#NOOMISOVER - SØVN PÅ GODT OG ONDT! - Far til fire piger

#NOOMISOVER – SØVN PÅ GODT OG ONDT!

BARN SØVN

SØVN

I KENDER DET MÅSKE GODT?

Barnet har en dum periode med søvn, eller falder i søvn for at vågne senere på aftenen. Måske endda senere på natten! Frustrationen som forældre når vi ikke kan få vendt det har været stor. Og jeg valgte lidt i afmagt at spørge jer hvad i gjorde. Mine bedste instagram venner. Og mange af jer spurgte ydermere ind til hvad svarerne blev. Og jeg har nu tænkt mig at dele hvordan det går. For vi har rent faktisk prøvet nogle af rådene af herhjemme. Noomi har ikke problemer med at falde i søvn da vi religiøst bruger aftenlæsning og Tjugga til sengetid. Men lige omkring kl 23 på slaget, kommer hun ned oppefra og vil puttes i vores seng, eller putte hos os på sofaen.

Jeg deler her nogle af de råd vi har fået af jer seje mennesker. Nogle har vi allerede prøvet og nogle har vi ikke prøvet endnu. Here goes:

PRØV AT GÅ IND TIL HENDE CA 10 MINUTTER FØR HUN NORMALT VÅGNER, OG HOLD OM HENDE.

Denne øvelse har jeg prøvet en enkelt aften, hvor hun vågnede af det. Så jeg blev lidt afskrækket af det. Hun var sådan lidt “far hvad laver du her når jeg sover?” MEN jeg er vild med tanken bag dette. I teorien giver det jo netop den omsorg som jeg tænker at Noomi er i mangel af?

PRØV AT TAGE NOOMI IND I JERES SENG.

Det giver helt sig selv, da der er mere normalen at Noomi sover hos os end i sin egen seng:)

KENDER DU ORGANURET?

Og det gør vi ikke! Kender du det?

PUT I EGEN SENG FØRST?

Netop dette prøvede vi i går – og derefter bar jeg hende ind i sin seng da vi skulle sove. Der vågnede hun ikke. Altså før jeg bar hende ind i sengen… så skulle hun pludselig tisse og ville sove inde hos os. Og ved du hvad, jeg ved godt at mange har en masse meninger om samsovning, dog giver vi vores børn lov. MEN de skal sove, og den lille mus synes vi skulle snakke om måne og en masse andet. HAHA den lille mus.

MEN HVAD VIRKER SÅ?

Jeg tror absolut at konsekvens virker bedst. Gør det samme igen og igen. Og så er jeg sikker på at det går bedre og videre uden problemer. Men måske vi tester det med at falde i søvn i vores seng lidt mere. Måske er det den tryghed som Noomi har brug for? Lige nu…

(Visited 788 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Kender det med vores efternøler . Jeg sov på en madras ved siden af hende i set meste af et halvt år . Det hjalp i en del år, men der skete en del herhjemme ( indbrud hos naboen, farmand blev akut hjertesyg ) og det uløste et stort behov for at sove med mig. Så hun lå i sengen hos mig og farmand i gæsteværelset i næsten et år . Så gav det sig selv og hun tøffede tilbage til sit eget værelse .

  Hos os er det helt klart et behov for tryghed og det har vi givet hende ,på den måde det var bedst for hende . Hun er ydermere født for tidligt og lå i kuvøse i 4 uger og jeg tror hun har haft brug for min nærhed ( fordi hun ikke fik den fuldt ud som nyfødt .

  Håber I finder ud af hvad der kan hjælpe den lille mus

  • Heidi, jeg er så glad for at du skriver som du gør. Jeg er helt enig! Vi må prøve os frem – gudskelov kunne der jo være større problemer – lad os være ærlige haha! TAK fordi du læser med! 🙂 A

 • Evt en madres på gulvet inde hos jer. Hvis hun så vågner, ved hun at hun altid kan gå derind at lægge sig. Nogle gange er det at være I samme rum det der skal til 👌🏼♥️ Held og lykke med sovningen🤩

  • Hey Louise, det synes jeg bliver for bøvlet. MEN jeg kender mange som har succes. Vi har fået en extra stor seng – og tænker at det går over på et tidspunkt? haha 🙂 GOD AFTEN! A

 • Min datter havde det samme problem med den ældste af de 3 børn .
  Så fandt de en løsning der hjalp hos dem .
  Nu har de 2 piger samme værelse , og sover i en dobbeltseng .
  Den ældste er 4 den yngste er 2 og det fungerer bare helt fantastisk for begge piger ♥️
  Bare lige et input fra en anden fynbo .
  Håber i finder en løsning der passer for jer . 😘😘

  • Hej Seje! Jamen de sover jo på samme værelse – dog i køjeseng. Det kunne sagtens være at det virker bedre med en dobbeltseng – vi har bare ikke plads hahaha! 🙂 GOD AFTEN! A

 • Jeg ville gøre det så godt, og gav mine børn hver deres værelse i julegave (de har delt indtil nu og jeg er rykket i stuen – de er 1 1/2 og 5 år) – siden er begge børn vågnet om natten og kommet ind til mig.
  Nu har jeg lagt den stores madras på gulvet hos den lille og de sover begge hele natten igen. De var bare slet ikke klar til at undvære hinanden, og jeg elsker det! 😍

  • Årh Henriette hvor er det hyggeligt! Den madras kan til hver en tid komme tilbage til det andet værelse jo! GOD AFTEN! 🙂 A

 • Hej Allan
  Vi har tvillinger på fire – den ene har sovet igennem altid, den anden gør stadig ikke. Vi har derfor en ekstra seng ved siden af dobbeltsengen…… som min mand rykker over i, hvis der er mareridt på spil eller andet, hvor jeg kan mærke hun er utryg. Ellers tog vi toppen af “rutinen” med at vågne og bede om vand og få dyne af/på osv. ved at lave et skema, med et kryds for hver gang man sover hos sig selv, tager vand selv osv. Om fredagen fik begge så en lille præmie. Det var den eneste måde vi fik skilt tryghedsbehov fra “vanen” at vågne og kalde “fordi man kan”. Ved ikke om det er noget I genkender, men det virkede hos os – man skal bare også have en positiv taktik til når hun så ikke kan sove i sin egen seng og ikke kan sætte kryds i skemaet 🙄😂…. og søsteren godt kunne 😩😂🙄

  • Hey Maria! ORV det er en optur måde synes jeg. Vi bruger skemaer til andre ting i hjemmet – så hvorfor skulle det ikke kunne virke også?

   TAK for tankerne – og fordi du læser med!

   🙂 Allan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *