Søg
Close this search box.

10 TIPS TIL KØR SELV FERIEN…

img_8576

VI ER IKKE EN KØR SELV FAMILIE!

ÆRLIGT. Sådan helt hånden på hjertet. Vi har før prøvet os frem, og ikke særligt heldigt. MEN da vi fandt DRØMMEFERIEHUSET, OG det kostede et huslån at flyve dertil (når man har 4 børn) Ja så var det ligesom muligheden for at vi kom på sommerferie. Og hvor er jeg glad for at vi bestemte os for det! For ser i, vi fandt den kør selv måde som passede PERFEKT til vores temperament, og som gav os andre eventyr! OG her er mine 10 tips til kør selv ferien – for dig som ikke tror du kan!

//1

LAV FLERE OVERNATNINGER UNDERVEJS.

Vi Gjorde således at vi planlagte 2 (yeps 2!) overnatninger på vejen ned og tilbage. Vi bed turen over, i en langt højere grad end dem vi kender (læs: som knækker en redbull og kører turen i et stræk!!). Vi fik en masse extra oplevelser, såsom da vi overnattede udenfor Venedig, og fik den oplevelse med.

//2

UDNYT DE VILDE RESTEPLADSER I TYSKLAND MED EN PAUSE…

Netop! Jeg husker de rastepladser som en omgang pølser med fritter, men der er jo kommet de VILDESTE rastepladser ned igennem Tyskland. Med kaffe bar, toiletter der var rene (og mekaniske) OG tit også en lille McD. MEGA win win. Især når man har brug for at strække benene og også måske lige skal en tur på toilettet…

//3

HENT LYDBØGER…

Under en lang køretur, kan det være hyggeligt med en lydbog med en historie som alle kan overskue. Vi havde Harry Potter bøgerne med. Det var en hyggelig løsning synes jeg.

//4

SPIS BRUNCH PÅ FÆRGEN…

Vi havde booket brunch til hele familien da vi sejlede ned til Tyskland. Det var en mega hyggelig måde at starte ferien på. Og døtrene var vilde med at de kunne vælge hvad de ville, imens vi nød maden med udsigt udover havet. På den måde flyver tiden også afsted. Og man har fine siddepladser under hele turen.

//5

HAV EN SLIKBUTIK MED I BILEN…

Som en lille extra hygge havde vi købt monster meget bland selv slik. Som døtrene fik lov til at vælge 5/10 stykker af når vi holdt pause. Det var optur for døtrene, og hyggeligt. De havde deres egne små slik krus som de havde navn på og som var hyggelige for dem. Fordi slikket KUN var for dem.

//6

HAV SMÅ OVERRASKELSER MED I BILEN…

Hustruen havde tømt en Flying Tiger, med sjove små legespil og gimmicks, klistermærker og dagbøger til dem alle 4.

//7

FILM & IPADS…

Der er sket meget siden min walkman og et BRAVO blad i bilen. Vi fik dvd og skærme af mormor og morfar for nogle år siden. Og de har været tro følgesvende siden. Også hvis vi bare skal en tur til Odense:) IPads var vigtige, og vi downloadede film fra både Netflix og viaplay så de også kunne se dem offline. Især det bagerste sæde i bilen fik en Ipad, da skærmene var svære at se… Heldige børn!

//8

PICNIC KURV MED SNACKS OG DRIKKEVARER…

Især til os på forsædet også! Vi sidder der foran og havde jo også drikkevare klar, og snacks til os.

//9

TAL MED BØRNENE OM TUREN…

Det var klart, efter vores tur til Kristiansand at vi var nød til at forklarer MED et kort, hvor langt vi skulle køre. Hvordan vi holdt pauser, og hvor vi skulle sove. På den måde var der heller ikke den der ” hvornår er vi der ” OG dermed fik vi voksne også set sammen med vores børn hvor langt vi skulle køre. Måske terapeutisk. MEN det virkede mega godt for os

//10

HUSK KØR SELV FERIEN STARTER

NÅR I KØRER AFSTED…

Det er ikke engang løgn altså… Og på den måde starter hele kør selv eventyret helt som det skal – i bilen