Søg
Close this search box.

KAN VI BEGRÆNSE SKÆRMTID FOR VORES BØRN?

SKÆRMTID BØRN

HAR I SKÆRMTID TIL JERES BØRN, VENNER?

Skærmtid til børn. Skærmtid til mine børn. Jeg synes aldrig det har været svært. Men i weekenden kan jeg mærke at det deler vandene imellem jer som følger med i min lille families liv (tak iøvrigt for altid at være enormt fine og ordenlige i jeres beskeder. Det er jeg sgu glad for!). Flere skrev at det var super dejligt om jeg kunne dele vores regler herhjemme – omend i måske ikke alle er enige. Og andre skrev at de ikke havde nogle regler, og at det var frihed under ansvar.

HVAD ER SÅ VORES REGLER?

Da døtrene fik deres telefoner var det klart at jeg følte der skulle være regler. Regler for at hjælpe mine 10 årige døtre med at få en struktur. Deres Iphones har en skærmtid funktion som gør at de kan bruge apps i 2 timer og så lukker de ned (per app). Hele telefonen lukker ned imellem klokken 20:00 om aftenen og åbner i ugedagene klokken 08:00 igen. I weekenden lavede jeg deres morgentid om, da jeg oplevede at de vågnede tidligt i weekenden, og spillede på telefonerne fra morgenstunden og ikke slappede af med en bog eller sov længe. I weekenden åbner telefonen klokken 11:00. Og det har hjulpet synes jeg.

MEN HVORFOR DE REGLER?

Godt spørgsmål. Jeg synes ikke de er gamle nok til at have tidsfornemmelse på telefonen og jeg oplevede negativ stemning (som gik ud over os andre) når vi tog telefonen væk. Med skærmtid forstår de at det er sådan det er. Skærmtiden er låst med en kode de ikke kender. Og det har de accepteret. Vi forsøger at have en fin skærmpolitik herhjemme, og især med mit job som er enormt meget på telefonen også (hvilket de jo synes er mere og mere spændende) er det vigtigt at vi alle har gode telefon vaner. Og gode telefonmanere.

ER DE SKÆRMREGLER HVER DAG, ALLE DAGE?

Nej slet ikke. Når vi har ferie forstår jeg at det kan være sjovt at være lidt mere på telefonen (med wifi naturligvis). Her i weekenden har de fået lov til at gå los. Især også fordi det er nødvendigt at kunne slippe den kontrol for dem også. Slippe tøjlerne og lade dem gå los. Idag har vi snakket om hvor mange timer de har siddet på enten tablet eller iphone (begge er skærme i det her hjem) og de var overrasket over hvor mange timer der går uden at man synes det.

Jeg kender det absolut selv, når jeg skriver med jer på instagram eller herinde så ryger timerne hurtigt. Igår var jeg på instagram i 5 timer samlet på hele dagen. Så jeg forstår at jeg sagtens kan bruge meget tid på min telefon også. I hele weekenden (fredag – søndag) har jeg været på instagram bare i 16 timer. Tiden flyver afsted, og jeg forstår at det er sjovt at være online. Jeg er det jo selv. Dog føler jeg ikke at døtrene er klar til at få helt frie tøjler endnu.

HVAD ER JERES SKÆRMREGLER?

HAR I SKÆRMREGLER?

skærmtid børn

Jeg har skrevet om skærmtid og mobiler før HER!

Læs Red Barnets tips til skærm og medietid HER!