OG VINDEREN ER...

FAR MÅ JEG FÅ EN BIKINI?

Allan3 3

JEG VED DET GODT…

Det er et emne der er ret relevant herhjemme, da vi lige om lidt skal til italien – hvor der er pool og mulighed for at bade. Jeg ved det godt, små piger vil gerne være store piger. Og hurtigere end hvad jeg mener. Døtrene ved måske allerede godt hvad svaret er når de spørger. For NEJ jeg mener ikke at mine 8 årige skal gå rundt med bikini. Og NEJ det skal de heller ikke næste år. Når jeg er blevet spurgt “hvorfor” (for det spørger de naturligvis deres nedern far om når jeg siger nej… hashtag TOPnedern far altså!!) så har jeg intet problem med at svare. Ser i – herhjemme føler jeg at bikini er noget min hustru har, da hun har bryster. Jeg ser nemlig en bikini som en ting til piger som har bryster, eller er i alderen hvor brysterne kommer. Det kan sagtens være at jeg lyder MEGA gammeldags. Og det er jeg nok også på nogle områder. Men hvorfor har vi så travlt med at vores små døtre skal ligne store piger? Hvorfor skal de have en bikini på – som i min bog er en voksen ting? Hvorfor skal de være “store piger” så hurtigt? Seje MetteMarie Lei Lange skrev også om det (HER!) OG jeg synes det er en mega vigtig snak at have. Det er vigtigt for mig at sige, at når vores børn spørger til hvorfor naboen, eller måske endda kusinen får lov til at have bikini på, ja så er det jo fordi de har en anden regel hjemme hvor de bor. Og den godtager mine døtre (endnu). Dermed slår jeg også fast at jeg ikke går rundt og spytter efter forældre som giver deres små døtre bikinier på. For det er jo netop deres regler – i deres hjem – med deres familie.

ER JEG HELT GALT PÅ DEN??

 

   

59 kommentarer

 • Mehavesh

  Hel enig med dig ” hvorfor har vi så travlt med at vores små døtre skal ligne store piger”! 👌🏼👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   🙂 TAAAAK fordi du læser med og tager dig tid til at skrive dine tanker! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Altså, jeg er helt på linje med dig! Men…. Under dette års sommerferie er mine piger på shopping med deres far, og kommer mega stolte tilbage med 2 bikinier. Nå hvad gør man så?! Efter som
  min mand jo havde sagt okay, og købt bikinierne, så måtte pigerne jo have lov til at bade i dem. Og de er mega stolte over deres ‘bade bikinier’ som de kalder dem. Et eller andet sted, så syntes jeg heller ikke mine døtre skal begrænses af de er piger, og skal underlægges regler om hvad den kan/bør/må iklæde sig ‘bare’ fordi de er piger. Så efter denne sommerferie, forsvinder bikinierne nok på mystisk vis, for jeg syntes alligevel almindelige svømmehals besøg kræver badedragt (hvilket sikkert er mega selvmodsigelserne i forhold det til jeg lige har skrevet…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAAHA Cathrine, jeg smiler over din kommentar – ISÆR fordi jeg netop tænkte om hustruen er enig i min mening 🙂 Det tror jeg nu hun er. Man har et standpunkt til ens ægtefælle skaber et nyt? 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi P

  Du er overhovedet ikke forkert på den, for jeg er ganske enkelt enig med dig. Vi har haft den samme snak herhjemme og nuvel; vores datter bliver først 3 år nu her, men har set børn i den alder med bikini. Jeg er ganske enkelt målløs, for jeg anser også en bikini som en voksen ting – en ting som kvinder med bryster har. Hvad andre gør er op til dem – jeg vil ikke dømme, men jeg siger bare hvad jeg mener. En bikini er ikke til piger, det er til kvinder – længere er den ikke 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HEHE Heidi, tør slet ikke tænke over hvordan det skal gå når vi skal snakke med Noomi om det 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Næææ, du er bestemt ikke helt galt på den… Jeres familie, jeres regler.

  Jeg har selv en 8 årig datter og hun har bikini på og har haft det siden hun var 3 år… i svømmehallen er det dog en badedragt.

  Jeg har ALDRIG skænket det en tanke og kan ikke se problemet i at de har bikinier på. Det er de voksnes tanker om at andre voksne måske skulle kigge forkert på vores børn… eller er det fordi vi ikke vil have at pigerne bliver for hurtigt store? For så tror jeg mere vi skal kigge på måden hvorpå små piger udstiller sig selv på div. medier som musicaly, indtagram og lign.

  Ja jeg ved det sku ikke – måske er jeg også bare en helt vildt ukorrekt forældre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er helt enig med dig! Selv har jeg dog kun drenge, så bikinispørgsmålet er ikke en problemstilling herhjemme. Tilgengæld husker jeg selv min første bikini; jeg følte mig mega voksen (var måske 12-13 år – mine forældre deler din holdning). Men da jeg stod og skulle på stranden i min nye smarte bikini, følte jeg mig pludselig knap så voksen, meget blottet og virkelig taknemmelig for at min mor havde rådet mig til også at pakke min badedragt, så jeg havde noget at skifte med eller have på i svømmehallen. Den dag i dag er jeg stadig mest tilhænger af badedragt – synes det er liiige en tand mere praktisk når der tumles med ungerne i vandet og så giver den mig lige 10% mere selvtillid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Nu har jeg ikke selv børn. Men kan huske følelsen af at være ’stor’.
  Bikinien var altså bare flottere end badedragten. Dog havde jeg ofte kun toppen på i 5-10min, og så var den møgirriterende.
  Så jeg fik lov til at få den fineste bikini, hvor også underdelen var pæn, for som mine forældre huskede mig på: det er nok kun dem du får brugt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Min datter på. snart 6 har i år fået lov til at få en bikini med til Mallorca. Hun har også en UV trøje med ærmer og en badedragt, så bikinien har hun kun med
  som en ekstra ting og fordi hun synes den var SÅÅ fin og sej!
  Jeg kan ikke se det store problem i at have bikini på kontra badedragt – hvem gør det til et problem? Ikke børnene i hvert fald…
  -Så sådan gør vi i vores hjem…:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Jeg tænker, at det langt hen ad vejen er en smagssag, som må være op til den enkelte 🙂 Jeg synes ikke det ene er mere rigtigt end det andet, så længe det er velovervejet, om man giver sine børn lov til det eller ej. Personligt får min pige på 5år lov til det, slet og ret fordi jeg ikke ser noget forkert i det, og er af den holdning at bikini ikke er anderledes end en badedragt (som hun får på i svømmehallen). Samtidig kan jeg sætte mig ind i at andre må have en anden hold ing til dette, og det er okay med mig, så længe vi ikke fortæller vores børn at noget er mere rigtigt end noget andet 🙂 Blot lidt aftentanker herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Som jeg også kommenterede hos MM – så er det præcis det vi også siger, ikke kun til bikinier, men til alle ting hvor andre børn har andre muligheder eller får lov til ting som mine ikke gør: “At vi har vores regler, andre har deres”. Og det er i virkeligheden supergodt og skægt at det er sådan – for vi ville da “r.vkede” os hvis vi lignede hinanden allesammen 😎. Og længere er den jo ikke… Min mand og jeg er heldigvis HELT enige – lige i bikini”sagen”, ungerne (de to som er piger) kommer til at vente til de er teenagere 🙃…
  Tak for een god blog…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi kjeldgaard

  Og jeg er så fuldstændig uenig☺️ Jeg kan slet ikke se, hvad en bikini har med bryster at gøre. En badedragt og en bikini er for mig, badetøj som børn og voksne har på , på stranden. Dog vil jeg aldirg give mine poger sådan en tanga/ trekants bikini på. Det er forbeholdt voksne damer. Men en flæsetop/ badebukser med Hello kitty eller frozen kan jeg med min gode vilje ikke se det seksuelle i. Det er i min verden DE VOKSNE , der seksualiere det. Pigerne synes da bare de bikinier( og badedragter for den sags skyld) er super fine med flæser, Hello kitty , heste osv på.

  Mine store piger havde blot et par badebukser på , på stranden da de var små( det er for den ældstes vedkomne 24 år siden hun var med på stranden første gang som 1 1/2 årig. Helt nøgne har de aldrig været , fordi jeg tænkte at sand i tissekonen absolut må kradse forfærdeligt . Jeg tror voksne lægger alt for meget i noget badetøj, for ingen små piger har nogen som helst anelse om, at en bikini skulle være forbeholdt bryster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønne Allan – du vender altid nogle fine emner, og sjældent får jeg kommenterer. Idag skulle det være. 😊
  Først og fremmest, så giver jeg dig fuldstændig ret i – hver familie, hver deres regler. Og jeg ville aldrig studse over en 4 årig, eller 8 årig for den sags skyld, i bikini ved poolen. Men som udgangs punkt vælger jeg badedragt til mine egne, eller bare underdel til den lille – tænker det må være enormt rart som 2 årig at slippe for ræset med stropper der konstant falder ned, over det man ikke har at dække til alligevel. Jeg vælger helt klart også badedragt til mine unger, men jeg må indrømme – at stod Carla og blinkede med sine store brune øjne, og gerne ville have den der seje bikini med Elsa og Anna, så ville jeg ikke tøve. Så måtte hun gerne få den, det synes jeg er fint nok. Jeg føler ikke at det er en bikini, eller badedragt – som afgøre om små piger, blir gjort til store piger – det mener jeg at vi som forældre styre igennem hvordan vi leger med ungerne, taler til dem, og ikke mindst ser dem. Det mener jeg personligt gør en langt større forskel, end hvilken beklædningsdel de har lyst til at rende rundt i på stranden. MEN…. jeg tror også der er kæmpe forskel på om det er min datter på 4, og din på 8. For min 4 årige vil det ikke handle om, at hun gerne vil være større – for sådan tænker hun ganske enkelt ikke endnu. Men for en 8 årig, som er lidt (eller meget) mere bevidst, om sig selv og andre og den slags – så tror jeg det hurtigere kan få den betydning, som du snakker om. Gir det mening? 🙈
  Jeg synes det er herligt at du har en mening for dine smukke tøser, og tager stilling for dem. Uanset om vi er enige, eller uenige – så er det jo bare pisse dejligt, at forældre overvejer, og diskutere og tager stilling på sine børns vegne. Jeg er vild med det. Ha en skøn dag ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   SEJE TRINE HEJ!!! hav en fantastisk sommer og tak fordi du tager dig tiden til at skrive dine tanker herinde 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Altsår mine to tutter skal eller ikke i bikini!
  Og når de bliver store nok , så må vi jo have strikket nogle store sweatre som kan dække bikinien ( hahah)
  Der er bare nogen ting som er til voksne og ikke til børn…. om de så smækker nok så mange Disney prinsesser på ! Heldigvis var der mere glimmer på badedragten end bikinien 😆 Så vi undgik sammenbrud i børnehøjde i denne omgang !! Og den lille på 1 1/2 år var fløjtende ligeglad da hun i samme situtation var i færd med at “prøve” smykker fra udstillingen ved siden af 😆Fedt indlæg skønt med en fars syn på børn ,opdragelse mm👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Men har de så badedragt på? Eller bare shorts?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   badedragt og noomi har ble badebukser på… og UV jakker! 😉 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg må indrømme at jeg er uenig her. Jeg synes det er fuldstændig ligemeget om børn har bikini eller badedragt på. Nogle voksne mennesker tillægger bikinien en betydning, som jeg ikke synes børnene skal påvirkes af. Selvfølgelig skal vi ikke have travlt med at gøre dem voksne, men det synes jeg heller ikke bikinien gør. Så alt i alt tror jeg det handler meget om hvordan man selv opfatter en bikini.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Pernille tak fordi du skriver din mening! Jeg kan sagtens se din pointe! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hvad har dine børn så på? Badedragt eller bikini trusser?
  Herhjemme har vi en pige på 7 år, og på vores ferie i Italien (som vi LIGE er kommer hjem fra) badede hun i bikinitrusser og uv T-shit de første dage dog så et par dage kun i bikinitrusser og så et par dage i “fuld” bikini. Jeg nedlagde veto med en bikini der var trekantsformet og lignede at den skulle dække noget, den bikini hun havde var mere en top( som selvfølgelig også er lavet for at dække noget).
  Til gengæld… på vores tur til Italien stoppede vi i Nürnberg i deres playmobil fun park, og der så vi en pige på en 3-4 år der badede i g-streng bikini underdel… WTF?? Hvem køber det til sit barn og hvad er det for er firma der producere det?
  Afslutteligt vil jeg bare sige at jeg synes det er et vigtigt emne at snakke om… og tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Christina de har badedragter på og uv jakker hvis det er nødvendigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er top enig i det du skriver. I vores familie var reglen helt den samme, hvorfor dække noget til der ikke er der endnu? Kan da godt huske at det måske nogle gange var irriterende at man ikke måtte gå med bikinitop når andre piger måtte. Men den dag i dag er jeg så glad for at mine forældre holdte ved deres regel. ☀️
  -Nyder at følge med på din blog og instagram, og sikke nogle skønne piger du har dig 😊🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   sofie! TAK fordi du følger med – og deler dine tanker! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg kunne ikke være mere enig! Indtil nu har jeg bare haft svært ved at sætte de rigtige ord på, hvorfor det føles forkert i maven, når den 7-årlige datter stiller samme spørgsmål. Så tak! Tak for at sætte nogle super gode ord og en let forståelig forklaring på emnet. Den vil jeg tage med mig, næste gang datteren spørger 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Først og fremmest synes jeg, at det er rigtig godt det I har med “vores hjem – vores regler”! Min mening i den her bikinidebat er, at hvis mit (ikke-eksisterende) barn gerne ville have bikini på, så må han/hun gerne få det. Jeg ser ikke nogen seksuel undertone eller noget ved børn i bikini. Jeg synes, at jeres argument med at bikinier er for dem der har bryster er sådan liiidt, ja det ved jeg ikke rigtig. Jeg var sådan en som først gik i puperteten og fik bryster da jeg var 14 år. Skulle jeg så have rendt rundt kun i en lille badebuks helt frem til jeg var 14 og fik (bitte små) bryster?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne sofie

  Helt samme mening som dig. Det er for store piger og damer. Har en knægt på 6 år ( næsten altså om 14 dage -ja vi tæller nærmest timer disse dage) han vil så gerne have tøj som de andre drenge. Og jeg HADER de trøjer med tekst. Jeg hader verden, Jeg styre verden, jeg er den sødeste,,regler er for at bryde dem osv. alle de signaler man sender ud til omgivelserne ved at gå med en tshirt forstår han ikke endnu ig skal defor IKKR have en.😬 bum. Og ja det giver STORE diskussioner. For hallo mor ønsker du at jeg så ingen venner har? Og skal jeg så gå og se trist ud hele dagen med en grim trøje 😠 ham kører allerede med på moderæs og ved hvilke knapper han skal trykke på og plager tøj 😯😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Bech

  High five til dig!! Jeg kunne ikke være mere enig! Herhjemme har datteren på snart 10 også efterspurgt det, men hun har også fået snakken om det tilhører ældre piger/kvinder med bryster. Og så længe hun får en forklaring på hvorfor, er vi heldige med at hun accepterer det. Og så er det endnu engang sådan det er her i huset. Man må godt have noget at glæde sig til når man bliver ældre. Og så nyde at være barn så længe man kan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Jeg synes børn i bikinier ligner det de er, børn i bikinier. De ligner ikke små voksne i bikinier, de laver ikke det samme som voksne i bikinier ( ser sjældent nogle voksne bygge sandslotte, fange krabber, slå kolbøtter i vandet i timevis etc) de opfører sig nøjagtig lige så meget som børn, som de ville gøre i en badedragt. Igen er det os voksne der tillægger det voksen værdi. Og så synes jeg at med de badedragter der er pt er fremme med huller alle mulige steder til voksne er langt mere sexede end den sports bikini jeg fx selv render rundt i, og bliver det næste så at vi skal til at overveje om badedragter på små piger også virker seksulalisrende . Åh jeg synes vi nærmer os triste tilstande så. Meeeeen det vigtigste i det er her er at det er en hver forældres ret at lave de regler der passer til dem og deres familie! God sommer ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fruwiller

  Oh nooo… så blev jeg alligevel ramt af en lille smule dårlig samvittighed… Min datter på 5 har hele 2 to-delte sæt, som jeg uden skrublen har købt til hende fordi de var fine med glimmer og farve helt i hendes smag.. jeg har aldrig tillagt det værdi end ikke tænkt over at jeg på den måde flyttede grænser mellem barn og voksen, pige og kvinde. For mig var det blot en badedragt i to dele og hun bruger ikke nødvendigvis overdelen… og for hende handler det alene om at de har tilpas med flæser, glimmer og lyserøde farver – ikke om at ligne en voksen.. naivt måske og jeg kan næsten se på debatten rundt omkring i “blogland” at jeg er trådt helt ved siden af her. Men det g

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   FRUWILLER du har ikke trådt forkert hvis du synes hun er dejlig i de sæt du har købt. DU skal vælge det der er rigtigt for din familie seje! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg ved ikke helt hvad jeg mener.. eller jo det gør jeg. Hvis vi snakker bikini som i dem med små trekants-toppe så nej. Men hvis vi snakker bikini hvor der mere er tale om en top (a la en sports bh), så synes jeg, det er fint. Det erindrer jeg i hvert fald min egen havde, da hun var vel 3 år. Men der havde man heller ikke den snak om seksualitet ifht. små børn (hun er 25 i dag).. men ja badedragt er jeg nok også mere til 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Min datter på 6 har både badedragt og bikini. I svømmehallen derhjemme bruger hun badedragt – og det gør jeg faktisk også selv da bikiner er forfærdelige at svømme i. . Her på ferien bruger hun sin(e) bikini(er) – altså de første 3 dage. Så smider hun overdelen og render rundt i underdele.
  Synes ikke at en bikini eller kun underdelen hende til et sexobjekt og da hun hverken har den ene eller den anden form ligner hun jo blot de jævnaldrende drenge i deres små badebukser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Jeg har det på præcis samme måde. Mine twins girls på 5 år ønsker sig kun en bikini, men jeg har også sagt nej. Jeg prøver så længe det er muligt, at få dem til at bade i badedragt eller underbukser. har netop også sagt til den, at bikini er til piger med bryster. De var ikke heeelt enige med mig, men 1-0 til mig😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Jeg har egentlig ikke den store holdning til det med bikini til pigerne. Men jeg tror da egentlig jeg selv havde en bikini da jeg var barn. Og jeg er ikke helt sikker på, at det er en kamp jeg gider tage, hvis min datter en dag kommer og ønsker sig en bikini. Jeg tænker nok mere at jeg ikke gider tillægge det en større betydning.

  Omend jeg sagtens kan følge din tankegang. Min datter er kun 1 år, så jeg har forhåbentlig nogle år at løbe på, før vi skal drøfte det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Helt enig, har dog ikke selv børn men så et billede på Instagram af noget familie hvor de havde bikini på (5 og 6år) og tænkte de kunne lige så godt kun have underdelen på, for hvorfor skulle de have en bikini overdel på?? Kan jeg ikke rigtig forstå 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Jeg er som sådan ikke uenig med dig/jer, men jeg synes der er stor forskel på netop bikinier. Nogle fremstår mere uskyldige end andre. Så min datter på 8 får lov at bade i bikini, inde svømmehal og strand. Sådan en skøn top, der går til lige over navlen og med rund hals. Men tre-kants bikinier er off limit, da de i min bog sender et signal om at være mere kropsligt udviklede.
  Men sådan er vi så forskellige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Jeg kan godt se din pointe Lisbeth! det er nok trekants bikinier jeg har det stramt med! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Forglemmigej

  Du er overhovedet ikke fejl på den! Jeg synes du er den bedste nedern far nogensinde.
  Jeg forstår det heller ikke, ligesom jeg ikke forstår de der hotpantslignende shorts til små piger hvor man kan se en halv balle, ofte krydret med en halvtop der lige viser maven. Hvorfor?
  Lad børnene være børn! Heldigvis har jeg ikke diskussionen med 2 drenge😂 Men har da diskuteret med andre mødre som fx ikke forstod mine drenge ikke rendte nøgne rundt i haven når der var varmt og badebassinet fremme. Nej, hvorfor sku de? Hvilken forskel gør et par badebukser eller underbukser? Jeg så ingen grund til at fremvise mit nøgne barn for andre forældre eller forbipasserende på fortovet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHA RIKKE!!! Jeg griner over din kommentar! tak fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry Hammerborg

  Du er overhovedet ikke galt på den. Der skal nemlig være en forskel på at være barn og voksen. Jeg havde nøjagtig samme holdning og med en datter der nu er 13 år er det dagligt at vi lige må vende hvert hjem deres regler.
  Og så kan jeg by the way glæde dig med at det i blandt de ældre piger – læs teenagere – er blevet hipt at bruge badedragt så nu vil hun slet ikke have en bikini ☺ Ha en skøn sommer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Gry jeg glæder mig ikke til mine døtre bliver 13!!! shiiiit 🙂 TAK fordi du læser med – og deler dine tanker! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg er fuldstændig med dig. Vi er heldigvis enige som forældre her hjemme. Bikini er for voksne som i en eller anden forstand og henseende ser den som noget seksuelt/sensuelt. Hvis man ikke gider have badedragt på er man velkommen til, at bade i bikinitrusser og bar overkrop – som jeg mener, at børn frit kan gøre uden det anses som noget seksuelt, tværtimod som et barn der bare leger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er helt enig med dig og heldigvis er min datter på 6 ret cool på det punkt og har proklameret at hun ikke gider at have badedragt på, men kun badebukser, som sin storebror. Hun ved godt at bikini er til dem der har bryster, hvorfor hun også har undret sig over at hun har fået en bikini hos sin far!
  Hvorfor give børn behov de i virkeligheden ikke har? Det gælder både i forhold til bikinier, men også i forhold til alle mulige andre ting!

  Rigtig god tur til skønne Italien – Vi snupper Frankrig/Paris/Disneyland ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TAK for din kommentar Mette! NYD disneyland – der er magisk! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line leth

  nu må du altså lige holde op med at være en nederen far

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malle

  Jeg kan personligt slet ikke se problemet med at piger bruger en bikini – og det hænger nok sammen med at jeg ikke ser ‘et par badebukser med en sød top’ som noget seksuelt. Jeg ser at pigerne bare leger/eksperimenterer med køn – mor bruger en bikini, jeg ser op til mor og vil gerne ligne hende, derfor vil jeg også have en bikini’. Når jeg selv tager en bikini på, så er det fordi jeg synes den er flot og/eller for at få en lille smule sol på maven – det er badetøj… og i vores kultur er det bare mest socialt accepteret, at man har badetøj på. Voksne kan selvfølgelig også vælge en bikini, som er mere afslørende end dækkende – f.eks. ved at vælge en med push up effekt og med en meget nedringende kant. Det samme gør sig gældende med badedragter som også findes i meget sexede udgaver. Sådanne badedragter eller bikinier vil jeg selvfølgelig aldrig lade mini piger få, så længe jeg bestemmer. Heller ikke når de får bryster, hvor de ofte stadig er børn. SÅLEDES hvis det er forkert med en bikini (fordi en pige ikke har bryster endnu) – så er det lige så forkert med en badedragt fordi hun ikke har bryster endnu? Så må pigerne kun bruge badebukser indtil de får bryster? Min treårig har en badedragt, en bikini og en langærmet uv trøje. Den sidste får hun på, når solen er skarp. De andre kan hun vælge imellem ellers. Ofte vælger hun bare badebukser, hvilket er fint med mig. De er jo nemmest. Hvis vi går fra stranden og skal op og fx købe en is, så får hun som regel enten en T-shirt eller bikini toppen på. Det er helt det samme som fx far, som tager en t-shirt over i den sammenhæng – selv om han heller ingen bryster har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TAK for din kommentar Malle! Jeg må sige at jeg sagtens kan se din pointe. Den beklædningsgenstand står bare for noget andet hjemme hos mig 😉 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det er sjovt, jeg er 23 og har aldrig tænkt at bikinier kunne skabe sådan en debat. Jeg har ingen børn selv, men min mening er da, at hvis min børn vil bade nøgne eller med bikini når den tid kommer, så må de selv om det. Noget jeg dog kan huske er, at vi var på stranden med hele min folkeskole klasse da jeg gik i 2. Eller 3. Klasse, og her var en af drengene helt nøgen. Han blev simpelthen drillet resten af skoletiden, fordi ingen af os andre var det og vi var trods alt 11-12-13 år. Stakkel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   shit simone det er også noget af en historie 🙂 Du vil med garanti gøre det du synes er bedst for dine børn når den tid kommer – og det vil være helt perfekt! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha, jeg trak på smilebåndet da jeg læste dit indlæg. Vi har netop haft denne snak inden vi tog til Italien. Og svaret var også nej herhjemme ud fra sådan cirka de samme argumenter som dine. Men så strandede vores kuffert 2 dage i Amsterdam. Og der lå Anemones badedragt blandt andet i. Og da vi skulle ud og købe “erstatningsbadetøj” i Firenze viste det sig at det nærmest var umuligt at skaffe en badedragt i str 11-12 år (ja, det er den størrelse hun bruger selvom hun kun er 8 år😬🙈). I H&M og Zara havde de ikke badedragter i den størrelse!!!! Da der var 36 grader og jeg var ved at nå nedsmeltningspunktet over at skulle finde de ting vi skulle bruge på grund af den forsvundne kuffert, fik hun en bikini, da hun jo skulle i poolen. Restriktionen er at den må hun bruge hernede. Og den køber hun. Og hun er godt nok glad for den og det “sjove” er at jeg faktisk ikke synes det er så slemt som jeg troede. Der er ikke noget “nu-er-jeg-voksen” over hende og hun er faktisk bare rigtig glad for sin nye halve badedragt, som hun kalder den 😎😎😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHA Margit! halve badedragt lyder nu slet ikke så dumt faktisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Messingslet

  Hmm.. Med frygt for at at blive upopulær.. Så tør jeg godt sige, at min datter på 4 har en bikini. En rigtig fin en af slagsen, Ikke fordi jeg har travlt med at gøre hende voksen. Men fordi hun brændende ønskede sig den til sin fødselsdag. Og fordi det bare er mega praktisk når hun skal skynde sig på toilettet, og VIL SELV 😶🙈😂 mit eneste grav til bikinien var at det ikke skulle være en “bh top” der hørte til. Og det lykkedes at imødekomme det med en fin en fra Småfolk, hvor overdelen mest ligner en Sommertop, som går ned til underdelen.. 😊 Men længe leve forskelligheder – også i holdninger og opdragelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Trine du bliver absolut ikke upopulær – ser du min tanke er netop at man gør som man mener er bedst for sin egen familie! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej Fartilfirepiger
  Elsker at læse dine indlæg, men pu ha hverdagen kom bag på mig og man skal lige igang efter en lang ferie 😉
  Herhjemme har vi kørt badedragt eller underdel (det har været helt ok med en badebukser/bukiniunderdel og bar mavse, da vi har ment at man ikke skal have bikini overdel på når man ikke har bryster eller noget der skal skjules. nu er vores datter blevet 10 år og er begyndt at have top og underdel, hvilket jeg ikke ser som bh/bikini overdel på samme måde, undertrøjen er også skiftet ud med top, men det er også først aktuelt nu, fordi den unge dame begynder at få lidt former 😳 Jeg har også været en mega nederen Mor – men ja…..
  En badedragt blir ligesom hvor den skal sådan en bikini overdel sidder bare ikke super efter en tur i vandrutchenanen haha…
  nyd italien glæder mig til at læse om det, vi prøvede kroatien i år var også mega skønt
  Hilsen Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HEY lene! Jeg synes en top og bikini bund er helt ok herhjemme også. Vi har lidt pres over trekantsbikinien bla…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OG VINDEREN ER...