Søg
Close this search box.

NORDJYLLAND FULD AF JULEHYGGE!

 reklame for VISIT NORDJYLLAND

VI ER SMASKFORELSKET I DET NORDJYSKE!

JA jeg ved godt at den overskrift måske virker voldsom for nogle af jer. Men ærligt, Nordjylland kan skisme noget godt for vores familie. I husker vi har været forbi i sommers. Og denne gang var familien oppe på toppen af Danmark for at prøve julestemningen af. Vi skulle ned i gear og være sammen som familie. Der har været fart på hjemmet, og en lille uges tid sammen var LIIIGE hvad vi havde brug for!

Vi blev indlogeret på Skallerup Seaside Resort, og det var et dejligt gensyn og en opturs base at kunne køre fra. Og også en dejlig base som familie med alt hvad hjertet begærer af muligheder for alle aldre. MEN mere om Skallerup Seaside Resort i et andet indlæg. For det fortjener det sted absolut!

HEJ SKAGEN OG TOPPEN AF DANMARK!

Efter at have kørt op om eftermiddagen og overnattede i vores hytte var vi klar til at besøge Skagen, og grene ikke mindst. Ser du, vi har længe ville besøge netop Skagen, og det har altid været for mørkt til det. Derfor prioriterede vi det denne gang. Vi vill vise døtrene stedet hvor de to have mødes. Stedet som er den absolutte top af Danmark. Nuvel det var en længere gåtur end vi måske huskede (den evige optimist glemmer at vi har en 5 året datter med som ikke altid har optur over laaaaaange gåture – men det gik!) men sikke et opturs sted. Sikke en fin oplevelse at stå der i den friske havluft og se hvordan havet mødes. Lige dér hvor vi stod. WOW. Vi benyttede chancen til at spise aftensmad i Skagen også – efter en lille shoppetur igennem gaderne som var hyggeligt pyntet op.

HEJ JULEDESTINATIONER!

Ingen tvivl om at julen lever helt igennem og magisk i Nordjylland. Vi var flere steder hvor man udover den hyggelige julestemning også VISUELT mærkede julen. Vi var forbi den vildeste julelyspark. I samspil med en masse skulpturer, var den vildeste juledestination med julemusik og lysshow uden tvivl Skulpturparken udenfor Blokhus. Udover de fine lys var der det hyggeligste julemarked OG restauranten servere en MEAN OPTURS tartelet (just saying!) OG parken er åben hele vejen til den 29. December – så der er absolut stadig mulighed for at tjekke lysfesten ud! Det er optur! Læs mere om skulpturparken HER!

Lige i nærheden af Skulpturparken ligger den fineste papirkunst udstilling. Udover den nuværende udstilling (enormt fascinerende hvordan man kan lave en masse ting med papir) er der også den blivende smukke udstilling (med saksen som pensel) af det vildeste papirklipskunst jeg nogensinde har set. OG har man tid til fordybelse så er der et værksted (ved siden af den super hyggelige café med lækre kager og sublim kaffe) hvor man selv kan prøve at klippe. Udenfor værkstedet hænger de seje BULLDOG BALLERINAS med alle deres powertolls – det var døtrenes favorit! Derudover er der en virkelig lækker gaveshop med alt lige fra porcelæn til papirkunst. Et hyggeligt og fascinerende besøg – og en tur ind i en helt anden verden. WOW! Læs meget mere om Museum for Papirkunst HER! 

Og ingen snak om jul uden at nævne ZOO Aalborg. Som på magiske vis har transformeret sig om til en have fuld af lys, og jul. Vi brugte mange mange timer på at se alle lysene, lege på legepladsen, se dyrerne gå rundt i mørke, og spise sublim julebuffet med udsigt udover alle lysene og resten af Aalborg for den sags skyld også. Det er dejligt hvordan haven er åben på en lidt speciel måde, og man har mulighed for at opleve haven på en helt anden måde når mørket falder på og lysene viser sig. DET VAR OPTUR! OG der er ligeledes åbent hele vejen frem til slut december – så tag endelig forbi og nyd det hele. Det gjorde vi i stor stil! Læs mere om Aalborg Zoo og juletiden HER! 

HEJ KLUMPE OG OPTURS AFTENSMAD!

Vi var forbi Nordsøen Oceanarium, og nørdede med dyr i havet. Vi hilste på de tre fine (og sjove) klumpfisk som jo er KÆMPE store! Smilla bemærkede at klumpfiskene lignede pizzadej som ikke var helt færdigt. Jeg synes bare de var TOP charmerende og sjove. Derudover er der igang med en masse nye tiltag som gør at næste sæson også bliver sjov. Jeg er vild med hvordan man samler stempler hver gang man har set noget, og dermed tilsikrer at børnene får det hele med! Læs mere om Nordsøen Oceanarium HER!

Efter at have hygget os med Klumpe og alle vennerne, tog vi over til Cafe Møller som ligger lige ved havnen. Den fineste nye cafe med den sødeste og sjoveste vært jeg længe har haft. Og vigtigst af alt. MADEN VAR SUBLIM! Ja jeg fik en brun tallerken, og døtrene fik lækkerier også (dog knapt så brun) Jeg var VILD med stedet, og vi kommer HELT sikkert igen når solen kommer og vi kan sidde (i skyggen eller med den sjove solhat) og drikke sommer på glas, og snakke med verdens sejeste ejer Lise. Vi glæder os! Læs mere om Cafe Møller HER! Og lov mig at besøg dem. De er pisse søde!

HEJ SMUKKE OG SKØNNE AALBORG!

Udover skønne Aalborg Zoo havde vi to super opturs dage i Aalborg. Vi boede på det nærmest spritnye superbelligende hotel KOMPAS (så fine værelser – OG morgenmaden var virkeligt optur!) tæt på gågaden, hvor vi da også var rundt for at shoppe lidt rundt i. OG lækre madoplevelser især hos Salling Rooftop hvor vi spiste den vildeste frokost og fik den første julehygge med risalamande og æbleskiver – på toppen af Aalborg. Sikke en smuk måde at afslutte vores helt igennem fantastiske tur! WOW!

Ingen tvivl om at vi stadig er vilde med det Nordjyske. Ingen tvivl om at der er et andet tempo – på den gode måde! OG ingen tvivl om at nordjyderne bare er rare. Og skønne mennesker! Vi glæder os allerede til at komme tilbage igen!

VI KAN GODT DEN DAG!