økonomisk ved at han skal på barselsdagpenge, far er på en arbejdsplads som ser negativ ved at han tager barsel eller mor ammer i et år. Men at han ikke har lyst… Den holder ikke. Jeg synes lige som dig heller ikke det er rigtig at man øremærker barsel til mænd, så hvis at manden ikke tager barsel går det tabt, for det er barnet der taber på det og skal ud og passes før tid. Men vi trænger til en holdningsændring, så barsel ikke kun er noget mellem mor og barn, som du skriver, men en tid hvor det lille barn. Herhjemme tog min mand 11 ugers barsel og ferie da vores søn var 8 mdr og jeg startet på arbejde. Det var ikke et spørgsmål om han havde lyst til det, da han havde 8 ugers barsel med fuld løn kontra jeg skulle gå hjemme på barselsdagpenge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   SANNE TAK! Du sender en anden tanke min vej – Og det er jeg glad for. Jeg er i den forkælede situation at jeg godt kunne vælge barsel fra. Men jeg har optur over at i fandt en anden løsning. Jeg tror som du siger asbolut der skal en holdningsændring til. Jeg tror man skal hvile meget i sin maskulinitet ved at skulle gå til baby svømning eller baby rytmik kun med mødre. Jeg er top glad for at du skriver som du gør – og ja overskriften er valgt for at provokerer en smule. Du har ret – to voksne forældre. To der skal få det til at fungere! GOD aften 😉 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR HJEMMET FÅR EN UPGRADE!