Søg
Close this search box.

EN LILLE MINIFERIE I ET SKJULT NORDJYSK FERIEPARADIS

reklame for visit nordjylland / visit Aalborg

VI HAR VÆRET PÅ EVENTYR I WEEKENDEN!

Og det er faktisk lidt flovt af mig at indrømme, dog har jeg aldrig været på de kanter. Det virker til at jeg ikke er den eneste – omend der var en del følgere der sendte fif fordi de var fra netop de kanter. Vi har været ude ved Aalborg kyst, en hel weekend ud for Kattegat. Børnevenlige strande, hyggelige imødekommende mennesker (sådan er nordjyder jo!) smuk natur, og et tempo der var både i børnehøjde OG god for sjælen på os voksne. Jeg sidder her og smiler over weekenden, med en rest af brunsvigeren (fra hyggelige Mejdahls Bageri i Hals) ved siden af laptoppen. Jeg har taget tusind (som i mange tusind) billeder. Og jeg vil HERMED dele vores weekend, OGSÅ med tip om familievenlige oplevelser. Så hermed vores oplevelser! Links til alle steder kommer sidst i indlægget!

SIG HEJ TIL DET FINESTE SOMMERHUS!

Vi kørte til Hou, som ligger i forlængelse af Hals ude ved Kattegat. Og der stod det fineste sommerhus og ventede på os. Med plads til 10 personer var der absolut plads til alle. Døtrene havde optur over hele huset, og proklamerede straks at vi skulle flytte ind og blive. Måske det var grundet Spa, legerum med playstation, dart og bordfodbold. Men jeg tror umiddelbart også at de bare følte sig hjemme. Huset var ikke indrettet i møbler som vi er vant til, dog var der en utrolig følelse af hjemlig hygge som gjorde at vi med et slappede komplet af. Vi var dårligt kommet ind ad døren, for så at løbe ud og finde stranden som lå en lille gåtur fra sommerhuset. Solen var den smukke varme farve og vi nåede ikke helt ned til havet (døtrene var trætte efter en lang dag), dog samlede vi blomster fra vejkanten og hyggesnakkede. Ej hvor vi glædede os til næste dags program…

SIG HEJ TIL MEJDAHLS BAGERI!

Begge morgener har vi været nede for at hente rundstykker, OG brunsviger. Og jeg må som fynbo indrømme at denne bager faktisk godt kan lave en sublim brunsviger. Nu har jeg så hørt at nordjyder åbenbart spiser brunsviger med flødeskum – den sprang vi over! Men der er noget hyggeligt ved at hente morgenbrød ved den lokale bager. Der er noget sommerferie stemning over det. Bageriet ligger i Hals, og vi skal ABSOLUT tilbage når vi kommer på de kanter igen…

SIG HEJ TIL FANTASTISKE NYMARKSMINDE!

Efter den hyggelige morgenmad, kørte vi mod destinationen NYMARKSMINDE. Nymarksminde hilser velkommen med en stor lade fuld af sjove malerier, af dyr. En masse dyr. Man mærker straks at dette sted er fuld af varme og humor! Vi bliver hilst velkommen af Inger, og Ole springer hurtigt til og viser os rundt. Vi mærker LYNhurtigt at Ole har en passion for sit sted i en sådan grad at alt omkring ham løftes af hans glæde. Vi går med ham rundt og hilser på alle dyrene. Fra hønen der går frit rundt, til de nuttede kaniner (selv den søde med et øre, for den skal jo også være der som Ole siger det så fint), grise man kan få lov til at ride på – hvis man er heldig, og en masse andre dyr, der alle er lige dér i børnehøjde – uden en masse store armbevægelser. Dyrene i fokus, og døtrene HAVDE OPTUR! Der var rideture ude bagved fodboldgolfbanerne. Vi kørte i traktor ud til rådyrerne og så den fineste lille kalv. Alt sammen med både Ole og fantatsiske BioKim ved siden af os allesammen, storfortællende om hvad vi ser og oplever. At man kan booke bondegårdsferier og rent faktisk bo midt i det hele, gør jo bare Nymarksminde endnu mere fantastisk. Det var enormt svært at trække døtrene videre fra stedet, og det var det især fordi der netop var kommet killinger. PÆNT svært at hive døtrene ud. Men der er ingen tvivl om at vi skal tilbage til Nymarksminde. Måske vi skulle prøve at bo der en overnatning så døtrene kan hygge MAX! Ole og Inger er dygtige til at lave festligheder og events, og udover fødselsdagsarrangementer så holder de også et fint sankt hans event. Mere om det længere nede hvor jeg linker til fantastiske Nymarksminde…

OG VI HILSTE OGSÅ PÅ HOPSA DEN STORE KANIN! HAN KAN GODT LIDE KRAMMERE!

SIG HEJ TIL HALS STRAND CAMPING!

Den danske sommer drillede os ved ankomsten til skønne Hals Strand Camping. Bilen var pakket med badetøj for der er kommet nyt sejt badeland på camping pladsen. Og selvom vandet altid er 26grader varmt, så var vi altså kyllinger da vejret var 16grader og ruskede pænt meget. Vi tog regnjakkerne på og gik på opdagelse i området omkring Hals Strand Camping. Hvor var mon stranden? Som vi begiver os rundt på den store campingplads ser vi hurtigt hvor fint der er, og hvor mange fine fasciliteter der følger med når man campere lige netop dér. Vigtigst var dog (for mig) Stranden vi kom ud til. Det ruskede i vejret da vi var der absolut. Men man kunne se at det var en utrolig børnevenlig strand, med lavt vand langt ude, og det kan vi godt lide! ÅH hav er bare godt for sindet! Vi har lovet ungerne at vi nok skal prøve den store vandrutsjebane i badelandet, det må bare gerne være liiidt varmere udenfor da vi jo ikke havde en campingvogn at hoppe direkte over i, som de så sødt også sagde på campingpladsen. Badelandet er SPRIT nyt og jeg vil anbefale alle at hoppe forbi hvis man er på de kanter. Man behøver ikke at bo på campingpladsen, dog er det da absolut hyggeligt at gøre det også – OG der er kræmmermarked hver lørdag igennem sommeren!

OG VI FANDT LIGE LIDT FLERE BLOMSTER…

SIG HEJ TIL RESTAURANT STRANDVEJEN!

Godt møre i betrækket begav vi os over til Restaurant Strandvejen, som ligger smukt over for kirken i Hals. Restauranten har tidligere været et hotel og huser nu restauranten (med en masse små mere private rum som er perfekte til fødselsdage og højtider med venner og familier), selskabslokaler OG bowling. Vi nød en dejlig aftensmad i smukke klassiske omgivelser. Ikke store armebevægelser – bare et godt måltid, afsluttet af hjemmelavet islagkage. TOP OPTUR! trætte var vi og vi kørte mætte og glade hjem mod vores hjem i denne weekend. For vi skulle være klar til nye eventyr!

NY DAG NYE EVENTYR I DET NORDJYSKE!

SIG HEJ TIL GOKART JYLLAND I MOU!

Dagen skulle starte med lidt benzin og fart over feltet. Vi har lidt forsigtige døtre, og jeg glædede mig til at se hvad de mon sagde til dagens første stop. Vi skulle ud og køre GOkart. Kristine tog imod os og viste døtrene og os rundt, Noomi sagde direkte at det ville hun ikke. Smilla var af samme mening (de snackede fra de lækre vilde jordbær der voksede udenfor banen). Merle ville gerne prøve, dog skiftede hun mening da hun blev usikker over larmen fra maskinen. MEN Kristine var simpelthen så optur til at tage alt drama væk fra maskinerne, hun viste med stor varme og venlighed – dog seriøsitet, hvordan det hele virkede. Ava drønnede afsted og det samme gjorde hustruen og jeg. Det er sjovt hvordan man får mere og mere selvtillid jo mere man kører. Jeg er ikke normalt til fart og hurtigt kørende biler (ja jeg er nok lidt en bangebuks) dog var det virkeligt sjovt at prøve, og hvem ved om døtrene vil prøve næste gang vi kigger forbi den fine bane! Måske skulle vi samle hele familien og køre et grand prix!

SIG HEJ TIL LILLE VILDMOSE CENTRET!

Endnu et sted vi ikke anede fandtes. Lille Vildmose Centret er et smukt natur reservat hvor man (hvis man er heldige) kan se alt lige fra elge, krondyr, vildsvin til den berømte kongeørn. indenfor er der udstilling og en super sej simultator hvor vi fløj med en ørn. Det var vildt sjovt lavet! Der er naturlegepladser, og vi kørte i tog ned til en falsk anlagt sø, med fugle øer, hvor fuglene kan være i fred. Det jeg synes der er sjovt at se er at mine døtre nødvendigvis ikke altid falder for pointen med et sted som dette. Men vi lader dem udforske tingene på deres måde, og stoppede op flere gange for at se en smuk sommerfugl end for at lede efter vildsvin. Ikke desto mindre er stedet fuld af oplevelser og hvis sulten melder sig så er der lækre smørrebrød og økologiske saftevand i Café Soldug.

SIG HEJ TIL EN KØRETUR HJEM PÅ 4 1/2 TIME!

Og uden problem blev køreturen hjem burgt på også at snakke om de ting vi havde oplevet, døtrene sov en smule, hustruen sov en smule. Jeg købte kaffe. Men køreturen hele vejen op til området omkring Aalborg er ABSOLUT det værd, når man finder et så magisk (og måske lidt hemmeligt) ferie område. Jeg slår gerne et slag for at flere tager mod Hou, Hals og dejlige Kattegat. Vi glæder os til at komme tilbage ihvertfald. Så for os var det et PÅ GENSYN!

LÆS MERE OM DE FINE SOMMERHUSE SOM DET VI BOEDE I LIGE HER!

LÆS MERE OM FANTASTISKE NYMARKSMINDE HER!

FIND ALT INFO OM HALS STRAND CAMPING (NU MED VANDLAND) HER!

LÆS MERE OM DE LÆKRE MENUER OG BOWLING HER!

SKAL I OGSÅ PRØVE DEN SEJE GOKART BANE! LÆS MERE HER!

ALT DU SKAL VIDE OM LILLE VILDMOSE CENTRET HER!

OG LÆS MERE OM DET HYGGELIGE MEJDAHLS BAGERI LIIIGE HER!