Søg
Close this search box.

CORONA TIDEN – DET HER SIGER TEENAGEFORÆLDRE ER SVÆRT!

corona far til fire piger

VI HAR SMÅ BØRN STADIG OG I DENNE CORONA TID HAR JEG UNDRET MIG…

For jeg har (I disse corona tider) set mange unge rende rundt i større grupper. Som om intet var hændt. Og jeg må indrømme at jeg ikke forstår det. Jeg er selv forælder og tænker at jeg ved hvad vi ville gøre hvis vores børn var store i denne tid. Men så gik det op for mig at vi jo alle nok tænker sådan – altså uden at vide det. Ligesom vi tænkte en masse tanker inden de største var små. Så derfor har jeg gjort hvad jeg altid gør. Jeg spørger dig. Dig der læser med, og følger med ovre på min instagramkanal

ER DET SVÆRERE AT HOLDE TEENAGERS HJEMME I DENNE CORONA TID?

Og som ALTID (gudskelov) er i så seje til at skrive tilbage og dele jeres ÆRLIGE erfaringer. Udover de enkelte “husk de kan have brug for at komme ud fra dumme hjem” kommentarer (som jeg forstår og er helt med på) så var alle med på at dele deres erfaringer. Og de erfaringer deler jeg her i 5 overskrifter!

5 / OH YES DET ER SVÆRT!

Ja de unge er som løver i bur, og de forstår godt hvorfor de ikke må ses, dog er det umådeligt svært for dem at holde sig væk fra hinanden. Mange lykkedes med det MEN det er svært.

4 / FRIHED MED ANSVAR!

Den sætning elsker jeg! Og jeg frygter at jeg selv kommer til at lide under netop at være dårlig til at trække vejret og lade mine døtre finde deres egen vej – MEN, i dette tilfælde giver det så fint mening! Mange snakker med deres teenagers omkring situationen. Nøgternt og ikke mindst fokuseret. Jeg er VILD med det!

3 / SES KUN MED ÉN VEN!

Altså legeaftale reglen med at ses med en ven eller veninde lever jo også for de store. Herhjemme har vi været totalt nederen forældre og stadig sagt nej. MEN man har jo ifølge sundhedsministeriet godt måtte hænge ud UDENFOR med den samme person. Som naturligvis er rask.

2 / ANDRES MORALE KAN BLIVE PROBLEMATISK!

Fester på området ved skoler. Fester udenfor “med afstand”. Pizza aften for fodboldholdet, der er STOR forskel på hvordan vi forældre tolker (og forstår) alvoren i denne situation. Jeg kan forstå at det er svært hvis nogle holder fest at sige “bare ærgerligt” MEN det er nu altså sådan det er lige nu. Små forsamlinger. Og snart bliver det godt igen!

1/ FORÆLDRENES ANSVAR!

NÆSTEN ALLE og én af de svar jeg har fået (i min indbakke af længere skriv) har peget mod at vi som forældre også har et ansvar. Og det er uden tvivl sådan jeg også har det. Jeg kan forstå hvis man har et job hvor man er væk. Så er det bare med at stole på at ens unger jo følger reglerne. Og sådan er det.

JEG ER VILD MED AT VI SAMMEN KAN SKABE EN DIALOG!

OG IMORGEN ER EN NY DAG!

LÆS OGSÅ 10 TING VI HAR LÆRT EFTER DEN FØRSTE UGE I DENNE CORONA TID!