Søg
Close this search box.

#SFS – HVORFOR ER VI BANGE FOR AT VORES BØRN GÅR GLIP AF NOGET?

SØNDAGS FORÆLDRE SPØRGSMÅLET ER TILBAGE!

Og det er med et spørgsmål som for mig er dobbeltsiddet. Dobbeltsiddet fordi det egenligt gør mig usikker som forælder. Usikker som far. Samt dobbeltsidet da det for mig har et klart svar. Tidligere har vi været til forældremøde med de største døtre, og stemningen har været trykket når snakken kom til FÆLLES BØRNEFØDSELSDAGE, fordi der går lidt religion i den for nogen, for os allesammen i den ene eller anden lejer. Og fordi der er nogen forældre som mener at deres tanker er de vigtigste for fællesskabet osv… Men vi var til forældremøde for vores midterste datter. Og jeg frygtede det værste omend det -til mødet- endte med at vi som forældre jo naturligvis selv vælger hvad man ønsker for sit eget barn. Ingen tvang til fælles fødselsdage, ingen tvang til det modsatte. Men inden den her snak gik igang så skulle deres nye lærer lige give sin mening om emnet. Hvor hendes pro fælles fødselsdage points var omkring logisitk, og om at det jo var synd for børnene hvis de måtte melde fra til en fødselsdag for fællesskabet. Og lige præcis dér brændte det lidt sammen for mig. Og samtidig gjorde det mig ENORMT usikker. For hjemme hos os kan man sagtens gå glip af noget, og så taler vi om at det er ærgerligt, og derefter er det ikke en stor ting. Heller ikke dagen efter hvor man møder andre venner der har været til tingen vi ikke kunne være med til. I min optik er det jo heller ikke realistisk at vores børn skal være med til ALT det der inviteres til. Det bliver jo heller ikke sådan når de bliver voksne. Jeg bliver nervøs for deres sindstilstand hvis vi har banet vejen for at de kan deltage i ALT, hvorefter de som voksne pludselig oplever at de ikke kan deltage? Jeg bliver enormt usikker på mine egne tanker, når en lærers pointe er “det er jo synd for børnene hvis de er uden for fællesskabet når de må melde fra”… Er jeg helt tabt venner? Skal mine børn deltage i ALT de inviteres til? Skal jeg lærer dem at de går glip af fællesskabet hvis de ikke kan deltage? ØEH ja det var så tusind spørgsmål. Så her kommer søndags forældre spørgsmålet…

HVORFOR ER VI BANGE FOR AT VORES BØRN GÅR GLIP AF NOGET?