Søg
Close this search box.

SAGEN OM DE DER LOMMEPENGE…

img_8004

SPONSORERET AF DANSKE BANK

VORES BØRN HAR IKKE EN BØRNEOPSPARING…

Jeg havde en da jeg var lille – og min hustru havde også en børneopsparing. Vi har ikke oprettet nogen til vores døtre. Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor. Da jeg arvede penge fra min mor, snakkede vi kort om det. Dog kom vi fra det, af en eller anden grund. Jeg kan mærke at, det at have penge selv fylder mere hos vores (især de store) døtre. Da jeg var i Disneyland med både Merle og her sidste gang med de største døtre, var det optur for dem at have egne lommepenge med. Og jeg kan faktisk godt lide at give dem lidt (!) rejse lommepenge med. Tror de fik 20 Euro hver som, i min bog, er mange penge. Med de penge lærte de at man kun kan bruge pengene én gang, og at man dermed skal vælge. Og ja det har givet nogle vilde oplevelser, når man skal vælge imellem klistermærker og neglelakken med Ariel på. Det er en læring jeg synes er mega vigtig. Især i en verden hvor alt virker til at være indenfor rækkevidde.

image

MERLE MED HENDES TASKE I DISNEYLAND PARIS – HUN HAVDE LOMMEPENGE (OG EN BAMSE) I TASKEN…

img_2816

AVA & SMILLA I DISNEYLAND PARIS MED TASKE MED PUNG OG LOMMEPENGE – KLAR TIL AT BRUGE LØS!

MEN HVAD GØR MAN SÅ

MED DE LOMMEPENGE?

Danske Bank har lavet en smart app til børn mellem 8-12 år, hvor man nemt og sikkert kan give sine børn lommepenge. Man behøver ikke hæve kontanter, og børnene bliver ligesom bekendt med lommepengefænomenet i en digital verden. Det er egentlig ret smart, og man har som voksen fuld kontrol over hvor mange penge, og kan følge med i deres forbrug mm.

Vi er begyndt at give vores børn lommepenge. Eller de kan optjene lommepenge. Det skal ikke være grunden til at de laver en praktisk opgave, det skal helst være fordi de har lyst til at hjælpe. Ja det lyder måske naivt, dog vil vi hellere lovprise spontan hjælp mere end “gør dette så får du penge!. Jeg synes det er enormt svært hvor mange penge man skal betale sine børn i lommepenge. OG hvad man skal forvente at de skal gøre for dem – skal de bare få dem? Skal de have daglige eller ugentlige ting de skal gøre? Skal man nærmest lave en “kontrakt”? Skal man starte en børneopsparing også?

HVAD GØR I?

HJÆLP SØGES 🙂