Søg
Close this search box.

HAR VI IKKE RYKKET OS OVERHOVEDET?

 

image

Indlægget er sponsoreret af Nickelodeon

Jeg har aldrig været den “typiske” dreng. Jeg synes ikke fodbold håndbold – nogen bold var konge. Jeg havde nogle få gode drenge kammerater men eller havde jeg det behageligt i pigers selskab. De havde ikke helt så travlt med at komme folk i kasser som jeg følte drengene havde. “hvis du ikke spiller fodbold så er du jo ikke en dreng”. Gudskelov har jeg haft forældre som støttede op om min kreativitet og ikke tvang mig ud i nogen holdsport som de vidste jeg ikke ville være med til.

Nu har jeg fået døtre. Jeg har glædet mig over at børn fik lov til at være børn. Hvis en af drengene nede i børnehaven kom med en Elsa kjole på så var det ligeså optur som hvis en af pigerne kom som kaptajn klo. Der var ingen labels. Men i skolen fornemmer jeg lidt at de labels stadig er i omløb. “Se hun klatrer i træer og slås med drengene – HUN er da en værre drenge pige“. Jeg har lidt svært ved det for at være ærlig. Jeg støtter ikke op om de labels. Når vi snakker om det derhjemme er det heller ikke med labels. For selvom hun slås er hun vel stadig en pige?

image

Vi sad en eftermiddag med popcorn (ja jeg laver nok lidt tit popcorn herhjemme høhø) og slog over på Nickelodeon. Der var en serie lige startet som hedder “BELLA AND THE BULLDOGS”. Om den her pige som bare gerne vil spille amerikansk football. Og hun er en pige. Pigerne blev draget til det da både Ava & Smilla har overvejet fodbold herhjemme (nuvel normal fodbold dog). Vi støttede op om det. Ikke med et “jamen hvad med ballet pige” spørgsmål men de fik lov til at prøve. Og NETOP det er vigtigt for mig. At vores døtre ikke kun skal være lyserødt klædt og være kærester med drenge klædt i blåt. Er vi ikke vokset videre fra det? Har vi ikke rykket os overhovedet?

image

Jeg synes det er en cool ting med disse serier. Jeg synes det er dejligt at piger og drenge gerne må lave og drømme om HVAD de har lyst til. Måske er det også fordi jeg ikke har passet ind i kassen – men har skabt min egen kasse. Hvad synes i ? Er jeg helt væk? Har jeg måske lidt ret? Er det ok eller ej?

Læs mere om Den seje serie HER!

image

TAK FORDI DU LÆSER MED!

A