Søg
Close this search box.

EVENTEN DER FIK MIG TIL AT OVERVEJE HVORDAN JEG ITALESÆTTER PENGE MED MINE BØRN.

DET ER GÅET OP FOR MIG AT JEG IKKE SNAKKER NOK OM PENGE MED MINE DØTRE..

ANNONCE FOR PENGEKØBING AF DANSKE BANK

Sammen med Ava & Smilla var jeg inviteret til Danske Banks PENGEKØBING event. En event der skaber og giver forældre redskaber til at italesætte penge, naturligt med sine børn. Og det fik mig til at tænke lidt. For de eneste gange jeg snakker om penge er med sætningen “det er alt for dyrt” eller “far skal jo tjene penge, og derfor går jeg på arbejde”. Jeg har ikke snakket om penge decideret med mine døtre. Vi har ikke snakket om hvorfor vi betaler med “tryllekortet” som man ikke skal andet end at røre maskinen i supermarkedet eller i tøjbutikken. Jeg kan forstå hvordan at penge for vores børn er lidt flydende og usynlige. Dengang jeg var dreng var det ikke så elektronisk. Bevares jeg havde hævekort men skulle i banken for at hæve kontanter.

EVENTEN VAR DELT OP I TRE DELE

Første del var samlet både forældrene og børnene hvor vi hyggede drak saftevand og skrev os ind til eventen. Derefter blev vi delt op hvor de voksne skulle i et rum og høre foredrag af “kedelige Ulla” som hun blev italesat. Imens kom døtrene ind for at se et teaterstykke “historien om penge” med Sjove Lonni. Et sjovt teater stykke som døtrene havde optur over, fordi det handlede om de der elektroniske penge som de kaldte dem.

TIL SIDST MØDTES ALLE TIL EN SJOV WORKSHOP

Til workshoppen kunne vi alt lige fra handle ind for 100kr (hvilket jo er svært hvis man som barn ikke helt ved hvad ting koster jo) Og kreativ leg som alt sammen omhandlede værdi, penge og fremmede forståelsen penge. Og hvad man kan få for pengene.

EN TOP HYGGELIG DAG MED DØTRENE

Og hele vejen hjem fra eventen, snakkede vi om alle de learnings som vi havde gjort. Vi snakkede om hvad jeg havde hørt hos kedelige Ulla (som var MEGA optur og jeg fik enormt mange learnings med derfra!) og også hvad de tænkte på. Vi snakkede om hvor svært det kunne være at vælge hvad man skulle bruge sine lommepenge på, og om det måske gav mening at have en lille “bankbog” herhjemme til deres lommepenge, så de har styr på hvor mange penge de har når der kommer indbetaling i sparergrisen og udbetalinger (når de ikke har snøret deres far til at købe det for hans penge høhø). Jeg er vild med at de, selv et par uger efter vi var til eventen, snakker om den med glæde. Den efterlod nogle tanker…

LÆS MERE OM DEN NÆSTE PENGEKØBING HER!

SNAKKER DU OM PENGE MED DIT BARN?