Søg
Close this search box.

PROJEKT PANDEKAGE test 1

img_0658

ÅH PANDEKAGER ER ET WEEKEND MUST…

Herhjemme er pandekager lig med weekend hygge. I husker måske at jeg havde pandekagebagekrise i sidste weekend ( ellers læs med HER! ) OG i var mange som delte jeres bedste opskrift – SÅ TAK FOR DET! Jeg besluttede at jeg i søndags skulle prøve en af opskrifterne, så jeg satte igang sammen med Noomi. Jeg fulgte opskriften og var DYGTIG (som min kollega Tine vil sige) og det eneste jeg kom i opskriften var kardemome. Jeg har en ting med kardemome. Resultatet var luftige fantastiske pandekager. Jeg vil sige at de var OPTUR faktisk. På en pandekageskala fra 1-10 er de en klar 9er! Der var rigeligt til os 6 personer (og døtrene holder sig ikke tilbage med pandekager kan man slå fast).

 

Og opskriften som vi prøvede var fra NEWYORKERBYHEART.COM og opskriften er som følger:

Amerikanske pandekager:

2 spsk. sukker

1½ tsk. salt

375 g mel

6 tsk. bagepulver

3 æg

3 3/4 dl mælk (jeg brugte skummet), evt. mere

2 spsk. smeltet smør

Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det. Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk godt. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen. Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 ad gange på min stegepande). Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt. Vent og bag på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre. Der giver en rimelig god portion af denne mængde dej, jeg ved ikke helt hvor mange, men jeg vil mene at det er rigeligt til 4 pers. Server med lun ahornsirup, frisk frugt og iskoldt smør.

Læs mere: http://www.newyorkerbyheart.com/2008/05/amerikanske-pandekager.html#ixzz4uNJ8Ri1g

img_0655

Næste weekend er vi på den igen, og tester en ny opskrift fra jeres kommentarer ( smid en kommentar HER! ) MUMS jeg glæder mig allerede!

Allan