• ···
SHOES OF THE DAY MED RABAT!

#SFS – HVOR ER CYKELHJELMEN?

img_0696

SFS STÅR FOR

SØNDAGS FORÆLDRE SPØRGSMÅLET…

Og jeg glæder mig over at starte en NY tradition herinde! Søndag kommer der engang imellem lidt tanker – hvor jeg spørger jer om jeres tanker, lad os have en fantastisk dejlig dialog om de her ting… Ser i, vi kørte inde i København den anden dag. Og Smilla talte at der ud af en KÆMPE Københavner sværm af cyklister KUN var 8 der havde cykelhjelm på. OTTE!!! der var en mor på en cykel der havde cykelhjelmen hængende på styret. Og der hjælper den jo også meget når en bil overser hende i by trafikken. Men hvorfor er det at vi ikke vil passe på os selv? Er det kun børnene vi skal passe på. Og viser VI så også at man skal stoppe når man bliver voksen? Jeg forstår det faktisk ikke. Da jeg testede el cykel, fik jeg en cykelhjelm af døtrene. Vores børn cykler med cykelhjelm. SÅDAN ER DET BARE. Men er der stadig en tanke der handler om ens udseende? Er det DÉR cykelhjelmen trykker? Det flade hår? Er det mere vigtigt end at passe på sig selv –

OG VÆRE DET GODE EKSEPMEL FOR SINE BØRN?

HVAD SYNES DU?

Hvad betyder mest? Frisuren eller Sikkerheden?

   

22 kommentarer

 • Maja

  Jeg købte i foråret en nu cykel (med el) og samtidig købte jeg en hjelm. Turde simpelthen ikke lade være – nu hvor jeg kører stærkt 🙈
  Jeg har taget tilløb i 7 år (så gammel er min ældste), men NU skete det!
  Og kører aldrig uden nu. Heller ikke på min gamle cykel uden el 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   SÅDAN MAJA! På med hjelmen – åh det er optur med el cykel!! og en god hjælpende hånd! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christin

  Sikkerhed frem for alt. Så her er der hjelm når der er hjul under os! Så må vi sætte håret når vi når frem.

  Som forældre er vi det gode eksempel og hvordan skal børnene forstå vigtigheden af at bruge hjelm, når forældrene ikke gør?

  Så vores holdning i hjemmet er klar og tydelig. Alle bruger hjelm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   JUHUUUU Christin! jeg synes det er en god holdning! SÅDAN!! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Helt ærligt, sådan hånden på hjertet, så kørte jeg altså heller ikke med cykelhjelm fra jeg blev ca.10 år og til jeg blev mor som 25-årig. Min svigerinde som blev mor knap 2 år før mig, sagde engang, “det er ikke så meget mig selv jeg tænker på, men hvor ville det være syndt for mine børn hvis de skal vokse op uden en mor eller far” – den ramte mig sku! For ja hvis du ikke kan gøre det for din egen skyld, så tænk lige over at ingen børn skal vokse op uden mor eller far ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Rebecca, den sætning ville også ramme mig! Da jeg kørte rundt inde i københavn, så var det også uden hjelm. Jeg gyser ved tanken om alle de ting der kunne gå galt! PUHA! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  For mig er det ikke noget spørgsmål – for SELVFØLGELIG kører man med hjem. Uanset hår og at man ser dum ud. Man ser mere dum ud med hul i hovedet 🙈. Fatter ikke forældre, der kører uden eller folk, der har den hængende på styret. Hvad sker der for det altså?! Og Ps den har reddet mig fra flere kraniebrud. Psps nu vi er ved det: kør ALDRIG. Med noget på styret! Mega farligt! Kom selv voldsomt til skade pga det sidste år, skidtet kan svinge ind og blokere foran knæet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   WOW Mette, sikke en omgang du har været igennem – TAK for dine PS PSPS og PPS! Pas på dig selv i trafikken! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Christensen

  Sikkerheden kommer klart først. ALTID cykelhjelm no matter what.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Nu er jeg selv 19 år, og det med cykelhjelmen har altid været et issue for mig. Min mor og far har altid sagt, at så længe jeg var undet 18, skulle jeg bruge cyklehjelm. Dog tog jeg den af 300 meter før min skole. Så blev jeg en dag 18 år, og måtte endelig slippe for den hjelm. Alligevel kan jeg ikke få mig selv til det. TÆNK hvis lige præcis JEG bliver kørt ned..Jeg har simpelthen sådan et ambivalent forhold til den hjelm. Nu har jeg akkurat lige været på en lille cykeltur, og brugte ikke hjelm. Men det fortryder jeg da nu. Selvfølgelig skal man bruge den hjelm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Isabella, du er sej! På med hjelmen! OG kæmpe highfive til dine forældre for at have den holdning! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg forstår det simpelthen ikke. Forældre som cykler med deres små børn og så er det kun barnet, som har hjelm på. Hvordan ser barnets fremtid ud, hvis mors eller fars hoved rammer asfalten? De samme forældre undrer sig senere over at deres teenagere ikke vil cykle med hjelm. Jeg kender flere eksempler på voksne cyklister, som har fået deres liv ændret, fordi en bus kørte for tæt på cyklen, en rist i asfalten “fangede” cykelhjulet, en bilist havde drukket en øl for meget og ramte cyklisten, en hund løb ind i cykelhjulet osv. I alle tilfældene blev følgerne fatale for cyklisten. Så der er ingen vej udenom. På med hjelmen. Man ville heller ikke cykle med sin bærbare ubeskyttet på bagagebæreren, vel? At cykle med vinden i håret er skønt. Men det er for usikkert uden hjelm. Ærgerligt at krave-airbag-cykelhjelm er så dyr!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Merete du har så evindeligt ret! Den airbag cykelhjelm må snart komme på banen (læs til at betale!) for de fleste! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Synes klart at sikkerheden skal komme først! Og selvfølgelig skal vi være et forbillede for vores børn. Men for mig er det egentlig ikke det at jeg skal bruge hjelm for at få børnene til det. De gør det bare uden at stille spørgsmålstegn ved det, men de er selvfølgelig også kun 6 og 9. For mig handler det om at jeg ikke kan se mig selv i øjnene hvis jeg ikke gør det, for hvad skal der blive af mine børn, hvis jeg kommer til skade eller i værste fald dør??? Vil jeg byde dem det? NEJ!
  Børnenes liv og helbred er vigtigt, men det er forældrenes bestemt også.
  Jeg har selv været på den der med håret, men er heldigvis blevet klogere (omend det stadig er en irritation når man når frem til hvor man skal hen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg begyndte først at have cykelhjelm på, da jeg begyndte at cykle rundt med min søn for ca 1 år siden… Dumt – og jeg har endda cyklet rundt som sosu hjælper i syv år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   jamen Heidi, jeg synes vi skal HYLDE at du er startet! SÅDAN SEJE! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Cykelhjelmen skal på uanset om børnene er med eller ej. Og hvis du spørger min 8-årige søn, hvis ikke cykelhjelmen er på kan cyklen ikke cykle 😁👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sandra det er optur at sige sådan! Det gør vi også fremadrettet! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Selvfølgelig skal hjelmen på. For mig er der slet ikke andre valg. Til gengæld krummer jeg mine tæer over at have set en mor med sit, omkring, 1 år gamle barn i en stol bagpå cykel – hvor barnet INGEN hjelm havde på 😓

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SHOES OF THE DAY MED RABAT!