Søg
Close this search box.

HYLD KVINDEN – DITTE JULIE JENSEN!

HYLD KVINDEN FORTSÆTTER!

HILS PÅ SEJESTE DITTE JULIE JENSEN!

Jeg indrømmer gerne. Jeg har ikke set meget BAGEDYSTEN. Jeg indrømmer gerne at jeg spiser kage mere end jeg laver dem. Mine bloggerveje krydser mange andre influenter, og nogle gange hilser man høfligt, og snakker efterfølgende ikke så meget med dem. Ditte Julie har jeg mødt til flere events, har fulgt hende længe på instagram. Og hun er en af de kagedamer som jeg har enormt meget respekt for. Hun knokler og griner hele vejen igennem dagen. Hun har valgt at være positiv i sit liv. Om hun udgiver bøger, laver kreative samarbejder eller som nu, sender egne produkter ud i butikkerne. Hendes greb, og univers er hendes helt eget. Hun har sig selv med hele vejen, og det har jeg utrolig meget respekt for. Derudover har vi det altid grinern når vi er sammen, og det betyder meget at man kan grine af sig selv også, og ikke tager sig selv så seriøst. Ditte Julie er alt det ovenstående i min bog. Ditte Julie gør det skide godt! Ditte Julie knokler som den selvstændige kvinde hun er! Og derfor er det en stor ære for mig at dele hendes 5 ting hun ikke vidste, før hun blev selvstændig. So without furthere do – ORDET ER DIT SEJESTE DITTE JULIE!

Der er ikke mange ting i det selvstændige virke, der er kommet bag på mig grundet min uddannelse og mit tidligere arbejde. Jeg er uddannet advokatsekretær og har været sekretær i 10 år. Jeg har derfor både stiftet og lukket virksomheder i 10 år, så jeg har haft indblik i virkelig mange scenarier indenfor det selvstændige virke. Jeg har siddet med nogle af Danmarks største konkursboer, og har derfor set bagsiden af medaljen helt tæt på.

Hvad jeg først lærte, da jeg prøvede kræfter med min egen virksomhed, var de følelser – både på godt og ondt – der følger med.

/1

En konstant knude i maven

Jeg havde på ingen måde forudset, at bekymringer som ”Gør jeg det nu godt nok”, ”Leverer jeg ofte nok” og ”Kan jeg nytænke mere” ville fylde så meget. Den enorme perfektionistisk i mig sidder som en permanent stemme i baghovedet og visker. Det er ingen hemmelighed, at mine konkurrenter derude, som jo kæmper om det samme som mig (i meget grove træk), også puster til mig og minder mig om, at jeg skal præstere hver eneste dag. Samtidig er der regninger, der skal betales, mad, der skal købes og i det hele taget en familie, der skal forsørges, så selvom jeg brænder passioneret for mit virke, har jeg også et økonomisk ansvar over for min familie. Både nu og her og på den lange bane. Alle disse områder er dem, der giver mig en konstant knude i maven. En knude, som selvfølgelig nogle dage er større end andre, men som jeg altid skjuler for omverden, for at virke selvsikker – for det er man jo nødt til i denne branche. Men ikke noget jeg vil underkende eller benægte, for det er vilkårene for at være selvstændig. Dem må alle selvstændige kende til.

/2

Aldrig før har jeg knoklet, som jeg gør nu

Jeg var godt klar over, at det mentalt ville koste blod, sved og tårer at gå selvstændig og drive min egen virksomhed. Men hvad jeg ikke var forberedt på forinden var, at jeg faktisk hele tiden må tilpasse min arbejdsdag til min lille familie. Jeg knokler på i alle mine vågne timer, hvor jeg ikke er sammen med mine to små børn og mand (okay, min mand lider nok mest i hele det her game). For selvom jeg er en hårdtarbejdende forretningskvinde prioriterer jeg også min elskede opgave som familiemor højt. Det betyder til gengæld, at jeg må knokle endnu hårdere i de timer, jeg prioriterer til min virksomhed.

/3

Mandag; min nye yndlingsdag

MEN når de her to punkter så er nævnt, så havde jeg aldrig drømt om den følelse, jeg vågner op med hver evig eneste dag. Før jeg blev selvstændig vidste jeg ikke, at mandag kunne være så dejlig en dag. Mandag er starten på en ny uge med spændende opgaver, nye gøremål og nye idéer. Når et projekt lykkes – om det er en kage, der sidder lige i skabet, der kommer i hus – så er der ingen anden følelse, der kan overskygge den succesfølelse, det medfølger. Og den glædesrus, der rammer mig kan jeg flyve på længe. Det er den vildeste optur, når det man knokler for lykkes. Nu jeg tænker over det, er det faktisk det fedeste ved hele mit job.

/4

Min skjulte superkraft

Efter jeg er blevet selvstændig og har tvunget mig selv til at være en hardcore, STOR smilende forretningskvinde, har jeg opdaget nye sidder af Ditte Julie, som jeg ikke kendte til før. Min gennemslagskraft og evne til at turde at skabe mit eget, er jeg faktisk overrasket over. Den superkraft anede jeg ikke, at jeg besad. #optur #selvfed #sorrynotsorry

/5

Ditte Julie: et rodehoved?! Neeej da

Havde du spurgt mig for 10 år siden, havde jeg aldrig i min vildeste fantasi kunne forestille mig, Ditte Julie som et rodehoved… Men det er lige nøjagtig, hvad jeg er blevet. Det hele kan sejle omkring mig; rester af morgenmaden på skrivebordet, regninger i stakkevis, legetøj i alle kroge, kageskitser og lister i ét stort virvar og bagegrej i hele hytten. Jeg har skyklapper på og har lært mig selv at arbejde i kaos, for ellers kunne jeg ikke lave andet end ar rydde op – og det kommer der ikke nye kreative tiltag af ;)!! Hvis min kreativitet dør, så dør min virksomhed. Så i takt med at min virksomhed er vokset, er rodebunkerne vokset lige så meget. Men ved du hvad? Jeg har lært mig selv, at det er okay. Faktisk en vidunderlig følelse. Også noget der er kommet i takt med mit selvstændige virke. (Og så er jeg så privilegeret, at jeg får andre til at hjælpe mig med de største rodebunker 😉 )

FAKTA om Ditte Julie

31 år gammel, gift med Marck, har to børn, Karla fra nov 13 og Albert fra juni 16. Jeg er iværksætter, blogger, influenter, TV-kok, kagebogsforfatter og kageskribent. Jeg har udgivet bøgerne, Kagemagi, Tid til kage og Kagedrømme. Jeg er medforfatter på flere bøger. Har udgivet flere e-bøger og arbejdet pt. på næste bog, Kageminder. Derudover har jeg lavet mit eget kagekrydderi i samarbejde med Mill & Mortar, Cake Factor hedder det. Læs MANGE flere DItte Julie tanker HER!