BAUHAUS OG GRIM MAKE UP - Far til fire piger

BAUHAUS OG GRIM MAKE UP

JEG ER MÅSKE GAMMELDAGS…

Men makeup til børn er jeg bare ikke nede med. Jeg synes det er forkert – NUVEL måske endda på højde med bikini snakken vi havde for et års tid siden herinde. I know. Piger, makeup hænger sammen. Lidt om idag. Jeg kom hjem fra arbejdet og skulle i Bauhaus for at hente maling til noget arbejde jeg skal lave imorgen i Odense. Døtrene havde haft legeaftale og jeg ser først at de er pakket ind i billig (og i min optik grim) makeup. Jeg har lyst til at sige tusind ting. Lyst til at italesætte hvor forkert jeg synes deres leg er, DOG vælger jeg at fortælle dem smilende at vi skal en tur i Bauhaus og at de skal tage deres jakker på…

“MEN FAR, VI HAR JO MAKEUP PÅ!”

Smilla kiggede målende på mig. Hvad tænker far mon om det (læs : hun ved nok godt hvad jeg synes om det…) Det forholder sig således at jeg tog JAHATTEN på og sagde – kom frisk MED makeup. Så her var mine døtre med i bilen iført hvad der åbenbart ALTID skal være den ikoniske 80er blå farve på øjnene, og den døde lyserøde læbestift på læberne. De havde ikke valgt den knaldrøde farve til kinderne som vi jo ellers alle ved pifter selv det mest trætte look op. Jeg travede igennem Bauhaus med grinende døtre som synes det var så sjovt at de var “klædt ud” midt i Bauhaus på en tirsdag (er det tirsdag idag?)… Og det var skisme da også lidt sjovt!

MEN VENNER! HVORFOR ER MAKEUP SÅ SVÆRT FOR MIG?

BURDE JEG IKKE BARE STØTTE OP OM LEGEN?

SKULLE JEG MÅSKE BARE FINDE NOGET PÆNERE BØRNEMAKEUP?

(Visited 28 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Køb noget ordentligt makeup istedet for skrammel makeup fyldt med alt muligt skidt.
  piger øver sig og elsker det, så lad dem endelig det. Min store pige på 15år er først i dette skole år (9. Klasse) begyndt at bruge makeup i skole. Hun har haft massere af legemakeup, men kun af ordenligt kvalitet og uden kemi. Benesco er en rimelig billig mulighed for det. Hun har aldrig fået lov til at gå ud med makeup på før i 8. Klasse men har først fået lyst nu. Min mand har det som dig og forstår det stadig ikke;)
  Tror aldrig I kommer til at forstå, at jeres piger bliver store;)
  vh mette

 • Ja altså den var aldrig gået herhjemme… mine piger må gerne lege med noget børne makeup de har, men det er inden for hjemmets fire vægge og skal de ud på den anden side så skal det vaskes af. På samme måde som jeg ikke gider at have børn med i fastelavnstøj!
  og hvorfor gider jeg ikke have dem med med make up eller fadtelavnstøj? – forDI det ser skide dumt ud!
  Måske lyder ovenstående lidt hårdt, men jeg synes det er de voksne der sætter rammerne og børn skal falde ind i de rammer. Ikke omvendt!

 • Måske er det en far-ting??? Jeg er rimelig kølig med det- så længe det er en del af en leg. Ingen af mine 4 piger har fået lov til at bruge makeup før de var over konfirmationsalderen. Det ser i min verden helt forkert ud. Men de har fået lov til at lege “fine damer” med noget af mit makeup(ja den gang fandtes der ikke noget til børn haha ) og det havde jeg det fint med – jeg tog dem også med i Brugsen med krigsmaling på. Helt cool med det. Omkring konfirmationsalderen er de mere interesseret i at det skal være pænt , og de har fået lov til st have mascara og lipgloss på. Den ene var meget intersseret i det og de to næste ikke ret meget , nr 4 er knap konfirmeret og det siger hende absolut Inter. Hun vil hellere være ude ved hestene. men hun har også leger fine damer med sine små
  veminder ,da hun var yngre .

 • Personligt har jeg det præcist som dig. Det er som om deres barnlighed forsvinder når de får make-up på. Men i virkeligheden så er det jo bare en leg de leger.
  En anden udfordring er øreringene. Det er skisme svært at forklare en 6 årig, hvorfor hun ikke må få hul i ørerne når hun flere piger i klassen har! Specielt når min eneste begrundelse er, at det er en voksen accessory og hun bare ikke må! Det kan blive en langhåret diskussion🙈

 • Jeg er helt med dig og jeg har forbudt lege makeup herhjemme.. Og det med 2 tøser på 11 og 7 år.
  De kan sagtens få lidt på til jul eller nytår, her snakker vi lidt mascara og hvis det er helt vildt en neutral øjenskygge.
  Jeg vil simpelthen ikke have at de bruger billig skrammel make up og ødelægger deres fine hud. Den store har jeg snakket med flere gange omkring make up og hun ved også at man ikke bare køber det i tiger eller den slags butikker.

 • Jeg har det også stramt med make up-legen på trods af at jeg som barn selv synes at det var ret spændende. Der er bare noget helligt over barndommen og den uskyldighed som børn kun besidder. Og at de så efterligner voksenadfærd kan gøre mig lidt trist – måske fordi vi først alt for sent finder ud af hvor fedt det egentlig er at være barn.

 • Anne, det er faktisk også en af de tanker jeg har. Netop at det jo er leg. Og det er jo meget normalt. Hul i ørene snakker vi om når de bliver 10. Jeg ved ikke hvor den alder kom fra – meeeen sådan er det herhjemme haha! 😊 A

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *