Søg
Close this search box.

3 FORSKELLIGE FERIEDESTINATIONER I TOSCANA – HVAD VAR BEDST?

reklame for LOCAL LIVING

TOSCANA HAR STJÅLET VORES FERIE HJERTE!

For 3. år i træk har vi startet bilen og kørt ned til Italien, Toscana. Og 3 gange har vi nu boet forskellige steder, og ydermere typer huse. Alle gangene har vi haft en fantastisk ferie. Men jeg vil gerne sammenligne de tre typer feriehjem, måske overvejer du at rejse derned næste år? Måske har du været afsted i en lejlighed på et større sted, måske i en villa alene. Fælles for alle 3 er dog at det absolut er ferie helt ned i gear, med familie i fokus. PRÆCIS som vi ønskede at prøve det. Jeg vil skrive en opsummering af husene, OG dele fordele og ulemper (om disse findes). Hånden på hjertet. Det her er vores tanker om vores 3 sommerferier.

HEJ RIGONE IN CHIANTI!

Dette er vores allerførste destiantion i Toscana. Vores allerførste hus/lejlighed vi boede i. Landstedet har 9 lejligheder og den fineste pool til deling (med børnepool) med smuk udsigt ud over vinmarkerne. Lejlighederne har alle en privat terrasse (nogen overdækket) og vi havde en stor lejlighed med plads til os 6. De små sov inde hos os i soveværelset, og de store havde deres eget soveværelse. Soveafdelingen var på førstesalen og det luftede dejligt (omend det var top varmt – men det var jo derfor vi rejset dertil). Der var den hyggeligste bagerservice hvor den lokale pizzamand (med de bedste pizzaer i byen ps) leverede brød til os om morgenen. Friskbagt brød fra morgenstunden – JATAK. Byen Montaione ligger max en kilometer væk fra landstedet og denne by er enormt hyggelig, med små gallerier, hyggelige restauranter og en byfest hvor hele byen samles og spiser sammen. TOP HYGGELIG BY! Pool området var aldrig crowded, og der var ikke kamp om solsengene.

HEJ IL POGGETTO / PIEVE DE PITTI!

Dette sted var stedet hvor vi havde Svigermonster & Svigerfar med på ferie. Vi havde booket hele førstesalen af dette smukke lille hus som derudover indeholdt to lejligheder i stueplan. 3 ferielejligheder totalt som deler den fineste pool (med lav ende og trappe til børnene. Udsigt udover vinmarkerne som hører til Pieve De Pitti. Den lokale vin, som vi stadig nyder herhjemme. Lejligheden er så hyggelig med 4 værelser alle med 4 badeværelser og et kæmpe køkken/familie hygge rum i midten. Hvis man vil sidde udenfor at spise, skal man bære tingene op og ned fra første salen da spisepladsen er nede – dette så vi dog ikke som et problem overhovedet. Oppe ved hovedhuset er der ydermere værelser og pool (dog til voksne og ikke en børnepool). Der ligger ikke rigtigt en by i nærheden af. Men der er flotte borgbyer i nærheden. OG det lækreste foodcourt ejet af Andrea Boccelis bror. Der spiste vi et par gange. Sublimt mad OG vin intet mindre. Der er fine indkøbsmuligheder i nærheden i bil.

HEJ ALLE MONACHE!

Vores allerførste ferie i eget hus. Svigermonster var stadig med, og vi havde glædet os til at prøve eget hus. Huset ligger oppe af bjerget ved favorit byen Lucca. En køretur på knap 20 minutter og så var man i Lucca. Der ligger en by tættere på, dog var vejen dertil faldet sammen og dermed gav det sig selv at vi var mere i Lucca haha! Huset var kæmpe stort med en masse rum og dejligt kæmpe køkken. Spisepladserne udenfor er der rigeligt af. Vi valgte for det meste at spise under den overdækkede terrasse med udsigt udover bjerget. Til netop denne bolig vil jeg mene at man skal være frisk på kørsel på små veje, dog bliver det absolut nemmere og nemmere når man kører vejen et par gange. Men vejene er ikke brede haha! Poolen var en dybde men ikke noget problem for os. Nede ved poolen er der mulighed for at slappe af under en overdækket terrasse også. Lucca, byen som ligger tættest på (indtil vejen bliver ordnet) er helt igennem fantastisk med skøn shopping og supermarkeder som har længe åbent! WINWIN. Derudover er der store koncerter i byen henover sommeren. Elton John, Sting havde været forbi og give koncert. Det er da hyggeligt!

OG HVAD ER SÅ DOMMEN? HVAD ER BEDST?

Ærligt synes jeg at alle steder havde noget der var optur. Alle vores ferie er sammenlignet med Montaione ferien. Fordi det var vores første og det også var en fantastisk ferie. MEN vi har fundet ud af at vi gerne vil være tæt på en by, som vi var i Montaione, gerne med et lokalt lækkert spisested og en vinbonde som vi havde sidste år. OG KLART vælge en villa selv igen. Det eneste man skal være opmærksom på med villaer er at afleveringsudgifterne kan være væsenligt højere (rengøring, el osv) og af god grund da man har huset alene. Men det at være alene ved poolen og ikke mene at man skal tysse på sine unger der jo har en fest (med rette) i poolen i alle vågne timer er optur. At man reelt kan rende rundt som man har lyst til uden at tænke på naboen eller underboen er optur. Dog har vi fundet ud af at vi gerne vil ligge godt i forhold til at kunne køre ud til andre byer. Det gjorde vi klart mere de to første gange. Så for os handler det mere om location. De steder med andre boende gjorde nu ikke at vi følte at vi lå ovenpå hinanden ved poolen, da mange jo rejser forskelligt. Nogle vil ud at se byer osv i dagtimerne – vi vil dog bare gerne bade og komme ned i gear! Men jeg tror klart at vi vil vælge en villa for os selv næste gang. I nærheden af en by. Og i nærheden af andre byer. Huset behøver ikke være KÆMPE stort dog. Vi var nærmest ikke i huset høhø.

HVAD SYNES DU ER BEDST? LEJLIGHEDER ELLER VILLA?

LÆS MERE OM RIGONE IN CHIANTI HER!

LÆS MERE OM IL POGGETTO HER!

LÆS MERE OM ALLE MONACHE HER!