MERLE NU MED BRILLER? UPDATE LIVE FRA ØJENLÆGEN - Far til fire piger

MERLE NU MED BRILLER? UPDATE LIVE FRA ØJENLÆGEN

MERLE ØJENLÆGE FAR

MERLE HAR VÆRET FORBI ØJENLÆGEN IDAG…

Og det var et halvårligt tjek vi skal have. Du husker måske at vi var forbi øjenlægen med Merle sidste år ( ellers så læs med her!) Og vi går løbende til tjek. Mere for at vores datter ikke går rundt med dovent øje, eller generelt har brug for briller (tjek!). Idag var det mig der skulle forbi med Merle, og vi skulle ikke dryppe øjne denne gang, det var bare et “hurtigt” tjek. Og Merles øjne er i bedring. DOG skal vi forbi og have dem tjekket igen om et halvt år. I værste fald skal Merle have læsebriller – MEN der er vi slet ikke endnu. Som udgangspunkt (og som jeg forstår det) så kan langsynetheden være ganske normalt hos en 7-8 årig. Og vi går med glæde til tjek med Merle to gange om året. Livrem og seler.

MERLE VAR SÅ SEJ! LIIIGE INDTIL…

At øjenlægen fortalte at Merle skulle have dryppet øjne næste gang. Det gjorde Merle lidt nervøs, jeg kunne se det fra stolen jeg sad på lidt væk fra hende, hun trak lidt på skuldrene og ændrede straks adfærd. Så da vi havde sagt på gensyn med øjenlægen gik vi ned for at dele en kage, og lige snakke tanker. Vi nåede ikke så langt da jeg midt på trappen kunne mærke at det var nu vi skulle snakke om det. Jeg gav hende et KÆMPE kram og fortalte hende at hun jo var så sej til det sidste gang, og spurgte hvad hun var nervøs for. Vi fik en hyggelig snak og nød tosomheden der hos bageren, imens vi snakkede om alt lige fra skole til juletanker. Sådan en formiddag er nu heller ikke så dum 🙂

Har i jeres gang ved øjenlæger?

(Visited 534 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej Allan
  Åhhh godt i fik snakket, så hun føler sig tryg igen.
  Vi skal til at finde en øjenlæge, da mine den ene af tvillingerne døjer med hovedpine.
  Kan du anbefale en??
  Mvh Karina

 • Vi går fast med vores datter på 7 år hvert 1/2 år, i Frederikssund, hvor den ene gang om Året er med at få dryppet øjne, Hun hader det som pesten men det går hvergang, hun har brugt briller siden hun var 2 og skelet kraftigt men med intensivt brug sf klap har vi nu været fri for klap i nogle år. Er den i Farum en du kan anbefale, vi er faktisk ikke så tilfredse men synes udvalget til børn er lavt her i området.

  • HEY! Vi går både i Farum (med Merle) og i Lyngby (med Smilla) og jeg må indrømme at begge steder er så fine! De taler til og med børnene og er meget profesionelle. Jeg kan anbefale begge steder!

 • Vi fandt for 1 år siden ud af, at vores mellemste dreng havde +8 på begge øjne. Han var 5 år. Og jeg sad i Kina på arbejdstid og fik beskeden på FaceTime af min mand, der havde været afsted med ham.
  Jeg tuede lidt, følte mig meget langt hjemmefra og ville gerne have været med. Vi havde aldrig forestillet os, at hans syn var så dårligt.
  Han kom i hænderne på en øjenlæge, der er super god til børn!
  Og vi fik købt de sejeste briller fra Lindberg. Og han ser SÅ sød ud.
  Jeg var meget bekymret for evt drillerier. Men jeg begyndte at gå mere med mine briller, i stedet for kontaktlinser, så havde vi ligesom det sammen. Og så kaldte vi det superhelte-briller og det hjalp bestemt på hele den nye situation.
  Men at han skal have dryppet øjnene, dét vender hverken han eller vi os til.

  • Ej hvor er jeg glad for den her besked! TAK fordi du skriver. Det er mega vigtigt! Børn er så seje! Og jeres måde at takle det på er super optur! FEDT at du læser med – og tak for din vigtige kommentar! 🙂 A

 • Et indlæg sendt fra himlen. Vi er helt nye i øjenlægeverdenen. Vores yngste på 2, 4 år har tilsyneladende dårligt syn. Hvor dårligt ved vi ikke endnu, da han først skal have dryppet øjne 31. januar, men allerede nu ved vi, at han skal have briller. Det kunne øjenlæge se ved uden at have dryppet, så jeg forestiller mig, at det er slemt uden at vide noget om det.
  Det værste er, at han er SÅ bange for læger, generelt bliver han nemt utryg. Jeg frygter virkelig at skulle få ham nogenlunde helskindet igennem øjendrypningen. Han bliver så bange, den lille fyr.
  Næste skridt bliver at forklare så lille et barn, at han skal gå med briller.
  Erfaringer modtages gerne.

  • Hej Signe! Tak for din besked. Jeg sender lige lidt learnings vi har gjort os. Altså ikke fordi i skal gøre det men fordi det har hjulpet for os. Smilla fik jo briller da hun var mini (6/7 måneder) og vi har efterfølgende prøvet at gøre behandlerne (lægen, øjenlæge, tandlæge mm) til de mennesker de jo er bag deres virke. Vi har altid gjort en stor dyd ud af at hygge med dem bagefter, således at det er DET de husker. Og ikke at være bange:) Håber i får okay dag ud af det! Tak fordi du læser med! Mvh Allan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *