Søg
Close this search box.

HYLD KVINDEN – FREDERIKKE SCHMIDT / ROCCAMORE

LAD MIG PRÆSENTERE! EN NY FØLJETON!

Jeg har længe gået med tanken om at hylde kvinder der gjorde det godt. Ikke kun fordi de var seje, eller fordi jeg havde stor respekt for deres virke – og det de havde opnået, nej faktisk også fordi kvinder ikke altid hylder hinanden. Jeg mener det. Der går ikke en dag hvor jeg hører kvinder omtale andre kvinder ved deres fejl. Ikke ved deres succeser. Og jeg forstår det ikke altid. Lad os være ærlige, sladder er altid en fest. MEN (og det er et virkeligt stort MEN) jeg synes tit at det kan virke svært for kvinder at hylde andre kvinder. Det der klap på skulderen, kan virke svært…. Og Derfor vil jeg hermed dele kvinder som har eget firma, og som gør det skide godt!

LAD MIG PRÆSENTERE! FREDERIKKE SCHMIDT / ROCCAMORE!

For noget tid siden ledte jeg efter et par seje støvletter til min hustru, og faldt over ROCCAMORE sko. Jeg kendte ikke super godt til mærket og fandt lyn hurtigt ud af at dette mærke var et mærke jeg skulle følge med i. Jeg indledte et samarbejde med Frederikke om fandt igennem dette samarbejde, ud af at Frederikke er en mega sej POWER KVINDER. Hun er direkte, ærlig og man ved fandme hvor man har hende henne. Lige dér hvor hun siger at hun er. Hun er tålmodig hvis hun skal være det, dog mega fast moving med en masse viden, som jeg nyder godt af at stjæle fra hendes hjerne, senest ved en kaffe snak som bare skulle være et hurtigt hej (there is no such thing med mig – og heller ikke med Frederikke), og som endte med timelang snak om alt fra himmel og sko. For det gør hun også godt. Hun designer de sejeste sko med det vigtigste udgangspunkt. At skoene skal være gode at gå i – OGSÅ. Hustruen har to par af Frederikkes støvletter (opkaldt efter seje kvinder iøvrigt, ligesom alle ROCCAMORES sko er opkaldt efter), og de er helt igennem fantastiske at gå i (siger hun). Ydermere var de støvletterne der fik hustruen op i høje hæle igen, fordi de netop var SUPER behagelige at gå i. WIN WIN 🙂 Jeg har spurgt Frederikke om hun ikke vil dele 5 ting fra hendes firmarejse. Og her er hendes liste. Jeg må indrømme at jeg har grint enormt meget over hendes liste! Hermed kommer den 🙂

5 TING, JEG IKKE VIDSTE FØR JEG STARTEDE ET COMFY HIGH HEELS BRAND!

/1

At jeg ville blive the go-to person for folk med mærkelige fødder!

Min sko er udviklede med ortopædiske såler, der former fødderne så anatomisk korrekt som muligt. Komfort er en af mine spids-kompetencer og ortopædi er grundstenen i mit koncept. Men selve folks fødder er knap så spændende. Alligevel er jeg så heldig at modtage alt for mange billeder ugentlig af, ja, fødder.

Det sker at man gerne vil heeeelt sikker på at ens fødder kan være i roccamore sko, så man sender da lige et par billeder af current condition. Gerne med op til flere close ups af problemerne og fire forskellige vinkler af den mærkelig knyst, så man er helt sikker på at jeg har forstået problemet. Altså, jeg er stor fan af god kundeservice, men nogen gange er der bare for mange fødder….

/2

At fuldstændig fremmede mennesker ville insistere på at prøve mine sko i tide og utide.

Jeg arbejder ikke i sæsoner, men fokuserer mere på at udvikle sko, der kan holde i mange, mange år. Det betyder at mange af de sko, jeg går med, er dem man stadig kan købe på shoppen, så man kunne da liiiige prøve og nej, nej, det gør da ikke noget hvis man har størrelse 40 og skoen er 38. Det er bare for at se hvordan de fungerer.

Jeg er selvfølgelig glad for opmærksomheden og fascinationen af mit produkt, men gud, hvor har jeg stået på strømpefødder mange underlige steder. Oftest i møder, hvor jeg prøver at sælge mit produkt ind, men jeg har da også balanceret på nylonsfutter i både Illum, Magasin, Elgiganten, Netto og sågar i Metroen. Mens den kørte.

Sidste gang var min tandlæge, der liiiige skulle se om de nu også var så gade. Så lå jeg da bare med munden fuld af vat og ventede til hun var færdig

/3

At jeg ville blive shoe-shamed hver gang jeg hoppede i andet end rocamore sko

Min sko er lavet på en lille fabrik i Toscana, samme sted som Valentino, og jeg elsker dem selvfølgelig højt. Men altså, der findes jo også andre dygtige designere i denne verden og jeg er selvfølgelig giga sko-nørd. Så jeg har maaaange sko. Men jeg kan aldrig have dem på uden, at blive spottet og stillet for sko-retten. For der er åbenbart en lov om at man kun må gå i sit eget produkt. Altid og hele tiden. Også i Netto og på stranden eller til frisøren.

Sidste blev jeg spottet i en 3 butik (på en søndag!) hvor ekspedienten lænede sig ud over disken, kun for at skuffet at kigge op fra mine lyserøde sneaks og spørger om mine sko alligevel ikke var så gode at gå i. Oh, crap.

/4

At jeg ville bruge 5 min om måneden på at designe sko

Jeg er uddannet skodesigner fra Firenze og har arbejde 8 år i italien for både Ferragamo, Miu Miu, Mila Schon og Icone Shoes samt været Kreativ Direktør for Mermaid Shoes i 2 år. Fokus har altid ligget på sko, og det er her mine kompetencer ligger. Eller lå. For når man springer ud som iværksætter, så er der lige pludselig meget lidt man ved og virkelig meget der skal læres, så kompetencer vokser pludselig langt ud. Da jeg lancerede roccamore havde jeg ikke drømt om, at mine dage ville gå med så meget andet. Jeg bruger nærmest alt min tid på at forretningsudvikling, marketing og produktion – virkelig meget produktion. Og på kunder! Jeg elsker at snakke med kunder og få så meget feedback som muligt, så jeg hele tiden kan forfine mit produkt. Faktisk udvikler og designer jeg så vidt muligt sammen med mine kunder, både online og offline, så de er med i hele processen og kan komme med deres input fra start til slut. På den måde bliver det ligeså meget deres sko, som mine sko – og det elsker jeg!

/5

At jeg med mit eget brand også kan sætte mine egne standarder

Jeg er (forkælet) enebarn og nok lidt speciel. Små-arrogant og meget bestemmende. Derudover har jeg boet mange år i udlandet og arbejdet et hav af forfærdelige (fashion)steder. Med roccamore har jeg mulighed for at lave alle spillereglerne om, så de passer til mig (og mit team) og det gør jer i stor stil.

Jeg har indtil videre kun ansat folk fra andre lande og andre brancher, fordi jeg vil have så meget diversitet som muligt i mit team, men også fordi jeg tror på at jo flere erfaringer og personligheder, vi har rundt om bordet, jo klogere er vi. Vi arbejder også med fuld transparens, alle kan gå ind i en fælles fil og se samtlige udgifter OG alle de andres løn. Vi er en startup og hvis vi sammen skal bygge noget stort, så skal alle have en forståelse for hvordan vores økonomi ser ud og hvorfor vi ikke har frokost ordning.

Sidst og absolut ikke mindst, så holder vi både fælles og individuelle Mus-samtaler med champagne og chokolade kage – helst på fredage 🙂

OG DET STOPPER IKKE HER VENNER!

Verdens sejeste Frederikke har givet mig lov til at fortsætte rabat koden (fra instagram)

fra igår.

Så du kan bruge shoelover til at købe smukke ROCCAMORE sko og støvler

med hele 15% rabat.

Og du kan handle lige

HER!