Søg
Close this search box.

DET SYNES JEG OM PROGRAMMET MÆND PÅ BARSEL…

2

JEG FIK EN MAIL DEN ANDEN DAG…

En mail, hvor jeg fik muligheden for at se premieren på kanal 4 programmet MÆND PÅ BARSEL. Og først var jeg lidt skeptisk. Skeptisk fordi jeg synes at det program er MEGA karikeret. Mega kliché og voldsomt iscenesat. Jeg er med på at de her fædre jo stiller op til programmet selv, men jeg var ikke i tvivl om at castingen af disse mænd gjorde at de passede ind i den her “stakkels mænd der ikke kan vaske tøj selv, eller “passe” deres egne børn”. Og det gør mig faktisk lidt sur. Jeg har tidligere skrevet om barsel, og at jeg ikke ønskede selv at holde barsel ( læs det indlæg HER! ) MEN det gjorde jeg ikke fordi jeg ikke troede at jeg ville kunne “passe” en hverdag, eller “passe” mit eget barn. OK jeg indrømmer at jeg blev draget af programmet. OG jeg ville gerne se det første program, for at se om jeg havde ret.

INTROEN STARTER MED…

…cirkus musik, og humor. Det starter med at vi møder familierne som har sagt ja til eksperimentet, som iøvrigt foregår i Sønderjylland. “Hvor kvinder passer huset, og børnene og mændene arbejder”. Lidt som min egen familie har fungeret… Vi møder Simon & Sara, som har søde lille Saseline. De sidder og bliver introduceret og snakken falder på målet for barselen. Simon siger :

“målet med min barsel er at jeg skal aflaste Sara”…

Hvortil Sara naturligvis hopper ind og skifter retning:

“du skal have lidt mere ansvar”!!!

Og Simon retter og gentager ordret hvad Sara sagde….

SÅ ER VI LIGESOM IGANG!

I forbindelse med det her eksperiment, så sidder mødrene og kæresterne, og kommenterer på hvad de gør. “ej han tager tøjet forkert på”, “se hvordan han vasker tøj på det forkerte program”, og det hele bliver lidt for kliché for mig. Til det sted hvor jeg overvejer at stoppe med at se med. Det hele blev lidt for “se hvor dårlige mændene er”. Men jeg kiggede videre. Og det jeg så var de små opture som de fædre fik. Om det var at kunne hente kage, eller bade deres børn, eller tage bus og tog med barnet (alene), så fik de en optur. De var til samlesang med børnene og levede sig ind i det. I den grad at man så 5 granvoksne mænd danse og synge “i østen stiger solen op” imens en af fædrene (Søren tror jeg) gik rundt og blæste sæbebobler. De hyggede sig sammen, med deres børn. De “passede” ikke barnet, de var far. Og der trak jeg på smilebåndet, fordi det var sejt at se den optur de fik over oplevelsen!

JEG SYNES STADIG…

…At programmet er lige lovligt karikeret. Men omvendt er der en vigtig snak her. Og det handler om mænds usikkerhed som far. Usikkerhed i om de også er vigtige som forælder. Og er det derfor de “gemmer” sig bag arbejde, fordi kvinden gør det så naturligt? Jeg kommer nok til at følge lidt med i programmet engang imellem. Jeg håber at opturen fortsætter!

Har i set programmet?

Hvad synes i?