Søg
Close this search box.

FAMILY TIME – EGESKOV SLOT

image

SPONSORERET INDLÆG (men meningen og oplevelsen er min egen 🙂 )

Jeg er vokset op på fyn fra jeg var 3 til ca. 18 år gammel. Alle de år har jeg (hånden på hjertet) ALDRIG været på Egeskov med min familie. Ikke at mine forældre ikke var til oplevelser, jeg tror bare at de hellere ville køre til udlandet. Sidste år kom dagen hvor vi endelig besøgte Egeskov, med mine fætre og kusine. En dejlig familie dag på et skønt sted. Denne sommer blev vi inviteret derover igen. Og jeg glædede mig egenligt til at se hvordan tøserne ville reagere! Vi har været på en del ture denne sommer og de har typisk involveret fest og farver og rutsjebaner (læs om det HER! ) – og det sidste er der ikke på Egeskov. Det skulle vise sig at jeg undervurderede vores døtre 🙂

image

image

Vi startede dagen lidt senere end først forventet (ja vi kom senere ud af døren end planlagt SURPRISE!) og startede ud med en lækker italiensk picnic kurv (læs mere om den HER! ) med lækkerier til både os voksne og til døtrene! Vi fandt en skygge plet under et stort fignetræ og ladede batterierne op til en dejlig gåtur i haven OG et besøg indenfor i slottet. Det er skønt hvordan man kan se at folk tager til Egeskov for selv en gåtur med hunden (de folk bor nok liiidt tættere på nuvel) og folk hygger på græsset og på bænken med en is, eller en kop kaffe. Man sidder bare og nyder udsigten. Vi gik videre efter jeg havde afleveret picnic kurve (meget tomme) og tæpperne tilbage. NU skulle vi ud og se. Jeg så til min overraskelse hvordan døtrene elskede den store have – OG hvordan selve slottet og dets gamle møbler, og fremvisning af hvordan livet var for mange år siden. Det var mig der ville ud af slottet (nuvel jeg svedte som en søko (sveder en søko?)) og pigerne der ville kigge på gammelt porcelæn.

image

Vi nød en is på den store gårdsplads og snakkede om hvordan vi absolut skulle prøve at køre Segways en anden gang, og gik hen på den store smukke legeplads under træerne. Vi droppede labyrinten – mere fordi jeg nok inderst inde havde panik over at blive væk fra døtrene haha! Legepladsen har fået det vildeste kravletårn, som selv jeg (hej meget højdeskræk) var oppe i. Og tilsidst endte vi i deres gartneri for at finde blomster til mine forældres grav ( vi valgte en alternativ løsning istedet for blomster ) OG til at kigge på sjove mimosaer som lukkede sammen når man rørte ved bladene.

image

image

image

Jeg må indrømme at vi med garanti vil vælge sådanne oplevelser til. Det koster det samme som en forlystelses park, og det er fair nok med alle de ting man kan opleve. Jeg har ærligt optur over oplevelsen – især mine døtre som GERNE vil opleve og IKKE kun vil rutsjebane den. Det handler for os om vinklen hvorpå vi oplever på. Vi prøver at tage tingene ned i børnehøjde – så godt vi kan 🙂 Børn vil jo gerne lære, og især opleve ting fra gammel tid (altså før ipad haha) Jeg vil værtsætte hvis du vil trykke på videoen og se mere om Egeskov slot HER nedenunder

Har i nogensinde været på egeskov?

TAK fordi du læser med 🙂

A

FØLG EVT OGSÅ MED PÅ FACEBOOK INSTAGRAM / SNAPPEN SOM: FARTILFIREPIGER