Søg
Close this search box.

HAR MÆND LYST TIL BARSEL?

Allan3 3

JEG SAD IGÅR OG LÆSTE OM BARSEL…

Nærmere bestemt fædre på barsel. Jeg forstår ikke helt hvad der sker i den her dialog om fædre på barsel. Jeg synes den er meget sort hvid. Måske har vi, herhjemmefra , haft en klar mening om hvordan barsel skulle være i vores familie. Jeg har alle 3 gange gjort følgende. 2 måneder har jeg været væk fra arbejde. Måneder fordelt på ferie og barsel. Ærligt har det været nok for mig. Ærligt føler jeg at barsel er en ting imellem mor og baby. Jeg elsker mine døtre til månen og tilbage og har elsket den alene tid med en lille baby på maven om aftenen. Men jeg har ikke haft et behov for at “tage” noget af min hustrus barsel.

GØR DET MIG TIL EN DÅRLIG FAR?

At jeg ikke har haft lysten til at gå hjemme med mine døtre da de var helt mini små og dejlige dengang også? Jeg synes nej. Jeg synes man i dialogen omkring barsel og fædre på barsel skal spørge om faderen har lysten til at gå på barsel? Jeg er helt med på at der knyttes bånd som også er mega vigtige. Jeg er helt med på at min hustru ammede alle gangene og dermed følte jeg især hun var lidt vigtig derhjemme – men det kan man også arbejde omkring. Er jeg en gammeldags mand som gerne vil “være ham der kommer hjem med pengene” – JA helt sikkert. Havde det været anderledes hvis hustruen tjente flere penge – muligvis.

HVAD ER SÅ PROBLEMET?

JA ser i. Det jeg sad og læste om, var at man ville øremærke barsel KUN for faderen. Man ville samtiddig fjerne muligheden for at moderen kunne holde den barsel. Udelukkende fordi “mændene også skal træde til og holde mere barsel” og der skal være mere ligestilling. Jeg tænker bare hvem spørger mændene? Hvem spørger om de rent faktisk har lyst? Jeg tror ikke at jeg er den eneste mand der måske ikke har lyst til at gå hjemme? Og skal man dermed “tvinge” os ud i det, med øremærket barsel, for at man ikke mister “tiden” for den lille inden de skal i institution?

JEG BLIVER BANGE…

Bange for at det udelukkende er en sag som “smager” godt hos politikerne. Jeg er sikker på at en masse mænd som har lysten (og muligheden) til at gå på barsel, gør det. Jeg er sikker på at jeg ikke sidder alene med min følelse som mand, af ikke at have lyst til barsel.

JEG HAR STOR RESPEKT…

For fædre på barsel. Jeg synes det er pisse sejt at nogle vælger det til. Men JEG vil ikke tvinges til noget. Jeg synes man indbyrdes skal finde den løsning der passer bedst for familien. Ikke den løsning der passer bedst på Christiansborg… Jeg er sikker på at man i de små hjem kan finde den perfekte løsning – ligesom vi fandt den perfekte løsning for os.

HVORDAN HAR I HOLDT BARSEL

HJEMME HOS JER?

JEG GLÆDER MIG TIL AT LÆSE HVER OG EN AF JERES KOMMENTARER OM DET HER EMNE! DET ER ET VIGTIGT EMNE JO