MERLE, NU MED BRILLER? - Far til fire piger

MERLE, NU MED BRILLER?

JEG SANK EN EXTRA GANG DA JEG FIK NYHEDEN…

Hustruen var til forsinket 5 års check med Merle. Alt gik fint indtil Merle skulle have tjekket synet. Pludselig virkede det som om at hendes venstre øje intet kunne se. Panikken indtraf. KUNNE VI VIRKELIGT HAVE OVERSET DET? Kunne vi virkeligt have overset tegn på at vores datter måske skulle have haft briller? Merle har ikke skelet (som Smilla gjorde som ganske lille). Hun har ikke vist tegn på at hun intet kunne se! Pludselig havde jeg følelsen af IKKE at have styr på sit barn. Ikke at passe ordenligt på hende, som jo er mit job som forælder! Som far. Pludselig fik vi travlt med at booke tid hos øjenlægen. Jeg tog med hende afsted i sidste uge…

MERLE VAR HELT AFSLAPPET…

Det var faktisk mig som var mere nervøs. Nuvel jeg viste det ikke. Merle fortalte smilende, om muligheden for at hun skulle gå med klap, eller måske briller. Jeg havde overvejet brille abonement som HENDES SØSTER HAR … Jeg havde tænkt tusind tanker, og aligevel bestemte jeg mig for at tage dagen med Merle, som den kom. Vi ankom til øjenlægen, en super rar dame, som fortalte om hvordan det hele skulle gå. Og ganske rigtigt havde Merle besvær med at se de små figurer på tavlen(som nu er en skærm ps…). Samtidig øvede jeg mig også, måske var jeg også ved at skulle bruge briller?

VI FIK HELE TUREN…

Merle fik dryppet øjne, for at øjenlægen kunne tjekke hendes øjenstatus, igen. De øjendråber udvider pupillen, og mere ved jeg faktisk ikke, andet end at vi havde en pause hvor vi satte os ned i cafeen nedenunder, og snakkede. Merle var meget betaget over at hendes syn blev mere og mere sløret. Og da vi kom udenfor, var Merle nød til at dække øjnene til (som på billedet overnfor), da lyset var for stærkt for hende… Op kom vi til øjenlægen, og igen skulle Merle gennemgå figurerne. Dog denne gang med en pirat brille på. Merle var så sej, og positiv, og ikke utryg eller pivet!

SKAL MERLE HAVE BRILLER?

Umiddelbart ikke. Hendes styrke er så lille at det forventes at Merle vokser fra den. Der er ikke nogen klap periode heller. Faktisk ser det således ud at vi skal tilbage om en måned og teste synet igen. Øjenlægen sagde at der ikke var brug for briller i dette tilfælde. Jeg ville gerne have et check senere. Udelukkende fordi jeg mener at brillerne kunne være vigtige senere, når Merle starter i skole til sommer. Det fik jeg gennemført, og dermed er alt jo faktisk fint! Fantastisk nyhed ovenpå en lille stresset periode, hvor vi IKKE følte os som de bedste og mest opmærksomme forældre høhø…

Merles Frakke er fra MARMAR og findes HER! Merles støvler findes HER! Merles bukser og bluse, fra THE NEW findes HER!

(Visited 137 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg har lige været den mølle igennem med min ældste datter, som blev 5 i september. For hun kunne heller ikke se figurerne ved vores egen læge, og både hendes far og jeg har briller (vi fik det dog først som voksen). Min datter var super ked af det da hun fandt ud af hun alligevel ikke skulle have briller 😂. Og jeg blev noget rystet over at hun har +2 på begge øjne, men at det er helt normalt 😱.

  • Min søn Aksel på nu snart 7, hæv jeg med til øjenlægen i sommers, da han er farveblind og der oplevede det samme som du og Merle var igennem. Lægen fortalte at de oftest skyldes deres korte sybsnerver som de kan vokse fra men at de kan få det tjekket efter en periode. 6måneder for vores vedkommende. Aksel var hos SP i skolen (lige starter i sommers) og der skubbede vi til rammerne og lavede ekstra synstest med hold for det ene og andet øje samt afstand og der er intet nu. Men da han startede i skole nævnte jeg for hans lærer at han muligvis havde svært ved at se ting langt fra og så har han bare siddet forrest i klassen 😊 Håber det hele retter op. God dag

  • Hmmmm jeg opdagede min søn var farveblind – (og så alligevel ikke da han kan se alt i farveblindhedstest – både det man kun kan som farveblind og det vi andre kan se) til første tjek ved sundhedsplejerske i bhv. Klasse og jeg er fucking pædagog – så kender din “små-panik”😂

  • Du er ikke den eneste. Vi opdagede i fbm øjenlæge-tjek efter 5års undersøgelsen, at vores datter har 6+ på begge øjne 😱 Vi havde INGEN mistanke. Åbenbart er der så meget “elastik” i børneøjne, at de kan kompensere for manglerne. Vi var, som dig, bare glade for, at det blev opdaget inden skolestart.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *