Søg
Close this search box.

HØNS I EGEN HAVE – 10 TING I VIL VIDE!

høns

INDLÆG INDEHOLDER HØNSEHUS FRA 2018 SAMARBEJDE OG INDEHOLDER DERFOR REKLAME

VI HAR HAFT HØNS I EGEN HAVE I NOGET TID NU!

Vores høns! Og i er altid så søde til at spørge ind til dem og derfor har jeg nu ENDELIG samlet alle jeres seje spørgsmål her. 10 spørgsmål vi har fået i de nu to år vi har haft kyllinger!

/10

HVAD HEDDER RACEN?

De hedder Milles Fleur og vi faldt for dem da vi googlede høns, og så dem med deres smukke aftegninger og deres fjer på fusserne. De er venlige og ikke aggressive (udover mandse (vores hane) som jo engang imellem lige skal markere sig). vi vil gerne have flere høns og måske andre racer også. (jeg læser nu at de faktisk hedder Fodbefjerede Dværge eller Sabelpoot nu ps) læs meget mere om racen HER!

/9

LÆGGER DE ÆG?

Ja de gør de. Dog ikke så maskinelt hver dag som andre hønsearter gør. De lægger de smukkeste fineste små æg – som vi bruger i bagværk (2 istedet for 1 æg) og scrambled eggs 🙂 De lægger æg henover forår og sommer og ikke så meget om vinteren.

/8

HVAD HEDDER DE?

De hedder Mandse, Hyldeblomst og Perle. Alle navne som døtrene har givet dem. Vi købte dem privat i Helsingør. Jeg vil nok handle steder der er vant til at avle kyllinger fremadrettet 🙂

/7

HVORFOR HØNS I EGEN HAVE?

Jeg husker ikke hvor vi så høns, dog var høns og hønsehus pludselig på de største døtres ønskeliste – sammen med en iphone. Vi kunne godt lide ideen om at vores børn havde dyr – og høns var hyggeligt synes vi!

/6

HVOR ER HØNSEHUSET FRA?

Hønsehuset som er OPTUR er fra PLUS. Det er et samarbejde fra 2018 også dog skal det markeres som reklame stadig. Og det gør jeg gerne da vi er SYGT glade for det (omend det nok trænger til en maler tur) Hønsehuset er med første sal – pisse pænt hvis du spørger mig 🙂 Du kan finde det HER! Det skal iøvrigt siges at vi SELV byggede hønsehuset og det kan du læse meget mere om HER & HER

/5

HVORFOR STÅR HUSET PÅ FLISER?

Det spørgsmål får jeg tit. Vi besluttede at placere huset på fliser så det ikke var så nemt at komme ind i fra jorden af ubudne gæster. Vi lukker altid hønsene ind om aftenen så de sover oppe på førstesalen og hele dagen går de rundt i vores have.

/4

HVOR TIT GØR I RENT I HUSET?

Vi gør rent en gang om ugen, nogengange 2 gange. Vi vil ikke have et hønsehus der lugter eller tiltrækker udyr. Døtrene er begyndt at hjælpe til nu og det går så fint!

/3

HVORFOR EN HANE?

Altså vi startede jo med 7 kyllinger hvor 5 af disse var haner. Og vi troede aldrig at vi skulle have en hane. Dog må vi godt have en hane og Mandse var så flot og hyggelig. Derudover har jeg hørt et sted at hønsene bliver på grunden (uden at strejfe) hvis der er en hane. Da de sover indendørs er han ikke så tydelig i hans galen kl 4 om morgenen gudskelov men vi er ikke i tvivl om når vi har glemt at lukke for dem haha. Læs mere om hanerne HER!

/2

HAR I IKKE ROTTEPROBLEMER?

Nej det har vi (7-9-13) ikke noget problem med. Jeg tror det er en fordel med en hus der er fjernet fra jorden, og da vi som sagt gør en del rent (for vores egen skyld også) tror jeg det mindsker chancen for rotter.

/1

HVAD ER DET BEDSTE VED HØNSENE?

Vi er glade for at vi valgte at få dem fra de var helt små kyllinger så vi kunne håndfodre dem og vende dem til os. Det er hyggeligt at døtrene lige skal ned og kramme på hønsene især. Æggene er også et hit, og generelt kan jeg godt lide at vores døtre har nogle dyr som de kan passe på. De er sygt sjove og jeg kan ikke huske haven uden dem faktisk!

http://KYLLINGER

DU KAN OGSÅ LÆSE MERE OM KYLLINGERNE HER! OG HER!