Søg
Close this search box.

#NERDALERT – OM VALG AF AUTOSTOLE!

image

Jeg har døtre som allesammen skal bruge autostole i forskellige størrelser og vi har prøvet at samle så meget information som muligt, når vi skulle vælge autostole! I December var jeg til et event med en masse dejlige mærker hvor BeSafe også var til stede. Vi har haft BeSafe til vores største døtre i nogle år og de er både pæne og fantastiske i funktionerne (læs: de er nemme at håndterer for en mand med 193729 tommelfingre 🙂 ). Til eventen viste de en film med test dukker (i børne størrelse ps) som både sad bagudvendt og forudvendt. Ved kollision er nakkeskader osv seriøst mindsket. OG Forbrugerrådet, Sikker Trafik og FDM, anbefaler alle at børn sidder længst muligt i bagudvendte autostole. Gerne til de er 4 år!!!!!

Derudover har man siden 1960 – i Sverige (fantastiske Sverige!) – konstateret fordelen ved at sidde bagudvendt ved kollision. Derudover må man ikke sidde fremadvendt før man er over 3 år. Jeg er vild med Sveriges tilgang til mange ting på børneområderne – og dette er også en af de ting jeg synes er TOP. Gid regeringen var mere firkantet herhjemme 🙂

Jeg er godt klar over at de der kollisions test videoer med børne test dukker er lidt følelses porno. MEN jeg fik en del at tygge på i henhold til hvordan vi havde haft stolene med Merle feks. Det var lidt “storpige agtigt” at komme om og sidde så man kunne følge med i hvad der skete i bilen og på vejen foran. Og personligt blir jeg kører syg af at sidde bagudvendt. MEN nu har vi en frisk chance med Noomi.

Vi har valgt en BeSafe iZi Modular I-Size. Den er bagudvendt NU og så længe det virker for Noomi. Stolen tager mere plads i bilen – korrekt – dog har jeg en god fornemmelse med at hun sidder bagud. Jeg ser de dersens børne test dummies nakker som blir kastet rundt. Jeg har selv været i et seriøst uheld, og man kan jo risikere at blive kastet seriøst rundt! Jeg har en panik for at der skal ske mine døtre noget. Og derfor er det også vigtigt for mig at Noomi sidder bagudvendt så længe som muligt. Når hun ikke vil eller kan mere så vender vi stolen rundt også kan hun følge med på en anden måde. Så kan de store skrubber sidde forudvendt. Merle prøvede vi at sætte bagudvendt igen og hun blev kørersyg.

image

2016-05-30 07.50.26

Jeg er ret tosset med BeSafe’s designs. Det er enkelt og strømlinet – NUVEL man kan også vælge lidt farvede fest modeller til bilen hvis man ønsker det.

HVILKEN AUTOSTOL HAR I TIL JERES BØRN?

CHECK BESAFE UD HER!

tak fordi du læser med 🙂

A