#SFS – HVORFOR ER VI BANGE FOR AT VORES BØRN GÅR GLIP AF NOGET?

SØNDAGS FORÆLDRE SPØRGSMÅLET ER TILBAGE!

Og det er med et spørgsmål som for mig er dobbeltsiddet. Dobbeltsiddet fordi det egenligt gør mig usikker som forælder. Usikker som far. Samt dobbeltsidet da det for mig har et klart svar. Tidligere har vi været til forældremøde med de største døtre, og stemningen har været trykket når snakken kom til FÆLLES BØRNEFØDSELSDAGE, fordi der går lidt religion i den for nogen, for os allesammen i den ene eller anden lejer. Og fordi der er nogen forældre som mener at deres tanker er de vigtigste for fællesskabet osv… Men vi var til forældremøde for vores midterste datter. Og jeg frygtede det værste omend det -til mødet- endte med at vi som forældre jo naturligvis selv vælger hvad man ønsker for sit eget barn. Ingen tvang til fælles fødselsdage, ingen tvang til det modsatte. Men inden den her snak gik igang så skulle deres nye lærer lige give sin mening om emnet. Hvor hendes pro fælles fødselsdage points var omkring logisitk, og om at det jo var synd for børnene hvis de måtte melde fra til en fødselsdag for fællesskabet. Og lige præcis dér brændte det lidt sammen for mig. Og samtidig gjorde det mig ENORMT usikker. For hjemme hos os kan man sagtens gå glip af noget, og så taler vi om at det er ærgerligt, og derefter er det ikke en stor ting. Heller ikke dagen efter hvor man møder andre venner der har været til tingen vi ikke kunne være med til. I min optik er det jo heller ikke realistisk at vores børn skal være med til ALT det der inviteres til. Det bliver jo heller ikke sådan når de bliver voksne. Jeg bliver nervøs for deres sindstilstand hvis vi har banet vejen for at de kan deltage i ALT, hvorefter de som voksne pludselig oplever at de ikke kan deltage? Jeg bliver enormt usikker på mine egne tanker, når en lærers pointe er “det er jo synd for børnene hvis de er uden for fællesskabet når de må melde fra”… Er jeg helt tabt venner? Skal mine børn deltage i ALT de inviteres til? Skal jeg lærer dem at de går glip af fællesskabet hvis de ikke kan deltage? ØEH ja det var så tusind spørgsmål. Så her kommer søndags forældre spørgsmålet…

HVORFOR ER VI BANGE FOR AT VORES BØRN GÅR GLIP AF NOGET?

(Visited 15 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ej det skal børn ikke. jeg er skilt fra min store piges far og hun “går glip af” masser af tings mens hun er hos den ene eller den anden. Det er sundt og hun bliver bare en sej voksen!

 • Super godt indlæg!!
  Jeg tror ikke det kun handler om vores børn, men i bund og grund er blevet en samfundsting; vi skal alle gå i det samme tøj, have de samme møbler osv. I forhold til børnene bliver det bare endnu mere tydeligt, da forældre har en tendens til at overreagere når det handler om deres små guldklumper. Jeg var i en kæmpe shitstorm sidste år ved denne tid, da jeg ærligt meldte ud til forældregruppen i 0. Kl at det der med legegrupper ikke var noget vi havde den store mulighed for at deltage i. Jeg listede endda grundene op, da jeg følte jeg skulle forklare mit valg/prioritering. Og gav på den konto ret meget af vores privatliv. Og jeg ved at andre sad med samme følelse, men ikke turde sige det højt, for hvem vil stå udenfor fællesskabet? Det kræver mod og styrke at stå imod strømmen!
  Kan også sige at jeg i år på Forældremødet valgte at være musestille da snakken faldt på legegrupper og div arrangementer over året. For ærligt var det ikke sjovt sidste år, så i år, gør jeg/vi præcis som det passer ind i vpres liv og går glip af en masse og får en masse andet. Og det skal lige siges at jeg ellers ikke er bange for en god debat.
  Jeg tror det handler om at man er bange for at ens barn står udenfor. Vi hører ikke om andet end mobning og psykiske konsekvenser herved. Og hvem ønsker ens barn skal have det dårligt? Herhjemme går vi glip af rigtig meget, tilgengæld får vi også rigtig meget andet med i livets rygsæk. Det er super vigtigt for mig at jeg lærer mine børn at kunne acceptere at gå glip. Ja det kan være ærgerligt, men er en del af livet!

 • Herhjemme er det helt normalt at gå glip af noget, det kan være en børnefødselsdag eller et arrangement lavet af klasseforældrerådet. Det er svært at være 2 steder på en gang . Og det ved mine børn godt. Sådan er livet . Ingen kan være 2 steder på en gang . Så må man vælge ( altså forældrene må) Jeg får virkelig strittende nakkehår , når lærerene mener man ikke er en del af fællesskabet, ved ikke at deltage i en enkelt børnefødselsdag. Selvfølgelig er man det!! Vi kan inke allesammen komme til alt- heller ikke lærere.

  så herhjemme er vi såmænd ikke så bange for at gå glip af noget . Det er en del af livet.

 • Jeg syntes det er vigtig man deltager HVIS: man har mulighed for det. Og der er ikke altid mulighed for at deltage. Overvej lige de (10 hvis det kun er piger eller 20 hvis det er alle fra klassen) fødselsdage man skal komme til på et år så! sef skal vi som forældre ikke føle at vi fratager vores børn fællesskabet fordi vi må melde fra. (Vi skulle ha været i legeland igår lørdag til fødselsdag, men måtte melde fra grundet 40 i feber hos lillepigen) skal jeg så have dårlig samvittighed fordi hun ikke var med i fællesskabet. Nej…. skal Vi melde fra til voksnes fødselsdag i familien fordi lille Ulla skal til fødselsdag hos en fra klassen. Nej! Vi skal gøre hvad vi finder rigtig for vores familier og børn.

 • Hold da op Mette, det lyder godt nok også som noget af en omgang hva?! Jeg bliver så sur når man bliver tvunget ind i et fællesskab – for det skal andre folk skisme ikke bestemme! Hold hovedet højt! Jeg synes du er pisse sej! Shitstorm eller ej 😊 TAK fordi du læser med! 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *