Søg
Close this search box.

DIGITAL TERAPI TIL HELE FAMILIEN OG LORTEFAR ?

MYiNNERME

annonce for MYiNNERME 

HEJ LORTEFAR! Forleden da jeg hørte de største døtre råbe af hinanden (de var sat til at gøre deres værelse klar til rengøring) blev jeg fanget med bukserne nede. Jeg tog telefonen i hånden og filmede hele vejen ned til deres værelse, hvor deres råb og skældsord kom tættere og tættere på. Jeg tror min tanke med at filme deres råb og vrede, var at de kunne høre hvad jeg hørte. De kunne, med egne øre, høre hvordan deres skænderier lød for andre som ikke var en del af deres skænderi. Jeg havde lyst til selv at råbe, men jeg tror jeg blev så forbavset over at de pludseligt råbte ad hinanden, at jeg stille gik ind og satte videoen til at spille med lyden på.

Døtrene stoppede op…

Så blev de top sure (SAMMEN) på mig over hvorfor jeg havde filmet dem. Og så blev de stille og flove. Jeg fortalte at jeg havde optaget dem i deres vrede for at de kunne høre det efter. Jeg fortalte også at jeg var klar over at vi andre lød ligesådan når vi var sure, og vrede. Men gjorde dem klart, at jeg synes vi skulle snakke om det. Jeg ved at de synes at jeg var #lortefar. Og det kan jeg godt forstå.

Efterfølgende (et par timer efter) kom Ava og gav mig et kram. Hun fortalte at hun vidste at hun var klar over at hun i dette tilfælde var ”en raser” og hvorfor hun tænkte at det var sket. Jeg er vild med at hun brugte præcis dette udtryk. For det vidste jeg hvad hun mente, ud fra MYiNNERME appen. Appen med digital terapi som både jeg, hustruen og de to store har downloaded på deres telefoner. MYiNNERME som giver os et fælles sprog i oplevelser, konflikter og udfordringer. Og dette eksempel gjorde mig glad fordi det hjalp Ava med at italesætte hvad hun havde oplevet fra hendes vinkel. Jeg var enig.

HVORFOR DIGITAL TERAPI?

Der var ingen tvivl i mit sind da jeg blev spurgt om min familie og jeg ville arbejde med MYiNNERME. For jeg er TOP fan af terapi, og også fan af måden hvormed problemstillingerne bliver formidlet via metaforer som både voksne og børn forstår. Jeg er vild med at appen har forskellige spor om man er voksen eller barn. Dog stadig med samme udgangspunkt. Herhjemme startede vi med Vrede. For den oplever vi ret meget. Ikke altid den dumme slags, dog er vreden ”på besøg” herhjemme nu og da. Og for tiden en del. Det er gæsten som pludselig kan komme snigende og eksplodere (ballonen) eller som forleden bare rase derudaf uden stop (raseren). Og de udtryk har vi til fælles nu. Og både voksne og børn ved hvad de betyder.

MYiNNERME samler os i konflikten, i stedet for at splitte os.

Ja det lyder så storladent men om det er små eller store konflikter, så har jeg en gang imellem kommet til kort med mine redskaber som forældre. Jeg har stået i konflikter og end med at råbe højest, og det hjalp nødvendigvis heller ikke hver gang. Og jeg gider ikke være råbefar. Jeg vil gerne kunne se tingene fra mine døtres ”ø” og verden og sammen finde vejen tilbage fra konflikten i stedet for at optrappe den.

 

Jeg bruger MYiNNERME på min vej også. Inde i byen idag med en kop kaffe og en session i ørerne inden et møde – alenetid hvor jeg som forælder får læring (som jeg elsker) og fornyet forståelse (som jeg elsker omend endnu mere) på det emne vi sammen er dykket ned i. Mig en god kop kaffe i morgensolen, og Marie i ørerne som guider mig igennem dagens session. Ro, forståelse og fordybelse. Jeg er tosset med det!

JEG HAR OPLEVET STOR INTERESSE

FRA JER DER FØLGER MED…

Og jeg kan godt forstå hvorfor. Der er ingen tvivl om at denne app vil kunne hjælpe andre af jer medforældre i dagligdagen. Om det er ”egne” eller ”dele” børn så skal vi kunne forstå og sætte os ind i de problemer der kan være. Her er svar fra mit bord med hvordan Appen er og virker for os – og kunne virke for jer.

KAN APPEN AFHJÆLPE BARNETS VREDE, BÅDE FOR BARNET OG FORÆLDRE?

Jeg kan se allerede nu at appen (i opstartsforløb som vi er i gang med) skaber eftertænksomhed. Og eftersom man kun kan tage en enkelt session ad gangen, så er det som at være til en psykolog som via metaforer i børne og voksen højde forklare en dimension af emnet, f.eks. VREDE eller MOBNING. Jeg kan se at appen allerede hjælper mine døtre på vej til forståelse for vrede, og det er første skridt i min bog mod forståelse og accept af Vreden i vores liv.

 ER APPEN PÅ ENGELSK KUN?

Nej appen er på mange sprog hvor dansk er ét af dem.

HVILKEN ALDER EGNER APPEN SIG TIL?

Børnenes alder er fra 8-16 år. Jeg tænker også dette er vigtigt for at børnene har mulighed for at reflektere – plus man inviterer sine børn via app store så de skal rent praktisk have en smartphone.

ER DER INDIVIDUEL RÅDGIVNING?

Der er lige nu 4 store emner (Generthed, Mobning, Sorg og Vrede) med 16-18 sessioner. Det er dem appen starter med. Det er Marie Ulstrup (grundlæggeren og idékvinden bag appen) som guider igennem alle sessioner. Det er disse sessioner som er baseret på psykologiske teorier og flere års klinisk erfaring. Sammen (både forældre og børn) gennemgår man sessionerne sideløbende. MYiNNERME er lavet for at skabe et fælles sprog, og med potentiel lang ventetid hos psykologerne, er disse digitale terapiforløb en god proces at starte med.

KOSTER APPEN NOGET?

Appen koster 79kr om måneden men sidst i indlægget findes et link til 14 dages gratis testperiode. 

MYiNNERME ER EN FAMILIETERAPI-APP DER HJÆLPER BÅDE BØRN OG FORÆLDRE MED AT FORSTÅ BARNETS TANKER OG FØLELSER.

Helt kort og præcist kan det forklares. Jeg er vild med vores forløb, og om end jeg kan frygte at skulle igennem mobnings sessioner (som tidligere mobbeoffer selv) så giver det mig ro i maven at vide at vi sammen kan gennemgå disse – om det behøves på et tidspunkt. Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen. Jeg er top vild med det fælles sprog som vi får via appen. At vi får redskaber til at – sammen – arbejde videre fra eventuelle problemer eller konflikter herhjemme eller i mine døtres liv.

Prøv appen gratis i 14 dage og se hvad din familie og du synes om den. Se om den er ligeså vigtig for jer som den er for os.

Find MYiNNERME appen HER!

LÆS ANDRE #LORTEFAR INDLÆG her! OG her!