VACCINATIONSMULIGHEDEN JEG IKKE VIDSTE EKSISTEREDE... - Far til fire piger

VACCINATIONSMULIGHEDEN JEG IKKE VIDSTE EKSISTEREDE…

annonce for MSD Danmark

billeder af fra Noomi da hun var baby…

VI SKAL HAVE EN LILLEBROR SNART!

Og med ét er jeg tilbage i den verden. Du ved, verdenen med babyer. Verdenen hvor man pludselig skal bruge “forælderhovedet” anderledes. Hvor der pludselig er oplevelser, og sygdomme man skal tage imod igen. Sygdomme jeg har lagt i gemmerne – og glemt alt om. Jeg kan jo heldigvis hive ned fra erfaringshylden med døtrene som babyer og bruge fra de babyerfaringer vi fik med de 4 andre.

Vi har været ganske heldigt forskånet for alt for meget sygdom med døtrene da de var små. Men én virus husker jeg bestemt ved alle 4, og det er skoldkoppevirussen. Alle døtre har været voldsomt angrebet af den dumme virus. Og dét i en sådan grad at vi har været på grådens rand alle sammen. Især som forælder der ikke vidste hvad man skulle gøre, eller hvordan man skulle hjælpe de små døtre der alle var under enormt angreb.

JEG VIDSTE IKKE AT DER VAR EN VACCINE IMOD SKOLDKOPPER?

Hustruen kiggede underligt på mig da jeg indrømmede den anden dag at jeg ikke anede denne mulighed eksisterede. At man med egenbetaling kan vaccinere sine børn imod skoldkopper. Hustruen kendte til veninder der havde gjort det da der var familie-historiske komplikationer med skoldkopper i deres familier. Jeg havde ærligt aldrig hørt om denne mulighed!

Jeg har læst op på det, og fundet at denne type er en del af mange landes nationale vaccineprogrammer på højde med mæslinger og røde hunde. Derudover har jeg læst op på komplikationerne der kan forekomme ved skoldkopper. Og om-end det ikke er komplikationer vi har oplevet ved vores 4 døtre, så ryger de da med i mit tankemylder omkring lillebror. Jeg tror det er meget normalt at læse op på dette som både nybagt forælder dog også nu med en efternøler hvor der trods alt er sket en del de sidste par år! Også med vaccineprogrammerne.

Jeg har endvidere fundet ud af at op imod 300 børn indlægges pga. skoldkopper, og om end at det for nogen ikke er en stor procentdel ud af de 60.000 smittede børn om året, så er det igen stadig noget jeg tager med i mine tanker om fremtiden med lillebror.

Midt i alle tankerne har jeg brug for dig! Jeg vil gerne høre fra dig som måske har andre erfaringer end os herhjemme? Og eventuelt nyere erfaringer end vores?

 • Jeg vil rigtigt gerne vide hvordan skoldkopper gik hjemme hos jer?
 • Og endvidere jeres tanker om vaccination?

Som altid er det enormt vigtigt for mig at tale om og dele vores erfaringer som disse, da vi sammen kan bruge hinandens erfaringer. 

Jeg opfordrer til at man kontakter egen læge, hvis man har spørgsmål til forebyggelse af skoldkopper.

Du kan læse meget mere om skoldkopper HER!

(Visited 1.093 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ville aldrig vaccinere for skoldkopper. De bivirkninger man kan få af en vaccine er meget værre end at have skoldkopper. Hos os har det været slemt men ikke så slemt det ikke var til at komme igennem ❤️

  • Hej Louise!
   Tak for dit indspark! Jeg kan godt forstå hvad du mener, dog kender vi til børn der har været indlagt grundet skoldkopper og dér kan jeg godt forstå at man ved flere børn køber den. Fedt at du skriver og melder din mening på banen! GLÆDELIG JUL 🙂 Allan

 • Hejsa, vi har 3 børn og de ældste fik det på en barselstur til Florida, dagen efter vi ankom så vi de første knopper ! Åh øv altså.. der havde været noget i børnehaven så det kom derfra og lægerne i usa kiggede noget underligt på os, som om vi kom fra et meget uciviliseret sted siden vores børn ikke var vaccineret 😉 det er nemlig også helt standard der. De havde så heldigvis 2 milde forløb!
  Nu er den mindste 2 år og vi har besluttet at han skal vaccineres mod skoldkopper! Vores egen læge ved ikke meget om det eller har en holdning til det men vaccinen er så gennemtestet og gives til mange hundrede millioner børn hvert år at jeg ikke er bange. Jeg har også hørt at grunden til vaccinen ikke er del af den danske standard Pakke er ren økonomi for staten .. hvem ved måske passer det måske ikke 🙂 men kan godt forstå du lige tjekker op på en masse inden lillebrors ankomst.

  • Hej Emilia,

   TAK fordi du deler! Det er så vigtigt at tale om. Og fedt at i med jeres erfaring har besluttet jer for vaccinen 🙂 Jeg kan godt forstå jer! Fedt med indspark og jeres tanker! GLÆDELIG JUL! Mvh Allan

 • Her fik den store det af to omgange, selvom man normalt siger en gang og så er det det. Men hun blev hårdt ramt på hænder og især fødderne første gang. Der var hun 3. Anden gang da hun var 4, blev resten af kroppen så ramt og lillesøster der var spæd fik også. Anden omgang var træls men ikke så slem som første, men fik et par stygge i de nedre regioner, der var stride og har efterladt ar. Lillesøster slap med ganske få knopper og har ikke haft det siden. Så hun slap meget nådigt fra dem. Men nøj de kan være stride og prøvede mange ting for at hjælpe mod kløe osv. Men svært når det er hænder og fødder der er ramt. Håber junior slipper mere nådigt fra dem, så I ikke skal igennem de trælse oplevelser igen. ❤

  • Hej Cathrine,

   Ja det er så vildt når de er allesteder de dumme skoldkopper! Og jeg er så forundret over forskellen på hvor mange skoldkopper man får? TAK fordi du deler! GLÆDELIG JUL! mvh Allan

 • Storebror fik det da han var 4. Det gik forholdsvis ok.
  Han forstod godt han helst ikke måtte klø og var god til at sige når det var så sprøjtede vi med kløestillende.
  Den yngste fik det det 14 dage senere og han var 14 mdr.
  det var er helvede. Han var konsekvens på Panodil og var generelt meget pylret i de første 5-6 dage.
  Jeg havde gerne betalt for den hvis jeg havde vist det var muligt.

  • Hej Karina!
   Og derfor sagde jeg ja til dette samarbejde – for jeg anede heller ikke at denne mulighed eksisterede. Jeg synes det er vigtigt at informere om – ikke for eller imod, dog nærmere starte en dialog og vise muligheden. Vi overvejer også at betale for vaccinationen til lillebror:) GLÆDELIG JUL! mvh Allan

 • Mine 4 piger har været meget forskelligt ramt. Den første havde 5!!!! skoldkopper og var ikke det fjerneste syg

  Nr 2 havde en del og fok smittet lillesøster ( nr3 ) som var 1 1/2 år på det tidspunkt og hun havde rigtig rigtig mange og var skidt tilpas med kløe og feber . Mange generende skoldkopper i måsen, ører,øjne mm.

  Nr 4 fik skoldkopper som 2 årig( ca 1 mio kopper) jøsses hun var ramt . Havde lidt feber og kløede voldsomt . Da hun var 6 år fikhun (sgu) enndu en omgang skoldkopper . Og havde simpelthen så mange skoldkopper . Alle tænkelige steder . Så det sved når hun skulle tisse , det lille pus . En smule feber . Men meget generet af alle de dumme skoldkopper . Jeg vidste heller ikke man kunne vaccinere mod skoldkopper . Jeg ville heller ikke overveje det, da mine børn jo ikke har været ret hårdt ramt. Var mine egne bleve rigtig syge med indlæggelse osv ville jeg bestemt overveje det

  • Hej Heidi!

   Det er så vildt hvordan skoldkoppehistorierne sidder så indprintet i os! Vi kender børn der har været indlagt med skoldkopper og det var en voldsom omgang. Det er så voldsomt når der er skoldkopper ALLE steder 🙁 TAK fordi du deler dine erfaringer! GLÆDELIG JUL! Mvh Allan

 • Mine fik skoldkopper samtidig som henholdsvis 6 og 10 årige.. De blev så syge af det, som I virkelig syge 😥 Og så var de afkræftede et godt stykke tid efter.. Den yngste på 6 nåede at smitte klassekammerater, som var tilbage i skole før han selv var – 5 uger efter det startede opdagede vi stadig enkelte aktive skoldkopper på ham.. Min pige på 10 var virkelig også syg af det – og det tog lang tid førend hun syntes det var fedt med idræt pga badet efterfølgende.. Hun havde jo stadig mærkerne efter skoldkopper – alt er dog helet fint ☺️ De har ikke tidligere været så syge, som de blev af skoldkopper..
  Som jeg har forstået det, så er vaccinen ikke for livet – men hvis jeg skulle have flere børn, ville jeg overveje det.. ❤️

  • Hej Kristine! TAK fordi du deler – og sikke en omgang med især mindstemanden! Gudskelov har skoldkopper været den vildeste omgang for jer med sygdom. Vi overvejer også med lillebror der er på vej 🙂 GLÆDELIG JUL! mvh Allan

 • Min store pige var frygteligt angrebet af skoldkopper som 6-årig. Jeg talte langt over 1000 og turde slet ikke se i hendes hovedbund. Miraklet for os var et middel vi fandt i Sverige, en skum som let ku’ fordeles på den kløende krop. Hun har mange ar alligevel🙈
  Nr. 2 har ikke haft det endnu, og vi gruer😱

  • Hej Anne, TAK fordi du deler dine erfaringer! Åh de små hovedbunde!!! Krydser fingre for en mildere omgang for jer med nr.2 🙂 GLÆDELIG JUL!